Skocz do zawartości

[Rower] Author Stratos 2011 / Reflex 2010

Falcrum

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jestem tu nowy, tak samo jak nowy jestem w temacie rowerów crossowych. Do tej pory jeździłem zawsze na starym, ciężkim MTB, dlatego teraz chciałbym kupić coś lekkiego i dobrej jakości. Przeglądając oferty w sklepach i opinie użytkowników bardzo odpowiadają mi rowery Authora. Pytanie tylko, który rower mam wybrać? Author Reflex z 2010 roku czy Author Stratos z 2011. Mam 175cm wzrostu, ok 78kg wagi. Myślę, że rama 18" powinna być dobra ( a może lepiej 20"?). Przy okazji do roweru chciałbym dokupić jakieś lekkie błotniki, nóżke i rogi. Co możecie polecić?

Pozdrawiam serdecznie :)

Napisano

Oczywiście lepszy będzie Reflex, aczkolwiek warto spojrzeń także na rowery innych producentów.

Np. taki Unibike Viper GTS 2010, albo Kross Evado 1.2 2010, bądź także Hercules Jump...

Napisano

Raczej zdecyduje się na Reflexa. Bardzo mi się podoba. A co z resztą pytań? Jakieś sugestie? :)

Napisano

Mam 175cm wzrostu, ok 78kg wagi. Myślę, że rama 18" powinna być dobra ( a może lepiej 20"?).

Rama 18 cali jest dobra. Przy twoim wzroście może też wchodzić w rachubę rama 19 cali. Jest to kwestia własnych preferencji i proporcji ciała. Natomiast rozmiar 20 to już przesada. Pamiętaj tylko, ze ramy Author'a są dość krótkie, więc pozycja na tym rowerze nie będzie mocno pochylona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...