Kywak Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 Ja juz wczesniej stosowalem ten patent u siebie w dartmoorze, bylo na zdjeciu widac, ale zamiast linki od przerzutki mialem odrwocona linke od hampla, ale dzialalo w ten sam sposob, polecam . Co prawda nie mam juz dartmoora ale wrzuce 2 fotki z zabaw na suburbanie . http://img97.imageshack.us/img97/9959/dscn12443zf.jpg http://img146.imageshack.us/img146/5519/xup13nw.jpg http://img482.imageshack.us/img482/9172/xup21bo.jpg http://img363.imageshack.us/img363/8544/onehand5ps.jpg
magnus Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 @Kywak - niezłe miejscówki, dobra jazda fajne. Już mnie rozpie***la bez roweru
Kywak Napisano 24 Kwietnia 2006 Napisano 24 Kwietnia 2006 Magnus - pierwsza miejscowka lipna (prawie tam nic nie ma), ale bedziemy kopac . Na drugiej jest duzo fajnych rzeczy, ale dystans 25 km odstrasza . A co do triku, to jest prostszy niz sie wydaje, musze cos trudniejszego dopracowac .
magnus Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 hehhe co do triku to wiem:) tez lubie polatać. Kopcie kopcie, u nas nie ma blisko też fajnych miejscówek . Pozdrawiam
magnus Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 no i #### dzwonilem dzisiaj do velo i typ cos gadał ze skrzywienie trojkata w takim stopniu jest calkiem normalne w dartmoorach (co on i? przeciez to alu7005) wytlumaczylem mu ze to nie normalne w alu i aby sprawdzil jeszcze raz, nie mam siły do tych łbów, cos ta reklamacja stoi pod duzym znakiem zapytania
Serek_s91 Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 Co takie skrzywienie to normalka ?? ciup to co bedzie jak komuś główka pójdzie ?? Normalka przy przy dartmoorze
magnus Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 no bardzo nie ładnie, mam nadzieje ze po dzisiejszym moim wykładzie o skrzywieniach w alu7005 pomysla jeszcze raz heheh ale wątpie, niby maja jeszcze raz pomierzyc trojkat, popatrzyc... mam nadzieje ze bedzie ok... a jak nie to zakatuje ramke do konca i trzeba bedzie szukac ramki nowej powoli... ale to juz jest czarny scenariusz
Driver Napisano 26 Kwietnia 2006 Autor Napisano 26 Kwietnia 2006 jaki suport mam kupic do Dartmoora? 113?
Gavron Napisano 26 Kwietnia 2006 Napisano 26 Kwietnia 2006 Ja mam 118 i wszystko gra a do jakiej korby ?
bajuwookierun Napisano 26 Kwietnia 2006 Napisano 26 Kwietnia 2006 ja to mam profesjonalny serwis...jak kupowałem korbe i sprawdzili w katalogu że powinien być suport 113, ale nie było na stanie to koleś woła do drugiego...dajcie 118 też będzie działać ale działa i jest ok w sumie. Mogłem poprzekręcać cyferki ale w każdym razie odwrotnie niż być powinno do lx'a. Dartmoor posiada jedną zasadniczą wadę chciałem zauważyć...nie ma dziurek na bidon!!! Cholera...chociaż pod spodem mogliby dać Kurde no przecież dualowcom też się chce pić czasem:) A ja śmigam nim w trasy to mogliby pomyśleć...no ale trudno widocznie naruszyłoby to opracowaną do perfekcji konstrukcję i po wycięciu dziurek zasadniczo i znacznie zmieniłby się środek ciężkości w tak idealnie skalibrowanym urządzeniu...Zwracam honor panom od Dartmoora....ale na wieczór mi odwala:) Pozdrawiam!
magnus Napisano 27 Kwietnia 2006 Napisano 27 Kwietnia 2006 Ja mam 68x113mm . Do korby truvativa, w wiekszej mierze dlugosc osi suportu zalezy od korby, poniewaz niektore ramiona korby są pod kątem prawie 90 stopni do mocowania co wymaga duzo dluzszych osi (stare rozwiazanie) a teraz korby sa pod mniejszym kątem i jakby "sa" bardziej oddalone od mocowania co procentuje krótszą osia suportu.
