magnus Napisano 28 Marca 2006 Napisano 28 Marca 2006 a nie lepiej wyłudzić z pobliskiego spożywczaka karton? sznurek lepszy jak do sidehopa itp bo przez szeroki karton sidehopem jakos mi sie nie widzi ćwiczyć
Gavron Napisano 28 Marca 2006 Napisano 28 Marca 2006 Chłopaki mam pytanie : otóż zauważyłem że po założeniu na tyle tarczy (160mm) odległość tarczy od dolnej rury trójkąta jest "dość" mała (jakieś 1-2 mm), czy to normalne? tzn nie robiłem jeszcze żadnych megadropów ani gleb, ale chyba granica jest dość cieńka, nie uważacie? Pozdrawiam
magnus Napisano 28 Marca 2006 Napisano 28 Marca 2006 nie mialem w swoim bajku nigdy tarczy z tyłu, ale dlugo jezdzilem z tarcza z przodu i odległość od goleni była tez dosyc mała. Moze Tobie też zjechał się trójkąt ? ja co do swojego jestem prawie pewien... bo w praktyce nie sprawdzilem bo przykuty do chaty jestem. Tarcze masz normalna na normalne mocowanie 6 srub?
Gavron Napisano 28 Marca 2006 Napisano 28 Marca 2006 Raczej zjechanie ramki odpada, bo wszystko jest równe, a jeszcze najlepsze pzed nią Tarcza na 6 śrub. Na przodzie odległość od goleni wynosi 5 mm, ale to chyba inna para kaloszy. Moze Kywak będzie coś wiedział Czekam też na opinie innych Pozdrawiam
magnus Napisano 28 Marca 2006 Napisano 28 Marca 2006 Jak nic nie poradisz i przeszkadza ci to , to zapodaj podkładki pod tarcze i juz a jak zacisk pasuje? elegancko da sie go wyregulowac na tarcze?
Gavron Napisano 28 Marca 2006 Napisano 28 Marca 2006 Tzn nie trzeba żadnych podkładek, bo wszystko działa pierwsza klasa - tylko zastanawiam się czy inni tez maja takie spostrzeżenia. Wcześniej nie zwracałem uwagi jak inni ludzie mają to rozwiązane w swoich sprzętach.
magnus Napisano 28 Marca 2006 Napisano 28 Marca 2006 No rozumiem pewnie właśnie Kywak smigal na tarczy to sie wypowie.
Kywak Napisano 29 Marca 2006 Napisano 29 Marca 2006 Tak to jest normalne, ze odleglosc jest mala, przy 180 mm bedzie jeszcze mniejsza (ja w tej chwili w subie mam 180 mm i jest b. mala b. mnie to wkurza, bo jak ja pogne, to bedzie jazda...). Jakby cos bylo nie tak, to by tarcza haczyla o rurki trojkata nawet jakby byla prosta (ja tak wlasnie mialem ).
Gavron Napisano 29 Marca 2006 Napisano 29 Marca 2006 No to sie uspokoiłem, bo widzę że nie tylko w Dartmoorze tak jest jakoś to będzie - na pewno te z rocznika 2006 się nie gna...
Gavron Napisano 29 Marca 2006 Napisano 29 Marca 2006 Wynika z wiary w możliwości projektanta stąd : " " A BTW coś się wyjaśniło z Twoją ramka Magnus ?
magnus Napisano 30 Marca 2006 Napisano 30 Marca 2006 Wyjaśni się niedziela/ponidziałek, ponieważ wtedy z powrotem rozpoczynam jazde, mialem miesiąc przerwy z powodu choroby i nie miałem jak przetestować z ziomami w akcji ramki i spróbować innych kółek. pozdrawiam
mmmak Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 zdjęcie z dzisiejszego pleneru http://www.pinkbike.com/photo/785183/ ponawiam prośbe o filmiki z bunnym i manualem na DARTMOORZE - proszę tylko nie wstawiajcie na rapidzie bo nie moge nic z tamtad sciągnąć pozdrawiam
Kywak Napisano 2 Kwietnia 2006 Napisano 2 Kwietnia 2006 Ja mam chyba jakies 2 stare filmiki z bunym na murek wysokosci ok 30 cm, jak chcesz to moge to dac, ale nie wiem czy jest sens .
