LUIS123 Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 Witam wszystkich Chciałbym podzielić się z wami znaleziskiem sieciowym czyżby ten napęd niedługo będzie wyznaczał nowe podejście o wiele prostsze(bez blatów przerzutek i wykonane z karbonu ) i lżejsze niż tradycyjne łańcuchowo przekładniowe co o tym sądzicie ?? http://facet.onet.pl/gadzety/rower-bez-lancucha,1,3692319,artykul.html tu jest dokładna demonstracja zasady działania http://www.trendhunter.com/trends/schwinn-csepel-zrt-stringbike
Kudlaty01 Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 1.Wygląda na jeszcze bardziej awaryjny 2.Te druty również mogą pęknąć 3.Wogóle nie widzę w tym przyszłości jeśli chodzi o rowery MTB...
JaniszMTB Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 Ja tam wole sprawdzony łańcuch... Nie miał bym do czegoś takiego przekonania. JAK TU WŁAŚCIWIE NAPĘD JEST PRZEKAZYWANY NA KOŁO?!
sapek67 Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 bez łańcucha? też mi coś ciekawe czy wymyślą kiedyś rower bez siodełka lub kiery
zawias2704 Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 Ja wymyśliłem rower bez siodełka, ba, nawet na nim przejechałem dzisiaj kilka metrów.
Fenthin Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 Jakiś czas już o tym czytałem i pierwsze co przyszło mi na myśl to "a co z nogą jak taki drut pęknie?". Nie sądzę, że to się przyjmie nawet w rowerach miejskich, napęd paskowy ma na to zdecydowanie większe szanse. @sapek67 Rowery bez siodełek istnieją od dawna Poszukaj pod hasłem "cyklotrial".
pavelpaveu Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Już wiem wśród jakiej grupy klientów taki rower miałby duże zainteresowanie, skoro w tym sprzęcie pedał ciągnie druta
Koen Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 JAK TU WŁAŚCIWIE NAPĘD JEST PRZEKAZYWANY NA KOŁO?! Też się zastanawiam, zupełnie pomineli tą kwestie w prezentacji. Może po obu stronach koła znajdują się wolnobiegi, cięgna są na nie nawinięte i pracują jak jo-jo. Gdy jedna strona napędza koło, z drugiej strony sprężyna odkręca wolnobieg w przeciwną stronę, nawijając cięgno na bębek jak na szpulke.
Sonix Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 ciekawe czy wymyślą kiedyś rower bez siodełka Ale teraz gafę walnąłeś. Zapomniałeś o takiej dyscyplinie jak trial?
Kudlaty01 Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 Ale pewnie koledze chodziło o rowery do maratonów itp bez siodełka... albo nie wiedział o trailach ;]
zawias2704 Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 Przecież każdy może sobie wyjąć i też będzie bez siodełka...
sapek67 Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 no patrz jacy wszyscy czujni ,nie odpuszczą fakt, mea culpa, trialu nie brałem pod uwagę ale rower bez kół ,to by było coś jak przedmówca zasugerował i ty się przyznam do swojego kolejnego błędu rower bez kierownicy = monocykl ale to nie rower chyba, mono to nie znaczy bi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.