mabu Napisano 10 Maja 2011 Napisano 10 Maja 2011 Cześć, Mam SLRa z vanoxowymi prętami. Ostatnio jeden pręt mi się złamał. Tak się składa że mam Specialized Toupe z rozerwaną skorupą, ale dobrymi prętami. Z tego co przymierzałem to pręty powinny spasować do SLRa. I tutaj mam pytanie. Wiem,że ludzie robia samodzielnie przekłądki. Czy możecie udzielić mi porady jak to zrobić? Nie mam zielonego pojęcia w jaki sposób miałbym wcisnąć pręty w skorupę bez uszkadznia jej. Szukałem w googlach odpowiedzi i niestety nic mi nie wyskoczyło.. Z góry dziękuje
oxalis Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 Aby włożyć nowe pręty do siodła należy wcisnąć pręty do tylnych gniazd. Następnie klucz oczkowy lub duży śrubokręt płaski mocujesz w przednim gnieździe, opierasz o niego pręty i robisz dźwignię - pręty będą się zginać do momentu aż same wskoczą. Dość ciężko to idzie ale idzie i da się to zrobić. Najlepszy do tego jest klucz oczkowy, tylko trzeba się liczyć z tym że po całym zabiegu, trzeba będzie taki klucz przeciąć, bo inaczej będzie dyndał pod siodełkiem z prętami w oczku.
mabu Napisano 16 Maja 2011 Autor Napisano 16 Maja 2011 Aby włożyć nowe pręty do siodła należy wcisnąć pręty do tylnych gniazd. Następnie klucz oczkowy lub duży śrubokręt płaski mocujesz w przednim gnieździe, opierasz o niego pręty i robisz dźwignię - pręty będą się zginać do momentu aż same wskoczą. Dość ciężko to idzie ale idzie i da się to zrobić. Najlepszy do tego jest klucz oczkowy, tylko trzeba się liczyć z tym że po całym zabiegu, trzeba będzie taki klucz przeciąć, bo inaczej będzie dyndał pod siodełkiem z prętami w oczku. Witaj, Dzięki za poradę. Już wstępnie próbowałem wsadzić pręty Twoim sposobem i już wiem, że łatwo nie będzie i trzeba będzie trochę "poćwiczyć". Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.