Skocz do zawartości

[siodło]Selle Italia SLR przekładka prętów

mabu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Mam SLRa z vanoxowymi prętami. Ostatnio jeden pręt mi się złamał.

Tak się składa że mam Specialized Toupe z rozerwaną skorupą, ale dobrymi prętami. Z tego co przymierzałem to pręty powinny spasować do SLRa.

I tutaj mam pytanie. Wiem,że ludzie robia samodzielnie przekłądki. Czy możecie udzielić mi porady jak to zrobić?

Nie mam zielonego pojęcia w jaki sposób miałbym wcisnąć pręty w skorupę bez uszkadznia jej.

Szukałem w googlach odpowiedzi i niestety nic mi nie wyskoczyło..

Z góry dziękuje

Napisano

Aby włożyć nowe pręty do siodła należy wcisnąć pręty do tylnych gniazd. Następnie klucz oczkowy lub duży śrubokręt płaski mocujesz w przednim gnieździe, opierasz o niego pręty i robisz dźwignię - pręty będą się zginać do momentu aż same wskoczą. Dość ciężko to idzie ale idzie i da się to zrobić.

Najlepszy do tego jest klucz oczkowy, tylko trzeba się liczyć z tym że po całym zabiegu, trzeba będzie taki klucz przeciąć, bo inaczej będzie dyndał pod siodełkiem z prętami w oczku.

Napisano

Aby włożyć nowe pręty do siodła należy wcisnąć pręty do tylnych gniazd. Następnie klucz oczkowy lub duży śrubokręt płaski mocujesz w przednim gnieździe, opierasz o niego pręty i robisz dźwignię - pręty będą się zginać do momentu aż same wskoczą. Dość ciężko to idzie ale idzie i da się to zrobić.

Najlepszy do tego jest klucz oczkowy, tylko trzeba się liczyć z tym że po całym zabiegu, trzeba będzie taki klucz przeciąć, bo inaczej będzie dyndał pod siodełkiem z prętami w oczku.

Witaj,

Dzięki za poradę. Już wstępnie próbowałem wsadzić pręty Twoim sposobem i już wiem, że łatwo nie będzie i trzeba będzie trochę "poćwiczyć".

Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...