Skocz do zawartości

Dartmoor Section!

Driver

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a nie lepiej wyłudzić z pobliskiego spożywczaka karton?:) sznurek lepszy jak do sidehopa itp bo przez szeroki karton sidehopem jakos mi sie nie widzi ćwiczyć:D

Napisano

Chłopaki mam pytanie : otóż zauważyłem że po założeniu na tyle tarczy (160mm) odległość tarczy od dolnej rury trójkąta jest "dość" mała (jakieś 1-2 mm), czy to normalne? tzn nie robiłem jeszcze żadnych megadropów ani gleb, ale chyba granica jest dość cieńka, nie uważacie?

Pozdrawiam

Napisano

nie mialem w swoim bajku nigdy tarczy z tyłu, ale dlugo jezdzilem z tarcza z przodu i odległość od goleni była tez dosyc mała. Moze Tobie też zjechał się trójkąt ? ja co do swojego jestem prawie pewien... bo w praktyce nie sprawdzilem bo przykuty do chaty jestem. Tarcze masz normalna na normalne mocowanie 6 srub?

Napisano

Raczej zjechanie ramki odpada, bo wszystko jest równe, a jeszcze najlepsze pzed nią :(

Tarcza na 6 śrub. Na przodzie odległość od goleni wynosi 5 mm, ale to chyba inna para kaloszy. Moze Kywak będzie coś wiedział :( Czekam też na opinie innych :)

Pozdrawiam

Napisano

Jak nic nie poradisz i przeszkadza ci to , to zapodaj podkładki pod tarcze i juz :( a jak zacisk pasuje? elegancko da sie go wyregulowac na tarcze?

Napisano

Tzn nie trzeba żadnych podkładek, bo wszystko działa pierwsza klasa - tylko zastanawiam się czy inni tez maja takie spostrzeżenia. Wcześniej nie zwracałem uwagi jak inni ludzie mają to rozwiązane w swoich sprzętach.

Napisano

Tak to jest normalne, ze odleglosc jest mala, przy 180 mm bedzie jeszcze mniejsza (ja w tej chwili w subie mam 180 mm i jest b. mala b. mnie to wkurza, bo jak ja pogne, to bedzie jazda...). Jakby cos bylo nie tak, to by tarcza haczyla o rurki trojkata nawet jakby byla prosta (ja tak wlasnie mialem :( ).

Napisano

No to sie uspokoiłem, bo widzę że nie tylko w Dartmoorze tak jest :( jakoś to będzie - na pewno te z rocznika 2006 się nie gna... :(

Napisano

Wyjaśni się niedziela/ponidziałek, ponieważ wtedy z powrotem rozpoczynam jazde, mialem miesiąc przerwy z powodu choroby i nie miałem jak przetestować z ziomami w akcji ramki i spróbować innych kółek. :D pozdrawiam

Napisano

Ja mam chyba jakies 2 stare filmiki z bunym na murek wysokosci ok 30 cm, jak chcesz to moge to dac, ale nie wiem czy jest sens ;) .

Gość Gość
Napisano

mam dzisiejsze fotki dartmoora:

http://img418.imageshack.us/img418/6479/zdjcie0001ro.jpg

http://img418.imageshack.us/img418/7818/zdjcie0013lb.jpg

i rozkminiłem dzisiaj sprawe tylnego trójkata, a bynajmniej wrzuciłem kółeczko dobrze zaplecione koleżki, i niestety ok 4 mm jest przesuniety trojkat. ale mozliwe ze jest od nowosci i na wezszej obreczy (stare kolo) nawet tego nie zauwazylem. wiec np. na kolezki kółku bez problemu moglbym smigac, wiec mysle ze jesli nie bedzie sie krzywil to wszystko bedzie ok. Pozdrawiam :D

Napisano

Hmm... to nie za fajnie z tym trójkątem :) rozumiem, że nie będziesz tego reklamował ? jakby coś się działo to nas informuj na bieżąco - pozdrawiam :)

Napisano

no jakby sie działo to na pewno informuje, reklamuje i sieje borute u dostawcy :) ale póki co mysle ze tak bylo od nowosci i sie nie zmienia , a jak sie nie zmienia to ok :) Pozdrawiam

Napisano

reklamuj i to zdecydowanie - im wczesniej tym lepiej

kywak - dzięki za filmiki - właśnie o coś takiego mi chodziło:)

Napisano

no z jeden strony tak, ale ta roznica jest tak mala, i moze juz od poczatku zle zespawali rame ze ledwo zauwazalne, a poki sztywne i nic sie nie zmienia wiec poczekam:P

Napisano

Magnus i jak z twoim trójkątem ?? Czujesz coś podczas jazdy z powodu skrzywienia ??

A może za tydzien, 2 tygodnie rower bedzie wreszcie złożony. Brakuje mi tylko kilku elementow i bajk bedzie złożony ;)

Napisano

od tygodnia codziennie jeżdze (dosłownie) i jest dobrze, nie czuje trojkąta,a nauczyłem sie juz elegancko nawet manuala ;) wiec trójkat sprawuje się dobrze. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...