Skocz do zawartości

[Stery]Jak zdjac gumowa zaślepkę zeby sie dostać do sterów

JNX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zaczne od poczatku, otóz mam luz na kierownicy,rusza sie w przod i w tył, jednak jak przycisne kierke do podłogi to ten luz znika, zeby sie pojawil wystarczy podniesc koło i puścic rower swobodnie i luz powraca.

Chce zatem nieco scisnać stery na śrubie i moze pomoze

jednak nie moge nawet spróbować bo dostępu broni gumowa zaślepka której nicholery nie moge zdjąc, rower ma juz pare lat wiec moze ktos cos doradzi,

Probowalem juz podważac, podwazyc i chwytać kombinerkami zeby obrócic ale tutaj ostrożnie zeby znowu jej nie zniszczyc ale trzyma równo, moze cos poradzicie?

post-140140-0-60417100-1305109349_thumb.jpg

Napisano

A może odkręć mostek i próbuj go ściągać do góry - może zejdzie razem z tą gumą.

Tak na marginesie, coś dziwny ten system, normalnie w miejscu gumy powinien być grzybek ze śrubą, którym dociska się mostek.

Napisano

tak tez zrobilem i faktycznie guma zeszla

ale niespodzianek ciag dalszy gdyz pod zaslepka nic poza pusta rurka :)

takze nie bardzi wiem co tutaj podkrecic

Napisano

tak jak kolega pisze trzeba nabić gwiazdkę i dopiero skręcić śrubą, przy okazji przeczyścić i nasmarować stery

Napisano

Albo nie wbijać szyszki tylko kupić taki patent formalnie do usztywniania sterów i użyć go tylko do regulacji :) .

Kiedyś jeszcze conixy były, mam takiego do zabaw serwisowych ;) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...