movies25 Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 Witajcie:) Mam zamiar zmienić mojego Dart 3 na coś lepszego..nie jestem jakimś wszechwiedzącym znawcą o amorkach ,ale zainteresowały mnie dwie sztuki(opisane w temacie) co wybrać? myślałem również o SiD ..Doradźcie mi Ważę 60 kg Dzięki
Sonix Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 Nie jeździłem na żadnym z nich ale osobiście skłaniałbym się ku fox'ie. Osobiście posiadam rebę i jestem bardzo zadowolony i mogę go z czystym sumieniem polecić.
Piksel Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 Jeździłem dzisiaj na foxie i jest genialny, R7 kiedyś miałem, ale nie przypadło mi do gustu.
sapek67 Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 mam foxa 32|100 jak zamontuję to ci powiem co i jak jak wcześniej nie kupisz czegoś generalnie to jest tak ,że ciężko jest kupić od razu by tylko to przetestowac ,bo problem co potem? a nie mało to kosztuje Ja przy wyborze kierowałem się li tylko opiniami tych co mają fox-y No ale każda sroczka swój ogonek chwali. Wiarygodni sprzedawcy którzy mają różne amory w sprzedaży a nie tylko z danej firmy też mogą dużo podpowiedzieć A jeśli szuka się czegoś bezawaryjnego to może być problem bo wszystko temu zjawisku może ulec Kwestia to może szczęścia oraz statystyki zobaczę czy jest wart swej ceny
Housik Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 A kazdy powie taka drobnostke byle coś napisać. SID -jak to Rock Shox wybiera ładnie szuter, radzi sobie ładnie z korzeniami małymi itd. Problemem w Rs'ch jest to że większośc osób jest w ślepej świadomości że ma najlepiej pod słońcem ustawiony amortyzator! BZDURA! Aby mieć RS'a czułego trzeba zaniżyć cisnienie i dać w innej proporcji. Dużo pierdzieli że równe lub w negatywnej troszke wiecej? BZDURA powinno być np 105psi (poz) / 90-95psi (neg) ja miałem 100/85 przy 65kg w Rebie. Minusy: przy niskich temperaturach czuć zmniejsza czułość amortyzatora. Problemem są 2 komory powietrzne. Serwis: Prosty Tłumik typowy dla lepszych amorków "w lagach" prawie w całości rozbieralny i prawie wszystkie uszczelnienia można samemu zorganizować. Producent udostępnia dane dot. serwisu. Po parudziesięciu tyś km czasem puszcza oring z F.Gate. Nie jest to łatwe do zrobienia. Harfa Zaleca wymianę całego Motiom Control lub Black Box ale spoko da sie zrobić. Ogólnie: Dobry amortyzator bardzo popularny. Łatwa dostępność częsci. R7 - z małymi nierównościami radzi sobie, ale tylko radzi. Większe chętniej połyka. Manitou bardzo "naciąga skok" z reszta to już po długości górnych goleni widać że wystaje giwera. Lekka kontrukcja ale czasem wadliwa - plastik. Tka czy tak całkiem sprawna. Sprężyna negatywna stalowa. Pryz niskich temp nie przymula go aż tak. Minusy: ciężko dostać uszczelkę do komory powietrznej dla przeciętnego zjadacza chleba. Oddasz do serwisu ok, nie martwisz się. Przy pseudo platformie R7 (która jest zwykłą kompresją) jak podkrecimy ja troszke są charakterystyczne stuki (ponoc praca blokady i manitou nic na to nie poradzi) Serwis: Też prosty Tłumik jak w RS w ladze. Bardziej skomplikowany W R7 trzeba bardize uważać żeby czegoś nie złamać lub nie zrobić gafy. Wg. forumowiczów na jakiś tam forum stuki da sie wyeliminować. Ogólnie: lekki ale nie dla "ciężarnych