PandaFaka Napisano 20 Maja 2011 Napisano 20 Maja 2011 Witam. Zmieniłem w serwisie przednią przerzutkę z jakiegoś tam tourneya na alivio. Obejma wypada jednak w miejscu dolnej śruby do koszyka na bidon. Śrubę odkręcono, ale otwór po niej wystaje trochę znad obejmy i ten wygląd trochę mnie drażni. Macie jakieś rady? Może da się lekko przesunąć przerzutkę wyżej żeby zasłonić cały otwór? Czy wtedy rozreguluje się cała przerzutka i mogą być problemy z jej pracą? A może po prostu zasłonić czymś ten fragment nad obejmą, gdzie widać kawałek otworu? Liczę na jakieś rady :-)
Mod Team safian Napisano 20 Maja 2011 Mod Team Napisano 20 Maja 2011 Powinieneś kupić top swinga zamiast down swinga. Ale jeżeli obejma siedzi mocno i się nie przekręca ani nic to zostaw to, jeżeli to ruszysz to przerzutka może źle działać.
PandaFaka Napisano 20 Maja 2011 Autor Napisano 20 Maja 2011 Czyli lepiej jej nie przesuwać? Bo chodzi mi o względy estetyczne (zakrycie całego otworu na śrubę) Dlaczego top swinga? Wtedy rama musiałaby mieć chyba miejsca na linki pod dolną rurą, a ma pod górną. Zastanawiam się jak zakryć ten wystający otwór. Może zasłonić czymś? Np. nać nad obejmę pasek wycięty z dętki lub może taka gumowa zaślepka do tego otworu (bo śruba nie wejdzie - jest w połowie zakryty).
Mod Team Odi Napisano 20 Maja 2011 Mod Team Napisano 20 Maja 2011 Mylisz top/down swing (miejsce wózka względem obejmy mocującej) z górnym/dolnym ciągiem.
PandaFaka Napisano 20 Maja 2011 Autor Napisano 20 Maja 2011 Ok, już rozumiem. Na przyszłość będę wiedział. A macie jakieś rady co do zasłonięcia tego?
Hetman Napisano 20 Maja 2011 Napisano 20 Maja 2011 Jak chcesz uszczelnić ramę to wkręć w gniazdo śrubę bez łba i tyle. Poza tym nie bardzo jest co radzić. Nie masz innych zmartwień ?
PandaFaka Napisano 20 Maja 2011 Autor Napisano 20 Maja 2011 Lubię popadać w paranoję :-) Komfort psychiczny jest dla mnie bardzo ważny. Pomyślę. Może to jakoś rozwiążę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.