pikus7 Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Mam problem, nie wiem jak odkrecic kasete w mojej szosie :/ szytalem wiele poradnikow na ten temat i dalej nic mi sie nie udaje od razu powiem, ze nie wiem co to za kaseta, poza tym, ze 6-biegowa w starej szosowce peugeot'a..piasta na pewno jest HELICOMATIC - maillard. z tego co patrzylem, to nie mam czegos takiego jak kontra/nakretka na kasete, ktora powinno sie odkrecac kluczem do kaset.. tutaj fotki, zrobione na szybko i pewnie malo na nich widac, ale w razie watpliwosci postaram sie dokladniej opisac.. http://imageshack.us/photo/my-images/828/07052011.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/38/07052011001.jpg/ da sie cos z tym zrobic?? z gory dzieki za jakakolwiek pomoc
pikus7 Napisano 7 Maja 2011 Autor Napisano 7 Maja 2011 to jest wolnobieg a nie kaseta do tego jest klucz ;p o taki http://www.trybik.pl/photo/509.jpg tak mi cos zaczelo juz switac, ze to wolnobieg, ale i tak nie wiem jak to zdjac..mam taki klucz, ale nie ma gdzie go wlozyc :/ moze nie ten rozmiar..ale nawet jakby byl inny to nie widze gdzie by te wypustki mogly wejsc..
pikus7 Napisano 7 Maja 2011 Autor Napisano 7 Maja 2011 Najpierw rozkręć wszystko... w sensie, ze lozysko??
viper512 Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Tak, najpierw wykręcasz całą oś, potem wkladasz w wolnobieg klucz do wolnobiegu, i odkręcasz w lewo, jak każdą śrubę. ;P Często idzie bardzo ciężko, niektóry pomagają sobie przedłużając klucz, a niektórzy wkręcają klucz w imadło, zakładają na ten klucz koło i poprostu kręcą kołem. Ja też przy starym rowerze korzystałem z imadła, poprostu według mnie jest dużo łatwiej wolnobieg odkręcić.
pikus7 Napisano 7 Maja 2011 Autor Napisano 7 Maja 2011 Tak, najpierw wykręcasz całą oś, potem wkladasz w wolnobieg klucz do wolnobiegu, i odkręcasz w lewo, jak każdą śrubę. ;P Często idzie bardzo ciężko, niektóry pomagają sobie przedłużając klucz, a niektórzy wkręcają klucz w imadło, zakładają na ten klucz koło i poprostu kręcą kołem. Ja też przy starym rowerze korzystałem z imadła, poprostu według mnie jest dużo łatwiej wolnobieg odkręcić. qrde, troche sie boje odkrecac lozysko, bo jak mi sie rozpadnie,to nie zloze z powrotem :] ale chyba trzeba bedzie sprobowac..
pikus7 Napisano 8 Maja 2011 Autor Napisano 8 Maja 2011 Jestem zagubiony..po odkreceniu oski dalej nie widze niczego co moznaby ruszyc, zeby ta kaseta zeszla :/ moze ten pierscien(ktory na zdjeciu widac,ze jest pogiety,a z boku ma takie malutkie gasienice) trzeba jakos wymontowac? tylko, ze u mnie on ani drgnie.. moze ktos moglby dokladnie wyjasnic co po kolei powiniennem odkrecac zeby sie za to wlasciwie zabrac? ps. Projec - dzieki za rade, zeby zwrocic uwage na sile dokrecenia oski - na pewno sie przyda
pikus7 Napisano 8 Maja 2011 Autor Napisano 8 Maja 2011 tak, odkrecilem chyba wszystko co bylem w stanie i nie balem sie ze cos rozwale.. :>
pikus7 Napisano 8 Maja 2011 Autor Napisano 8 Maja 2011 i ta podkładka jakby siedzi w tym wolnobiegu ?? rozumiem że kulki też wyszły wszytskie? -choć nie pewnie tylko te z lewej strony... no wlasnie, kulki te z lewej strony wyszly, a ten element siedzi jakby byl na stale polaczony z wolnobiegiem..
pikus7 Napisano 10 Maja 2011 Autor Napisano 10 Maja 2011 Może idzie tam jakiś inny klucz... No teraz to już nie wiem nie miałem z takim sprzetem styczności. Trzeba kombinować, albo udać się do sklepu może tam będą wiedzieli bylem w serwisie, tez sobie z ta nakretka/pierscieniem nie poradzili :/ wzialem ten wolnobieg troche przeczyscilem ze smaru i tam pod tym ringiem sa widoczne wypustki, jakby zabki w ktore moglby wejsc klucz do wolnobiegu..tylko, ze najpierw trzebaby jakos zdjac to bardziewie
tobike Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 spróbuj w imadło złapać ten pierścień i odkręcić go przeciwnie do ruchu wskazówek zegara bo takie są gwinty w wolnobiegach, jeśli ten wolnobieg ma się jeszcze do czegoś przydać to musisz przygotować coś do łapania kulek jeśli odpuści gwint.
kenjisan Napisano 13 Maja 2011 Napisano 13 Maja 2011 Najmniejsza zębatka nie jest czasem nagwintowana i nakręcona na bębenek? W systemach shimano uniglide (przed hyperglide hg) tak właśnie było. Po odkręceniu najmniejszej reszta sama schodziła. Mam taki patent w starej szosce. Tyle że u mnie część bębenka wystaje poza zębatki i widać gołym okiem gwint. Fota takiego bębenka: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2f/Shimanoexagefreehub.jpg/800px-Shimanoexagefreehub.jpg
pikus7 Napisano 13 Maja 2011 Autor Napisano 13 Maja 2011 Najmniejsza zębatka nie jest czasem nagwintowana i nakręcona na bębenek? W systemach shimano uniglide (przed hyperglide hg) tak właśnie było. Po odkręceniu najmniejszej reszta sama schodziła. Mam taki patent w starej szosce. Tyle że u mnie część bębenka wystaje poza zębatki i widać gołym okiem gwint. Fota takiego bębenka: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2f/Shimanoexagefreehub.jpg/800px-Shimanoexagefreehub.jpg niestety to nie to, juz sprawdzalem czy tak sie nie da tego rozkrecic :/
Hetman Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Ale to zmasakrowałeś. A ostre zdjęcia mógłbyś zrobić? Jest coś takiego jak tryb makro...
pikus7 Napisano 17 Maja 2011 Autor Napisano 17 Maja 2011 Ale to zmasakrowałeś. A ostre zdjęcia mógłbyś zrobić? Jest coś takiego jak tryb makro... Nie ja to zmasakrowalem, tylko takie juz kupilem, zreszta juz o tym wspominalem..a w telefonie nie mam trybu makro anyway, wczoraj mi sie udalo odkrecic ten zniszczony pierscien(przy pomocy mlotka i srubokreta) i po jej odkreceniu wolnobieg juz dalo sie zdjac nawet oski nie trzeba bylo rozkrecac dziekuje wszystkim za odzew, porady i wsparcie w cierpieniu, temat mozna zakonczyc pozdrawiam!
Hetman Napisano 18 Maja 2011 Napisano 18 Maja 2011 Gratuluję, czyli mimo wszystko to była normalna konstrukcja? Na przyszłość: nie rób zdjęć telefonem. Jakąkolwiek badziewną cyfrówkę każdy ma. Starą, podrapaną, chińską, 2MPx ale wystarczy i tryb makro ma oraz autofocus mechaniczny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.