Gavron Napisano 27 Kwietnia 2006 Napisano 27 Kwietnia 2006 Wiecie - im szerszy suport tym więkasza stablimność ;-) Do hussefelta przyjąłem 68x118 żeby móc spokojnie założyć wewnętrzny rockring. Macie racje, że w większości przypadków 113 starczy Baju co do braku otworów na bidon, to raczej w jeździe grawitacyjnej bidon tylko by przeszkadzał (przynajmniej mnie)
bajuwookierun Napisano 27 Kwietnia 2006 Napisano 27 Kwietnia 2006 no w jeździe takiej tak. ale już ustaliliśmy że robimy trasy...przynajmniej ja:) czasami i by mi się przydał. ogólnie to nawet chyba częściej by się przydał niż nie przydał. ale spoko z plecakiem też można jeździć. a jak jest gorąco to mam doczepiany bagażnik. rewelacyjna sprawa! można się opalać bez koszulki po wieśniacku po mieście śmigać
Gavron Napisano 27 Kwietnia 2006 Napisano 27 Kwietnia 2006 No to plecak z camelbackiem Za 60 zł jest teraz promocja w Lidl
bajuwookierun Napisano 27 Kwietnia 2006 Napisano 27 Kwietnia 2006 eee plecak w plecy grzeje:( chyba żeby miał kabel do picia ze 150 cmów żebym mógł go wozić na bagażniku:)
magnus Napisano 27 Kwietnia 2006 Napisano 27 Kwietnia 2006 hehe no nie wiem chłopaki jak dla mnie w życiu bym do dartmoora nie zarzucil bidonu, jak na Xc jezdzilem z bidonem to co bunny hopa mi spadal wiem ze sa lepsze bidony(koszyczki), no ale nigdy nie wiadomo... no i ta masa a co do plecaka... czasem jezdze (jak musze) i denerwuje mnie chociaz mam zapinany na pare spustow aby nie obijał sie... ale plecy mokre pozniej i w ogóle ciązy mi
bajuwookierun Napisano 27 Kwietnia 2006 Napisano 27 Kwietnia 2006 heh...no do dartmoora sporo mojego osprzętu ze starego roweru nie pasuje...np właśnie bagażnik z boom boxem zamontowanym jak jadę czasem z kolegami w trasę ale kto by się tam przejmował pierdołami:)
Driver Napisano 28 Kwietnia 2006 Autor Napisano 28 Kwietnia 2006 No a ja sie pochwale ze do mojego Dartmoora zakupilem nowe pedaly: na razie nie moge sprawdzic jak sie spisuja bo nie mam mostka, amortyzatora i kola... 9 dni wolnego a ja roweru nie mam ;(((((((
Gavron Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 Driver współczuję Ja pokażę Darcika w akcji (może nie najlepszej) ale zawsze coś Krótki filmik jest >>tutaj<< pozdrawiam
magnus Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 @gavron - za**ta miejscówka!! piekne rzeczy mozna tam robic a zjeździk ładny i szybki na filmie. A ja tez bez roweru...a wolne Pozdrawiam
Kywak Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 A ja wyjezdzam i tez bez rowerku, ale wracam w srode, wiec troche poszaleje, mam nadzieje, ze naucze sie jakis nowych trikow . A co do filmiku to faktycznie fajne miejsce .
Gavron Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 Miejscówka jest naprawdę fajna, a jest mniej więcej 1/3 toru może jakoś niedługo dorobię resztę na tym ostatnim step-upie z filmiku próbowałem robić no footera, ale na 10 prób wyszedł tylko raz wiadomo co było przy pozostałych dziewięciu Kupiłem Boxguida - jakoś może jutro go przetestuję,bo już zmontowałem BTW może ktoś z Was chce kupić Shiftguida ? Pozdrawiam!
mmmak Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 ja jestem zainteresowany shiftguidem - odezwij sie na gg lub mail
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.