Skocz do zawartości

Dartmoor Section!

Driver

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

no a ja wrecz odwrotnie... mam na czym smigac a nie mam gdzie :/ Jakby ktos chcial z k-ce pojezdzic troche to ja bardzo chetnie.

Co do hamulcow w rowerach trialowych to wydaje mi sie ze maja normalnie dwa...moj kumpel troche w tym siedzi i normalnie ma dwie magury hs 33 :blush:

Ja nie mam zadnych linek:( niedlugo dojdzie druga klamka i juz bedzdie "normalnie" a miare wygladac :excl:

przerzutek dalej nie mam zamiaru wkladac bo to zbedny ciezar... ewentualnie sobie z tylu zebatke zmienie na jeszcze mniejsza. Teraz mam 32 zeby przod + 16 tyl a nie wykluczone ze na tyl dam 14.

A wiecie moze czy moj amor sie pompuje czy on ma tylko regulacje odbicia ta niebieska na prawym goleniu...bo u gory na goleniach sa takie czarne zakretki ale boje sie odkrecac zeby czegos nie zdubic. Chyba nie ma pompowania....ale sie upewniam :)

Dzieki ze odpowiedzi. Pozdro

Napisano

Nie no rowerek full wypas :) Mój to przynim wygląda ja biedronka :o

Jedyne do czego moge sie przyczepić to piasta :D Skoro wybrałeś ss to mogłeś kupić piaste pod ss

Napisano

Frisque - jezeli chodzi o miejscówkę to napisz do KYWAKA on jest z katowic, ale z tego co wiem to smiga na dolomitach, dsd i chyba chorzowie

z tego co się orientuje to nie ma tam powietrza tylko spręzyna

od dołu regulacja tłumienia odbicia

pozdrowionka

Napisano

Frisque wiem że trialowcy mają oba heble:) Ale dlaczego np dualowcy nie? Ty to rozumiem że czekasz na przypływ gotówki skoro mówisz że druga dojdzie klamka...ale duża cześć jeździ bez tylnego w ogóle? I nie zamierzają kupować:D Pozostanie to tajemnicą dla mnie:) Ha...podskoczyłem 2 razy na tylnim kole...:P

Napisano

ja na kierownicy mam tylko jedna rzecz... hamulec tylni, zadnych manetek zbednych, czysto streetowo. Zamieszcze niedlugo akutalne zdjecie - tylko zrobie ;) a brak przedniego hamulca to: mniejsza masa, mniej linek - lepsze - latwiejsze bar spiny, nie ma manetki z przodu - strach przed wywrotą i połamaniem mniejszy... itp itd. i W ogóle przedni jest praktycznie nie potrzebny, w Trialu tez uważam ze dawałbym rade z kotwicą na tyle i bez przedniego. w ogóle ostatnio bardziej trialujemy niz streecik. Pedal kicka sie opanowało i tylko sie nim miesza ostatnio :( i bez przedniego bez problemu żyje. Pozdrawiam

Napisano

Siemka

Heh...no wydaje mi sie z z wygody tak jak to opisal Magnus :) Kupilem nowa tarcze do przodu i przyszedl hebel :D teraz z przodu 203 z tylu 200 :] ja tam wole miec dwa hamulce :] jezdzilem ostatnio wogole bez hamulcow i sie skonczylo 3 szwami na kolanie :D

Hmm...co sadicie o tym zeby sprzedac dartmoora i kupic suburbana :|??? na poziomych hakach. ale wtedy musze zmieniac piaste szprychy....kurde duze koszty:) ale to bym wtedy sprzedal cale kolo chyba i kupil 24" do tylu piaste reborna i wkrecanego ss? dobra mysl?

3majcie sie.

Napisano

maguns naucz mnie pedal kicka:) szczerze to nie sądze żeby dało rade bez przedniego w trialu. np na skałkacch chyba by nie dało się...poza tym zauważ że przez połowę świrowania mają zablokowane oba koła...to pocoś mają:) O ile do skakania i wskakiwania rzeczywiście nie potrzebne o tyle już żeby się wbić na jakąkolwiek skałkę raczej niezbędne. Albo do helicoptera z murka też lepiej z niż bez. Pozdrawiam! To od czego zacząć przy pedalu?:)

Może nie helicopter...:( Ale obrót na przednim kole i potem dokończenie na tylnim to miałem na myśli:)

Napisano

no rozumiem <_< hamulec przy przerzucaniu itp pomaga, ale jest pokaźna ilość trików która nie wymaga przednieogo hamulca, moim zdaniem kwiestia gustu i robionych trików. A pedal kick hmm... po nauczeniu to ja sie dziwię czemu wydawał mi sie taki trudny kiedys :D załacze filmik niedługo :)

Napisano

filmików z pedalem to ja mam ze 30:) nawet ze szkółki trialowej. chyba muszę poćwiczyć jednak troszkę...samo nie przyjdzie. Odradzam komukolwiek kendy flame'y!! Kupiłem i wyglądają jak balony i ciężki jak cholera i na mokrym jak po lodzie. jedyne że snake ciężko zrobić bo wielkie. to tak jakby ktoś zanosił się z zamiarem...wracam chyba do starych opon.

Napisano

Ja jutro sesje pstrykne swojemu rowerkowi. Mam juz amora (nie super t) i hamulce - avidy bb5, 203 na przod i 160 na tyl.

dart56pm.jpg

Do zmiany mam jeszcze mostek, korbe, suport, tylnie kolko i oponki... ehh :)

Napisano

Nie to ze zmienilem ale zamiast super t przyszedl jurek na zwykla os :) To wzielem cos innego na sztywna i jestem bardzo zadowolony :)

Z powodu braku adaptera, na przodzie na razie tarcza 160 mm. Nie smiac sie!

dart61vz.jpg

Napisano

Kurde....dopiero co złożyłem rower a zacząłem chorować na trialówkę...:) Mam pytanie czy jak zmienię mostek na dłuższy i z dużym wzniosem to będzie mi latwiej podbijać koło?

