Skocz do zawartości

Dartmoor Section!

Driver

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no myśle myśle, ale tego za ch*j nie widać :) wszystko wyglada spoko, jest sztywne itp. kółko po poprawieni pasuje idealnie, moze od nowości tak było... ? bo stare kółko wąskie bylo strasznie a to nowe 2 razy szersza obrecz itp...

Napisano

Przymierz Magnus stare kółko i sprawdź czy jest odchyłka :) co do reszty to serwis mógł nawalić tylko nie wiem czy by się przyznali...

Napisano

hehe ja nie wierze tym serwisom:D w ogóle pierwszy raz rowerek dawałem komuś. Tak to sam wszystko robie. Ale kółka idealnie prosto na szczekach to nie przecentruje ;) na razie wszystko wyglada ok i będę smigał, jesli cos sie bedzie działo no to na gware oddam. jak mam kólko przymierzyć stare bez centrownicy? linijką:) ? bo stare kółko wydaje sie pasować... nie wiem czemu .

Napisano

Chodziło mi o przymierzenie starego kółka w trójkącie.

Jeszcze jest opcja, żebyś przymierzył kółko z rowerów któregoś z Twoich kumpli ;) wtedy się okaże co w trawie piszczy -> czy to serwis czy ramka :)

Napisano
kupiłem ostatnio kółko nowiutke (...) wyszło ze kółko prawie idealnie proste (3 mm niby przesuniete tylko)

NOWIUTKIE KOLO KRZYWE NA 3 MM?!?!??!?!?!?!?!?!?! to jakis zart?

Napisano

nie krzywe, tylko przesuniete wzgledem piasty cała obręcz. A na calej dlugosci sama obręcz prosta była :(

ps. dobry pomysl, jak wybije na bajka to wymienie sie kołem na chwile i porównam na innym kole jak bedzie siedziec w moim trojkacie, oraz moje kółko (niby przesuniete aby pasowało pod rame - serwis mowił) w ramce kumpla.

Napisano

o tak?:( hehe dobry pomysł, ale sie troche wku***łem z tym trójkatem, musze sprawe wybadac jak wyzdrowieje, bo jak sie bedzie trójkat bardziej wykrzywiał lub nie daj Boże pęknie to lipoza :) oczywiście jeszcze mam nadzieje ze z trójkatem nic nie jest :) bo przeciez stare kółko i w nowej ramce (darmoor) i sterej (XC) pasuje elegancko.

Napisano

dzięki - jak widać udało się:(

powiedzcie mi czy jeśli na tył założę koło 24" to lepiej będzie sie wyrywał rower? czy przy dartmoor'rze 15" będzie ewentualnie zauważlna różnica?

pozdrawiam

Napisano

Tak jak mówi Driver : wygląda śmiesznie, ale szeroko pojęte własności jezdne się zmieniają ;)

PS. Dobry pomysł z tymi sygnaturkami - Podoba mi się :):(

Napisano

a tak przy okazji : Dartmoor SS 2005 ma bardzo krótką główke dosyć, i jak sądzicie, czy 3 cm podkładek pod mostek bedzie dobrym marginesem błędy na rure sterową? Bo amorek juz do mnie jedzie i mam 3 cm podkładek i nie wiem czy starczy w przyszłości :(

Napisano

standardowo główki ram maja ok 12.5 cm - ja w dartmoor'e pod mostkiem mam dwie podkładki 1 cm'etrowe i nad mostkiem jeszcze jedną wiec bez problemu załoze amora do innej ramki.

lepiej 3 razy docinac rure sterowa niz obciac za duzo.

pozdrawiam

Napisano

no spoko :( ten moj dartmoor jak dobrze pamietam ma 110 mm głowke, wiec 3 cm podkładki powinny styknąć :) Dzieki za info, Pozdrawiam.

Napisano

Co do 24" kola, to faktycznie jezdzi sie lepiej, a wyglad w sumie nie ma zle ;) . Co do trojkata, to mnie sie tak rury pokrzywily, ze normalna piasta na szpilke w oogle nie chciala wchodzic a tarcza hamulcowa tarla o rurki :D .

Napisano

Ja w sumie mam sterówkę przyciętą na 20 cm i do tego dwie podkładki po 10 mm i jest ok :)

W sumie jak tak patrzyłem na odległość tarczy od trójkąta, to jest max 3 mm :) ale mam nadzieje że mi się nic nie pokrzywi :D:)

Napisano

@Kywak, jak myślisz, moze u mnie zaczyna sie wykrzywiać i wyginać? i jak tylko wyskocze katować troche bardziej zjedzie sie na maxie ?:P hehe a nie chce mi sie jej pakowac i na gware wysyłać :rolleyes: leniwy jestem B)

Napisano

witam!!!

mieliście panowie rację - trzeba cwiczyc :)

dzis do jazdy zabrałem moją żonkę ,jako motywację:) - pomogło no i Ona zaczęła uczyć sie bannego:)

pozdowionka

p.s.

dzis był piękny dzień ehhhhh

Napisano

No to super mmmak :)

Ja biorę jako motywację mojego kumpla z BMXem, bo on robi bunnego na 80 cm bez żadnego problemu :) Moja dziewczyna niestety nie za bardzo lubi jazdę ze mna :)

PS.

Zaraz idę pocwiczyć :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...