Avenged Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Witam Mało tematów widziałem dnośnie doboru przedniej przerzutki , są głównie wątki dotyczące tylnej. Jaką przerzutkę wybrać do Roweru Hercules jump cross? Obecnie mam Acera FD M 191 , ale po małej wywrotce coś się poprzestawiało i mimo licznych regulacji już nie da się tak idealnie usatwić żeby na każdej kombinacji biegów [ 3 x 8 ] śmigało bez chociażby minimalnych otarć, a przed glebą pamiętam że można było jeździć zarówno na 1 x 8 , jak i 3 x 1/2 - skrajne przełożenia łańcucha. Wiem że mimo to nie powinno się tak rozciągać łańcucha w takie skrajności, ale jednak lubię jak wszystko ładnie pracuje. Tarcza przednia: 48 zębów Jaką byście polecili ? może taka Deore ? http://allegro.pl/fd-m580-przerzutka-przednia-shimano-lx-i1603062571.html Albo coś lepszego ? Grunt żeby z kosztem założenia przez jakiś serwis zamknęło się w 100 zł [ w jednym serwisie policzyli 10 zł za założenie i wyregulowanie ]Tak więc do ok 90 zł max, jak mniej to jeszcze lepiej. Pozdrawiam
pr0 Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 Ta którą podałeś w linku to LX. Za taką cenę brałbym na ale aukcja już się skończyła. Raczej odpuściłbym XT. Raz, że to cross i nie wykorzystasz jej możliwości a dwa przy reszcie dość przeciętnego osprzętu to przesada (wg specyfikacji producenta dla podanego roweru). Moim typem będzie Deore. Chyba najlepszy stosunek cena/jakość. Ewentualnie LX. Zwróć uwagę czy dotychczas miałeś downswing czy topswing i ustosunkuj się do tego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.