Frisque Napisano 30 Maja 2006 Napisano 30 Maja 2006 Witam, no a ja wrecz odwrotnie... mam na czym smigac a nie mam gdzie :/ Jakby ktos chcial z k-ce pojezdzic troche to ja bardzo chetnie. Co do hamulcow w rowerach trialowych to wydaje mi sie ze maja normalnie dwa...moj kumpel troche w tym siedzi i normalnie ma dwie magury hs 33 Ja nie mam zadnych linek:( niedlugo dojdzie druga klamka i juz bedzdie "normalnie" a miare wygladac przerzutek dalej nie mam zamiaru wkladac bo to zbedny ciezar... ewentualnie sobie z tylu zebatke zmienie na jeszcze mniejsza. Teraz mam 32 zeby przod + 16 tyl a nie wykluczone ze na tyl dam 14. A wiecie moze czy moj amor sie pompuje czy on ma tylko regulacje odbicia ta niebieska na prawym goleniu...bo u gory na goleniach sa takie czarne zakretki ale boje sie odkrecac zeby czegos nie zdubic. Chyba nie ma pompowania....ale sie upewniam Dzieki ze odpowiedzi. Pozdro
Serek_s91 Napisano 30 Maja 2006 Napisano 30 Maja 2006 Nie no rowerek full wypas Mój to przynim wygląda ja biedronka Jedyne do czego moge sie przyczepić to piasta Skoro wybrałeś ss to mogłeś kupić piaste pod ss
mmmak Napisano 30 Maja 2006 Napisano 30 Maja 2006 Frisque - jezeli chodzi o miejscówkę to napisz do KYWAKA on jest z katowic, ale z tego co wiem to smiga na dolomitach, dsd i chyba chorzowie z tego co się orientuje to nie ma tam powietrza tylko spręzyna od dołu regulacja tłumienia odbicia pozdrowionka
bajuwookierun Napisano 30 Maja 2006 Napisano 30 Maja 2006 Frisque wiem że trialowcy mają oba heble:) Ale dlaczego np dualowcy nie? Ty to rozumiem że czekasz na przypływ gotówki skoro mówisz że druga dojdzie klamka...ale duża cześć jeździ bez tylnego w ogóle? I nie zamierzają kupować Pozostanie to tajemnicą dla mnie:) Ha...podskoczyłem 2 razy na tylnim kole...
magnus Napisano 30 Maja 2006 Napisano 30 Maja 2006 ja na kierownicy mam tylko jedna rzecz... hamulec tylni, zadnych manetek zbednych, czysto streetowo. Zamieszcze niedlugo akutalne zdjecie - tylko zrobie a brak przedniego hamulca to: mniejsza masa, mniej linek - lepsze - latwiejsze bar spiny, nie ma manetki z przodu - strach przed wywrotą i połamaniem mniejszy... itp itd. i W ogóle przedni jest praktycznie nie potrzebny, w Trialu tez uważam ze dawałbym rade z kotwicą na tyle i bez przedniego. w ogóle ostatnio bardziej trialujemy niz streecik. Pedal kicka sie opanowało i tylko sie nim miesza ostatnio i bez przedniego bez problemu żyje. Pozdrawiam
Gavron Napisano 30 Maja 2006 Napisano 30 Maja 2006 Ja musze mieć dwa hampelki do dualu - jakoś pewniej się czuję Jeszcze pochwalę się w miarę nowymi fotkami bajka skoro już zaczęliście http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&fun...otouserid=89366 pozdrawiam
Frisque Napisano 31 Maja 2006 Napisano 31 Maja 2006 Siemka Heh...no wydaje mi sie z z wygody tak jak to opisal Magnus Kupilem nowa tarcze do przodu i przyszedl hebel teraz z przodu 203 z tylu 200 :] ja tam wole miec dwa hamulce :] jezdzilem ostatnio wogole bez hamulcow i sie skonczylo 3 szwami na kolanie Hmm...co sadicie o tym zeby sprzedac dartmoora i kupic suburbana :|??? na poziomych hakach. ale wtedy musze zmieniac piaste szprychy....kurde duze koszty:) ale to bym wtedy sprzedal cale kolo chyba i kupil 24" do tylu piaste reborna i wkrecanego ss? dobra mysl? 3majcie sie.
