radm3 Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 Witam, Gdzieś przeczytałem, że tanie korby na octalink nie są za specjalnie sztywne. Czy jest jakaś większa różnica między KORBA SHIMANO ALIVIO FC-M431 octalink a KORBA SHIMANO ALIVIO FC-M411 kwadrat w sztywności? Przeczytałem też że suport na octalink jest bardzo delikatny. Czy jeśli np. zeskoczę z wysokiego krawężnika, stojąc na pedałach, to czy suport na kwadrat to lepiej zniesie? Czy sztywność korby ujawnia się jedynie podczas przyśpieszania? Czy blat w korbie alivio fc-m411 i fc-m431 z takim samym prawdopodobieństwem może się wykrzywić? Moja waga 85kg.
Przeor Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 Alivio objeżdżałem zarówno na kwadrat jak i na octalink. większej różnicy w sztywności nie widziałem. Co prawda na octalinku z alivio jeździłem bardzo krótko (coś około 300km) no ale to już wystarczy żeby sprawdzić sztywność. Nie wiem jak można wykrzywić blat pedałując, bo mimo niemałych przebiegów nigdy mi się to nie zdarzyło i nie wyobrażam sobie jak można to zrobić. Suport na octalink nie jest, jak to ująłeś, bardzo delikatny. Nie ma znaczenia czy na kwadrat czy nie. Trwałość zależy od jakości wykonania i od jakości łożysk weń wetkniętych.
marky5 Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 Samo mocowanie korb do osi w Octalink jest sztywniejsze to jest oczywiste,ale co do wkładów suportu w tym systemie nie jest najlepiej szybko się wyrabiają bieżnie łożysk po których toczą się kulki.Miałem suport oktalink deore i po sezonie były już luzy,a dokręcić "konusów" się nie da,bo ich tam poprostu nie było.
Piciunio91 Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 Mam korbę alivio octalink i przejechałem już na niej dobre 3000 km w różnych warunkach głownie teren (moja waga 75 kg) i zero luzów puki co Osobiście polecam
Grand231 Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 W Octalink wszystko zależy jak silną ma się nogę, ja dopóki jeździłem na wysokiej kadencji na mojej korbie Shimano M521 suport wytrzymywał, w tym sezonie zmieniłem styl jazdy i pod górę staram jeździć na wysokich przełożeniach co przekłada się na większe obciążenia suportu, no i stało się jeden suport całkowicie się rozleciał i korba zaczęła pływać. No ok mówi się trudno zakupiłem drugi, który po ok 2 k km intensywnej codziennej jazdy widzę że powoli zaczyna tracić sztywność a mam go zamontowany dopiero 1.5 miesiąca!. Dlatego poważnie zastanawiam się nad zmianą korby na jakąś opartą na systemie zintegrowanej osi suportu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.