Skocz do zawartości

Dartmoor Section!

Driver

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja juz wczesniej stosowalem ten patent u siebie w dartmoorze, bylo na zdjeciu widac, ale zamiast linki od przerzutki mialem odrwocona linke od hampla, ale dzialalo w ten sam sposob, polecam :) . Co prawda nie mam juz dartmoora ale wrzuce 2 fotki z zabaw na suburbanie :P .

http://img97.imageshack.us/img97/9959/dscn12443zf.jpg

http://img146.imageshack.us/img146/5519/xup13nw.jpg

http://img482.imageshack.us/img482/9172/xup21bo.jpg

http://img363.imageshack.us/img363/8544/onehand5ps.jpg

Napisano

Magnus - pierwsza miejscowka lipna (prawie tam nic nie ma), ale bedziemy kopac :) . Na drugiej jest duzo fajnych rzeczy, ale dystans 25 km odstrasza :D . A co do triku, to jest prostszy niz sie wydaje, musze cos trudniejszego dopracowac :D .

Napisano

no i #### dzwonilem dzisiaj do velo i typ cos gadał ze skrzywienie trojkata w takim stopniu jest calkiem normalne w dartmoorach (co on i? przeciez to alu7005) wytlumaczylem mu ze to nie normalne w alu i aby sprawdzil jeszcze raz, nie mam siły do tych łbów, cos ta reklamacja stoi pod duzym znakiem zapytania :P

Napisano

no bardzo nie ładnie, mam nadzieje ze po dzisiejszym moim wykładzie o skrzywieniach w alu7005 pomysla jeszcze raz heheh ale wątpie, niby maja jeszcze raz pomierzyc trojkat, popatrzyc... mam nadzieje ze bedzie ok... a jak nie to zakatuje ramke do konca i trzeba bedzie szukac ramki nowej powoli... ale to juz jest czarny scenariusz ;)

Napisano

ja to mam profesjonalny serwis...jak kupowałem korbe i sprawdzili w katalogu że powinien być suport 113, ale nie było na stanie to koleś woła do drugiego...dajcie 118 też będzie działać<_< ale działa i jest ok w sumie. Mogłem poprzekręcać cyferki ale w każdym razie odwrotnie niż być powinno do lx'a. Dartmoor posiada jedną zasadniczą wadę chciałem zauważyć...nie ma dziurek na bidon!!!:) Cholera...chociaż pod spodem mogliby dać:P Kurde no przecież dualowcom też się chce pić czasem:) A ja śmigam nim w trasy to mogliby pomyśleć...no ale trudno widocznie naruszyłoby to opracowaną do perfekcji konstrukcję i po wycięciu dziurek zasadniczo i znacznie zmieniłby się środek ciężkości w tak idealnie skalibrowanym urządzeniu...Zwracam honor panom od Dartmoora....ale na wieczór mi odwala:) Pozdrawiam!

Napisano

Ja mam 68x113mm . Do korby truvativa, w wiekszej mierze dlugosc osi suportu zalezy od korby, poniewaz niektore ramiona korby są pod kątem prawie 90 stopni do mocowania co wymaga duzo dluzszych osi (stare rozwiazanie) a teraz korby sa pod mniejszym kątem i jakby "sa" bardziej oddalone od mocowania co procentuje krótszą osia suportu.

Napisano

Wiecie - im szerszy suport tym więkasza stablimność ;-) Do hussefelta przyjąłem 68x118 żeby móc spokojnie założyć wewnętrzny rockring. Macie racje, że w większości przypadków 113 starczy ;)

Baju co do braku otworów na bidon, to raczej w jeździe grawitacyjnej bidon tylko by przeszkadzał (przynajmniej mnie) :P

Napisano

no w jeździe takiej tak. ale już ustaliliśmy że robimy trasy...przynajmniej ja:) czasami i by mi się przydał. ogólnie to nawet chyba częściej by się przydał niż nie przydał. ale spoko z plecakiem też można jeździć. a jak jest gorąco to mam doczepiany bagażnik. rewelacyjna sprawa! można się opalać bez koszulki po wieśniacku po mieście śmigać:)

Napisano

hehe no nie wiem chłopaki jak dla mnie w życiu bym do dartmoora nie zarzucil bidonu, jak na Xc jezdzilem z bidonem to co bunny hopa mi spadal :P wiem ze sa lepsze bidony(koszyczki), no ale nigdy nie wiadomo... no i ta masa :P a co do plecaka... czasem jezdze (jak musze) i denerwuje mnie chociaz mam zapinany na pare spustow aby nie obijał sie... ale plecy mokre pozniej i w ogóle ciązy mi :P

Napisano

heh...no do dartmoora sporo mojego osprzętu ze starego roweru nie pasuje...np właśnie bagażnik z boom boxem zamontowanym jak jadę czasem z kolegami w trasę:( ale kto by się tam przejmował pierdołami:)

Napisano

No a ja sie pochwale ze do mojego Dartmoora zakupilem nowe pedaly:

P3253101.JPG

na razie nie moge sprawdzic jak sie spisuja bo nie mam mostka, amortyzatora i kola... 9 dni wolnego a ja roweru nie mam ;(((((((

Napisano

@gavron - za**ta miejscówka!! piekne rzeczy mozna tam robic :) a zjeździk ładny i szybki na filmie. A ja tez bez roweru...a wolne :) Pozdrawiam

Napisano

A ja wyjezdzam i tez bez rowerku, ale wracam w srode, wiec troche poszaleje, mam nadzieje, ze naucze sie jakis nowych trikow :) . A co do filmiku to faktycznie fajne miejsce :) .

Napisano

Miejscówka jest naprawdę fajna, a jest mniej więcej 1/3 toru :) może jakoś niedługo dorobię resztę :) na tym ostatnim step-upie z filmiku próbowałem robić no footera, ale na 10 prób wyszedł tylko raz :) wiadomo co było przy pozostałych dziewięciu :angry2:

Kupiłem Boxguida - jakoś może jutro go przetestuję,bo już zmontowałem :P

BTW może ktoś z Was chce kupić Shiftguida :P ?

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...