Gość Gość Napisano 3 Kwietnia 2006 Napisano 3 Kwietnia 2006 mam dzisiejsze fotki dartmoora: http://img418.imageshack.us/img418/6479/zdjcie0001ro.jpg http://img418.imageshack.us/img418/7818/zdjcie0013lb.jpg i rozkminiłem dzisiaj sprawe tylnego trójkata, a bynajmniej wrzuciłem kółeczko dobrze zaplecione koleżki, i niestety ok 4 mm jest przesuniety trojkat. ale mozliwe ze jest od nowosci i na wezszej obreczy (stare kolo) nawet tego nie zauwazylem. wiec np. na kolezki kółku bez problemu moglbym smigac, wiec mysle ze jesli nie bedzie sie krzywil to wszystko bedzie ok. Pozdrawiam
Gavron Napisano 3 Kwietnia 2006 Napisano 3 Kwietnia 2006 Hmm... to nie za fajnie z tym trójkątem rozumiem, że nie będziesz tego reklamował ? jakby coś się działo to nas informuj na bieżąco - pozdrawiam
magnus Napisano 3 Kwietnia 2006 Napisano 3 Kwietnia 2006 no jakby sie działo to na pewno informuje, reklamuje i sieje borute u dostawcy ale póki co mysle ze tak bylo od nowosci i sie nie zmienia , a jak sie nie zmienia to ok Pozdrawiam
mmmak Napisano 3 Kwietnia 2006 Napisano 3 Kwietnia 2006 reklamuj i to zdecydowanie - im wczesniej tym lepiej kywak - dzięki za filmiki - właśnie o coś takiego mi chodziło:)
magnus Napisano 4 Kwietnia 2006 Napisano 4 Kwietnia 2006 no z jeden strony tak, ale ta roznica jest tak mala, i moze juz od poczatku zle zespawali rame ze ledwo zauwazalne, a poki sztywne i nic sie nie zmienia wiec poczekam:P
Serek_s91 Napisano 7 Kwietnia 2006 Napisano 7 Kwietnia 2006 Magnus i jak z twoim trójkątem ?? Czujesz coś podczas jazdy z powodu skrzywienia ?? A może za tydzien, 2 tygodnie rower bedzie wreszcie złożony. Brakuje mi tylko kilku elementow i bajk bedzie złożony
magnus Napisano 8 Kwietnia 2006 Napisano 8 Kwietnia 2006 od tygodnia codziennie jeżdze (dosłownie) i jest dobrze, nie czuje trojkąta,a nauczyłem sie juz elegancko nawet manuala wiec trójkat sprawuje się dobrze. Pozdrawiam
Driver Napisano 8 Kwietnia 2006 Autor Napisano 8 Kwietnia 2006 ja dzisiaj zaliczylem konkretna glebe na twarz i klate... najpierw lot przez kierownice. Jak dopier**lilem mostkiem w mostek Glupio brzmi, ale nie moglem oddechu na poczatku zlapac. Tutaj foto, patrzcie na mostek i co na nim :/ http://img104.imageshack.us/img104/9947/lowel3qp.jpg
magnus Napisano 8 Kwietnia 2006 Napisano 8 Kwietnia 2006 ja nic nie widze:P czy to jest mostek UNO ? Pozdrawiam
Driver Napisano 8 Kwietnia 2006 Autor Napisano 8 Kwietnia 2006 Tak mostek jak Ty masz (UNO) :P:P + dokladka lamiaca rzebra
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.