ol3k Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam, W rowerze mam zalożone w/w siodełko link. Nie jest zbyt wygodne, dlatego myślę nad nowym. I tu moje pytanie, na co warto je wymienić? Czy siodełko WTB Speed V Pro Gellink lub WTB Pure V Race link się nadają? Czytałem, że sa wygodne, ale nie wiem jak wypadają na tle tego authora...
c1ach Napisano 29 Kwietnia 2011 Napisano 29 Kwietnia 2011 Pure V dla mnie bardzo wygodne - co prawda jeździłem tylko na jego kopii pod marką Tioga, ale było ok. Dla mnie jedynie trochę przykrótkie, ale przesiadałem się z dość długiego siodła, więc to sprawa punktu odniesienia. Stosunkowo miękkie (ale bez przesady, rozległa kanapa to też nie jest) i fajnie wyprofilowane. Procent trafienia w sedno przy zakupie przez internet jest bardzo duży
ol3k Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Napisano 29 Kwietnia 2011 wizualnie lepiej prezentuje się pure v z drugiej strony speed v ma żelowe wkładki więc chyba będzie wygodniejsze. Szkoda, że nie mogę ich porównać z tym co mam obecnie. WTB z tego co widze mają łagodnijszy przod siodełka i ten "love chanel" dlatego nad nimi myśle. Ewentualnie jeśli możecie polecić coś w granicach do 150 zł, lepszego niż WTB to jestem otwarty na propozycje Co myślicie o siodełkach z otworem w środku? Czy to lepsze rozwiązanie niż w tych WTB? Fajnie gdyby ktoś mający styczność z siodełkiem authora też sie wypowiedział, jak ono wypada na tle innych.
ol3k Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Napisano 29 Kwietnia 2011 nie jest złe, ale coś mało o nim opini i nie ma "rowka" na środku. Nie ma co za dużo myśleć, wezme to pure v. Dzięki za pomoc Pozdrawiam
ol3k Napisano 1 Maja 2011 Autor Napisano 1 Maja 2011 Jednak mam jeszce parę watpliwosci Czy to pure v nadaje się do jazdy bez wkładki w trasy ok 60 km? Może w takim przypadku lepiej coś z żelem? Całekiem fajnie wygląda Sportourer X Race Gel Flow, ma wkładki i otwór, który wydaje sie przydatnym rozwiązaniem. Cena też nie jest wygórowana link
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.