Skocz do zawartości

[przerzutka przód] obejma wypada na śrubie od koszyka bidonu

PandaFaka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zmieniłem w serwisie przednią przerzutkę z jakiegoś tam tourneya na alivio. Obejma wypada jednak w miejscu dolnej śruby do koszyka na bidon. Śrubę odkręcono, ale otwór po niej wystaje trochę znad obejmy i ten wygląd trochę mnie drażni. Macie jakieś rady?

Może da się lekko przesunąć przerzutkę wyżej żeby zasłonić cały otwór? Czy wtedy rozreguluje się cała przerzutka i mogą być problemy z jej pracą?

A może po prostu zasłonić czymś ten fragment nad obejmą, gdzie widać kawałek otworu?

Liczę na jakieś rady :-)

• Mod Team
Napisano

Powinieneś kupić top swinga zamiast down swinga.

Ale jeżeli obejma siedzi mocno i się nie przekręca ani nic to zostaw to, jeżeli to ruszysz to przerzutka może źle działać.

Napisano

Czyli lepiej jej nie przesuwać? Bo chodzi mi o względy estetyczne (zakrycie całego otworu na śrubę)

Dlaczego top swinga? Wtedy rama musiałaby mieć chyba miejsca na linki pod dolną rurą, a ma pod górną.

Zastanawiam się jak zakryć ten wystający otwór. Może zasłonić czymś? Np. nać nad obejmę pasek wycięty z dętki lub może taka gumowa zaślepka do tego otworu (bo śruba nie wejdzie - jest w połowie zakryty).

Napisano

Jak chcesz uszczelnić ramę to wkręć w gniazdo śrubę bez łba i tyle.

Poza tym nie bardzo jest co radzić. Nie masz innych zmartwień ;) ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...