hehehe". Fox F-series - są osoby które mówią że jest mało czuły z początku. Bzdura trzeba go dobrze ustawić. Ja myślę że to szukanie nie wiadomo czego. Największym plusem Foxa jest to że łatwo i płynnie wykorzystuje swój skok przy dobrze ustawionym ciśnieniu. W górach pokazuje najbardziej co umie!! Fox to tak jak mercedes, klasa sama w sobie. We wnętrzu amortyzatora spotkamy bardzo dużo elementów pokrytych teflonem zamiast polerowanej stali lub aluminium jak w RSie i R7. Bardzo długo trzyma swoją sprawność bez serwisu ale przesadać nie warto bo nie po to sie kupuje taki drogi amor. W niskich temp chodzi lepiej niż RS - negatywna sprężyna stalowa. Minusy: uszczelki komory powietrznej nie dostaniemy, chyba że mamy znajomy serwis który ma autoryzacje na przednie foxy. Ale spoko, fox podaje na nietypowych uszczelkach wymiary i można takową zamówić w centrach uszczelnień. Serwis: podstawowy serwis, jedni nie wierzą ale ich problem. JEST NAJPROSTSZY. Fox ma cartrige z otwarta kąpielą olejową (pobiera olej z dolnych goleni a potem puszcza zaworem u samej góry i spływa po cartrigeu na dół. Czyli ściągamy dolne lagi zlewamy żur wlewamy olej nówkę i tyle! Problem pojawia sie jak chcemy rozebrać cartrige, trzeba specialnych narzędzi, a dokładnie adapterów aby objąć tuleje tłoczysk itd. Ale .... da się zrobić drewno buk lub dąb i odkręcamy... chyba że zamówimy u tokarza trwałe na lata aluminiowe. uszcelki do cartr. dostaniemy spokojnie! Ogólnie o foxie? a powiem!: mamy kase na niego ? TO BRAĆ.
movies25 Napisano 17 Maja 2011 Autor Napisano 17 Maja 2011 Dzięki wszystkim za Odpowiedź.. Wybór padł na Fox-a
mati199 Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Jak niewiele wymagasz od amora to z wszystkiego będziesz zadowolony. Fox ma największe tendencje do bujania. Najlepiej i najlżej wyjdzie Magura Durin SL, z platformą oczywiście Fox to tak jak mercedes, klasa sama w sobie. Bzdura. Co w nim takiego wyjątkowego ? Klasą samą w sobie to był do 2006 roku Teraz najnowsze FITy nie grzeszą już najlepszą pracą i są coraz mniej trwałe.
movies25 Napisano 17 Maja 2011 Autor Napisano 17 Maja 2011 Przesiadam się Dart 3 więc jednak Dart 3 a Fox to jest różnica Dzięki za Wszelkie opinie:) Nad Magurą też pomyślałem .. :rolleyes:
sapek67 Napisano 19 Maja 2011 Napisano 19 Maja 2011 Jak niewiele wymagasz od amora to z wszystkiego będziesz zadowolony. Fox ma największe tendencje do bujania. Najlepiej i najlżej wyjdzie Magura Durin SL, z platformą oczywiście Bzdura. Co w nim takiego wyjątkowego ? Klasą samą w sobie to był do 2006 roku Teraz najnowsze FITy nie grzeszą już najlepszą pracą i są coraz mniej trwałe. czyli nie masz swojego faworyta jeśli chodzi o amor?
Housik Napisano 19 Maja 2011 Napisano 19 Maja 2011 Ja pierdziu, amortyzator JAK SAMA NAZWA WSKAZUJE! no! Od czego jest lock out i regulacja blow offa ? a całe te BZDURNE wasze platformy zawory odpowiedzialne za kompresje. Jak ktoś chce mieć platforme w foxie fo wystarczy kupić F-series F24 . Ojojoj, ja tam pierdziele fita nie mam i ok Od pracy amora dużo zależy... kąt główki, prawidłowo wykonany serwis przy używce czy też dobrze ustawiony full Ps. jakbyś nie zauważył to nie wspominałem o FiT - zamknięty tłumik bez kąpieli olejowej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.