Skocz do zawartości

[Suport] Jaki dobrać

kogh

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

jest to mój pierwszy post na tym forum wiec witam i pozdrawiam wszystkich :-)

Co do tematu to chciałem zapytać jaki suport dobrać do moje roweru (romet z 1995r.). Poniżej zdjęcia z wymiarami.

suport.jpg

suport2.jpg

Nie wiem czy te wymiary wystarczą aby dobrać właściwy... Będę wdzięczny za sugestie.

pozdrawiam

Napisano

Ja mam pytanie. Też mam taki suport. Czy będę mógł zastosować gotowy wkład(i czy idzie go dobrać) czy muszę robić to na takim oldskulu jak jest?

Napisano

Ja mam pytanie. Też mam taki suport. Czy będę mógł zastosować gotowy wkład(i czy idzie go dobrać) czy muszę robić to na takim oldskulu jak jest?

Ciężka sprawa obawiam sie ze w grę wchodza stare suporty z lat 90-tych z gwintemz jednej strony w mufce suportu odwrotnym do tych co stosuje sie teraz,więc ciężko będzie dorwać całe wkłady! :down: Szerokość spoko 68 mm mufa suportu więc standart.Doradzam wybrać sie poprostu do fachowca w naprawie rowerów lub do dobrego sklepu z serwisem. :thumbsup:

Napisano

Ciężka sprawa obawiam sie ze w grę wchodza stare suporty z lat 90-tych z gwintemz jednej strony w mufce suportu odwrotnym do tych co stosuje sie teraz,więc ciężko będzie dorwać całe wkłady! :down: Szerokość spoko 68 mm mufa suportu więc standart.Doradzam wybrać sie poprostu do fachowca w naprawie rowerów lub do dobrego sklepu z serwisem. :thumbsup:

Jeżeli ma trafić na takiego "fachowca" co autor tej wypowiedzi to lepiej niech się nie fatyguje. Szkoda zdzierać podeszwy w butach.

Oczywiście, że da się dobrać suport "pakietowy" z maszynowymi łożyskami (coś pokroju neco, futura czy kinex).

Na 95% potrzebujesz suportu z gwintem BSA, wersję 68mm. Na 80% długość ośki będzie z przedziału 121-126mm. Pewność uzyskasz po demontażu i pomiarach starego suportu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...