bajuwookierun Napisano 31 Maja 2006 Napisano 31 Maja 2006 maguns naucz mnie pedal kicka:) szczerze to nie sądze żeby dało rade bez przedniego w trialu. np na skałkacch chyba by nie dało się...poza tym zauważ że przez połowę świrowania mają zablokowane oba koła...to pocoś mają O ile do skakania i wskakiwania rzeczywiście nie potrzebne o tyle już żeby się wbić na jakąkolwiek skałkę raczej niezbędne. Albo do helicoptera z murka też lepiej z niż bez. Pozdrawiam! To od czego zacząć przy pedalu? Może nie helicopter... Ale obrót na przednim kole i potem dokończenie na tylnim to miałem na myśli:)
magnus Napisano 2 Czerwca 2006 Napisano 2 Czerwca 2006 no rozumiem hamulec przy przerzucaniu itp pomaga, ale jest pokaźna ilość trików która nie wymaga przednieogo hamulca, moim zdaniem kwiestia gustu i robionych trików. A pedal kick hmm... po nauczeniu to ja sie dziwię czemu wydawał mi sie taki trudny kiedys załacze filmik niedługo
bajuwookierun Napisano 2 Czerwca 2006 Napisano 2 Czerwca 2006 filmików z pedalem to ja mam ze 30:) nawet ze szkółki trialowej. chyba muszę poćwiczyć jednak troszkę...samo nie przyjdzie. Odradzam komukolwiek kendy flame'y!! Kupiłem i wyglądają jak balony i ciężki jak cholera i na mokrym jak po lodzie. jedyne że snake ciężko zrobić bo wielkie. to tak jakby ktoś zanosił się z zamiarem...wracam chyba do starych opon.
Driver Napisano 2 Czerwca 2006 Autor Napisano 2 Czerwca 2006 Ja jutro sesje pstrykne swojemu rowerkowi. Mam juz amora (nie super t) i hamulce - avidy bb5, 203 na przod i 160 na tyl. Do zmiany mam jeszcze mostek, korbe, suport, tylnie kolko i oponki... ehh
Driver Napisano 3 Czerwca 2006 Autor Napisano 3 Czerwca 2006 Nie to ze zmienilem ale zamiast super t przyszedl jurek na zwykla os To wzielem cos innego na sztywna i jestem bardzo zadowolony Z powodu braku adaptera, na przodzie na razie tarcza 160 mm. Nie smiac sie!
bajuwookierun Napisano 3 Czerwca 2006 Napisano 3 Czerwca 2006 Kurde....dopiero co złożyłem rower a zacząłem chorować na trialówkę... Mam pytanie czy jak zmienię mostek na dłuższy i z dużym wzniosem to będzie mi latwiej podbijać koło?
magnus Napisano 3 Czerwca 2006 Napisano 3 Czerwca 2006 bedzie ci wtedy wygodniej jak juz bedziesz siedzial na tylnim kole (np. przy staniu kangaroo na gumie). a co do podbijania koła to najważniejszy moim zdaniem jest tylny trójkat. no i poczęsci długosc ramki - trialowcy maja w wiekszosci przypadkach na stock'ach bardzo krótkie ramki ( na mod'ach totalnie sie nie znam:P dla mnie z wyglądu sa pedalskie i nie ma to jak 24/26" ) i tą krótkość nadrabiają długiiiimi mostkami aby w powietrzu rąk na kierze nie mieć miedzy jajami
Frisque Napisano 3 Czerwca 2006 Napisano 3 Czerwca 2006 siemka, tak a propos adatera to ja mam pytanie .... szukam po sklepach szukam i nigdzie nie ma w dodatku powiedziano mi ze nie mozna takiego jaki potrzebuje sprowadzic. Kupilem sobie do tego hebla do przodu tarcze 203 mm czyli moja konfiguracja wygalda tak: amor manitou stance blunt pod qr20mm(post mount) tarcza 203mm zacisk grimeca sys12 No i nigdzie nie ma odpowiedniego adaptera, gdyby ktos wiedzial gdzie taki mozna dostac to bardzo prosze o taka informacje. albo jak to mozna inaczej rozwiazac... z hayesow nie pasuje probowalem z avida tez nie z shimano tez nie nawet z black boxow odpada. Prosze o pomoc w poszukiwaniach Z gory dzieki pozdro :]
bajuwookierun Napisano 7 Czerwca 2006 Napisano 7 Czerwca 2006 elo...dawno mnie nie było:) pochwale sie nowym zakupem:) Jako że ostatnio zabrałem się za wydurnianie postanowiłem zainwestować w kask http://img111.imageshack.us/my.php?image=pict69043ou.jpg podoba się wam? przyznajcie że uroczy:)
