descanting Napisano 22 Kwietnia 2011 Napisano 22 Kwietnia 2011 Witam, rozważam zakup i potrzebuję czegoś z kawałkiem solidnego bieźnika, przedział 50-100 PLN drutówka lub zwijany kevlar byle w miarę lekkie 2.0-2.2. Chodzi mi przede wszystkim o rozsądny kompromis żeby: 1) Nie był to niski bieżnik półslick lub niski klocek typu Kenda Karma ale jednak kawałek zęba łapiący dobrze podjazdy, ostre kamienie, tłuczeń itp 2) W warunkach letnich, żwir, las, asfalt aby bieżnik nie zjadał sie za szybko i nie stawiam specjalnych oporów toczenia Moja propozycja w nagłówku to tylko propozycja, piszcie jakieś swoje "złote strzały" jeśli coś z Waszej praktyki dobrze pokrywa sie za założeniami jakie stawiam.
onkiel Napisano 22 Kwietnia 2011 Napisano 22 Kwietnia 2011 Jak dla mnie conti vapor zwijana ok 600g dobry kawalek gumy ktora lapie podloze. ja uzywalem podczas wycieczki do kazimierza nad wisla gdzie byly wapienne wawozy i w gory swietokrzyskie.
descanting Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Napisano 22 Kwietnia 2011 ok a jak zużycie, asfalt,lato, upały, przytarcia przy hamulcach po kamieniach w dół? Czy Klocki znikają już po 500km czy 2-3k km i wszystko gra? Kiedyś katowałem jakieś opony Maxxisa wyglądające groźnie na trasach Góry Sowie i ten rejon i gdzie trzeba hamować po prawie tłuczniu czy kanciastym granicie i niektóre klocki normalnie urywało
onkiel Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 klockow nie pogubisz. na asfalcie tez niezle i spokojnie mozna dojechac do wyznaczonego miejsca. poczytaj opinie . opona do maratonow . kiedys uzywalem litle alberta schwalbe i zdazalo sie ze ostre hamowanie urywalo czesc klockow, tutaj tego nie widzialem.
descanting Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Napisano 24 Kwietnia 2011 chyba już wybrałem Geax Aka 2.2 - cena super, waga niezła, są niedalekomnie, biexnik kiedyś zapamiętałem gdy oglądałem w sklepie, recenzje super, dwukierunkowa z akcentem na traction/speed
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.