Napisano

bedzie ci wtedy wygodniej jak juz bedziesz siedzial na tylnim kole (np. przy staniu kangaroo na gumie). a co do podbijania koła to najważniejszy moim zdaniem jest tylny trójkat. no i poczęsci długosc ramki - trialowcy maja w wiekszosci przypadkach na stock'ach bardzo krótkie ramki ( na mod'ach totalnie sie nie znam:P dla mnie z wyglądu sa pedalskie i nie ma to jak 24/26":) ) i tą krótkość nadrabiają długiiiimi mostkami aby w powietrzu rąk na kierze nie mieć miedzy jajami :D

Napisano

siemka,

tak a propos adatera to ja mam pytanie .... szukam po sklepach szukam i nigdzie nie ma w dodatku powiedziano mi ze nie mozna takiego jaki potrzebuje sprowadzic. Kupilem sobie do tego hebla do przodu tarcze 203 mm czyli moja konfiguracja wygalda tak:

amor manitou stance blunt pod qr20mm(post mount)

tarcza 203mm

zacisk grimeca sys12

No i nigdzie nie ma odpowiedniego adaptera, gdyby ktos wiedzial gdzie taki mozna dostac to bardzo prosze o taka informacje. albo jak to mozna inaczej rozwiazac... z hayesow nie pasuje probowalem z avida tez nie z shimano tez nie nawet z black boxow odpada. Prosze o pomoc w poszukiwaniach :)

Z gory dzieki pozdro :]

Napisano

siemka,

tak a propos adatera to ja mam pytanie .... szukam po sklepach szukam i nigdzie nie ma w dodatku powiedziano mi ze nie mozna takiego jaki potrzebuje sprowadzic. Kupilem sobie do tego hebla do przodu tarcze 203 mm czyli moja konfiguracja wygalda tak:

amor manitou stance blunt pod qr20mm(post mount)

tarcza 203mm

zacisk grimeca sys12

No i nigdzie nie ma odpowiedniego adaptera, gdyby ktos wiedzial gdzie taki mozna dostac to bardzo prosze o taka informacje. albo jak to mozna inaczej rozwiazac... z hayesow nie pasuje probowalem z avida tez nie z shimano tez nie nawet z black boxow odpada. Prosze o pomoc w poszukiwaniach :rolleyes:

Z gory dzieki pozdro :]

pasuje adapter od Hayesa 203 mm

Napisano

Ups...kolejna dziura w piszczelu:(...polecam ochraniacze na piszczele dla szalleńców...ja kupiłem do piłki nożnej ale teraz już wiem że są za krótkie. Połowa pedału walnęła w ochraniacz druga grzmotnęła mnie pod kolano. Nie polecam bo boli jak sk*******:( Ale mam dziurkę to laskom się będzie podobać blizna:D

Napisano

Kurde chłopaki biegnijcie po ochraniacze...noga mi spuchła, ledwo chodzę. Nie wiem czy jutro nie pójdę na prześwietlenie do szpitala:( Naprawdę szkoda zdrowia. Ja teraz jak tylko wyzdrowieję wydaję ostatnie pieniądze na porządne ochraniacze sixsixone. Na zdrowiu nie ma co oszczędzać! Pozdrawiam

Napisano

Hehe... ochraniacze dobra sprawa :] ale jak sie cala kase w sprzet inwestuje to czasami braknac moze :] ja osobiscie na razie sobie radze bez ochraniaczy i mam na nogach kilka dziurek po wellgo :] i trzy szwy mialem na kolanie :] chcialem sie wam pochwalic bo poprawilismy chopy na malpim gaju w katowicach na 3 stawach. dzisiaj tam troche polatalismy :} warto sie przejechac zobaczyc tylko ich nie rozwalcie :] Jedna mniejsza chopa ma od punktu wybicia do poczatku ladowania 2,5 dlugosci lopaty, druga natomiast prawie 4 :] zaiscie sie z nich lata tylko trzeba prosto sie wybijac:] ladowania sa szerokie wiec raczej nie ma problemu :D kozacko sie skacze z dwoch na raz :) najpierw pierwsza potem druka ale trzeba dokrecic troche :) warto jeszcze poskakac na dropie przy parkingu ktory jest nie daleko :] lata sie na 10 meterow jak sie postara :) jutro bede mial foty to powrzucam :):D

Driver moze chcialbys kupic kolo 26" na piascie dartmoora tej najmocniejszej dee-forrce czy jakos tak, szprychach "riczman" i obreczy darmoora crussherr, do tego oponka continentala diesel troche sciachana ale jeszcze pojezdzi:]?

Napisano

Frisque, wlasnie takie kolo chce zlozyc. Powaga. Ma centre? Jajko? Napisz mi dokladnie jak ma centre to ile. Aha - i cena!!

edit: jednak nie. Ja poszukuje niestety takiego kola na tyl!

Na przodzie mam dt championy, blizzarda i dee-forrce

Napisano

Siemka,

To jest kolo na tyl :] tylko mi sie myla te piasty :P Hmm... cena? napisz na PW to pogadamy :P nie bedziemy forum zasmiecac. Dzisiaj caly dzien smigamy na dolince wiec jak ktos jest chetny to zapraszam :] najpierw dolinka a potem murcki ]:-> aha...driver... a centry nie ma wogole. kolo jest na gwarancji jeszcze tak samo jak piasta i wszystko :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...