Driver Napisano 7 Czerwca 2006 Autor Napisano 7 Czerwca 2006 siemka, tak a propos adatera to ja mam pytanie .... szukam po sklepach szukam i nigdzie nie ma w dodatku powiedziano mi ze nie mozna takiego jaki potrzebuje sprowadzic. Kupilem sobie do tego hebla do przodu tarcze 203 mm czyli moja konfiguracja wygalda tak: amor manitou stance blunt pod qr20mm(post mount) tarcza 203mm zacisk grimeca sys12 No i nigdzie nie ma odpowiedniego adaptera, gdyby ktos wiedzial gdzie taki mozna dostac to bardzo prosze o taka informacje. albo jak to mozna inaczej rozwiazac... z hayesow nie pasuje probowalem z avida tez nie z shimano tez nie nawet z black boxow odpada. Prosze o pomoc w poszukiwaniach Z gory dzieki pozdro :] pasuje adapter od Hayesa 203 mm
bajuwookierun Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 Ups...kolejna dziura w piszczelu:(...polecam ochraniacze na piszczele dla szalleńców...ja kupiłem do piłki nożnej ale teraz już wiem że są za krótkie. Połowa pedału walnęła w ochraniacz druga grzmotnęła mnie pod kolano. Nie polecam bo boli jak sk******* Ale mam dziurkę to laskom się będzie podobać blizna:D
Driver Napisano 9 Czerwca 2006 Autor Napisano 9 Czerwca 2006 Dopuki nie zrobie sobie dziury w piszczelu to pewnie nie kupie sobie ochraniaczy I tak pewnie 90% z nas
bajuwookierun Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 Kurde chłopaki biegnijcie po ochraniacze...noga mi spuchła, ledwo chodzę. Nie wiem czy jutro nie pójdę na prześwietlenie do szpitala:( Naprawdę szkoda zdrowia. Ja teraz jak tylko wyzdrowieję wydaję ostatnie pieniądze na porządne ochraniacze sixsixone. Na zdrowiu nie ma co oszczędzać! Pozdrawiam
Driver Napisano 10 Czerwca 2006 Autor Napisano 10 Czerwca 2006 Ja musze kupic kolko, opony, mostek wiec nie mam kasy na ochraniacze. Dziwnie brzmi, wiem.
Frisque Napisano 10 Czerwca 2006 Napisano 10 Czerwca 2006 Hehe... ochraniacze dobra sprawa :] ale jak sie cala kase w sprzet inwestuje to czasami braknac moze :] ja osobiscie na razie sobie radze bez ochraniaczy i mam na nogach kilka dziurek po wellgo :] i trzy szwy mialem na kolanie :] chcialem sie wam pochwalic bo poprawilismy chopy na malpim gaju w katowicach na 3 stawach. dzisiaj tam troche polatalismy :} warto sie przejechac zobaczyc tylko ich nie rozwalcie :] Jedna mniejsza chopa ma od punktu wybicia do poczatku ladowania 2,5 dlugosci lopaty, druga natomiast prawie 4 :] zaiscie sie z nich lata tylko trzeba prosto sie wybijac:] ladowania sa szerokie wiec raczej nie ma problemu kozacko sie skacze z dwoch na raz najpierw pierwsza potem druka ale trzeba dokrecic troche warto jeszcze poskakac na dropie przy parkingu ktory jest nie daleko :] lata sie na 10 meterow jak sie postara jutro bede mial foty to powrzucam Driver moze chcialbys kupic kolo 26" na piascie dartmoora tej najmocniejszej dee-forrce czy jakos tak, szprychach "riczman" i obreczy darmoora crussherr, do tego oponka continentala diesel troche sciachana ale jeszcze pojezdzi:]?
Driver Napisano 10 Czerwca 2006 Autor Napisano 10 Czerwca 2006 Frisque, wlasnie takie kolo chce zlozyc. Powaga. Ma centre? Jajko? Napisz mi dokladnie jak ma centre to ile. Aha - i cena!! edit: jednak nie. Ja poszukuje niestety takiego kola na tyl! Na przodzie mam dt championy, blizzarda i dee-forrce
Frisque Napisano 11 Czerwca 2006 Napisano 11 Czerwca 2006 Siemka, To jest kolo na tyl :] tylko mi sie myla te piasty Hmm... cena? napisz na PW to pogadamy nie bedziemy forum zasmiecac. Dzisiaj caly dzien smigamy na dolince wiec jak ktos jest chetny to zapraszam :] najpierw dolinka a potem murcki ]:-> aha...driver... a centry nie ma wogole. kolo jest na gwarancji jeszcze tak samo jak piasta i wszystko Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.