Skocz do zawartości

[Siodełko] SR Mach (Kelly`s Scarpe) - problem z skrzypieniem.

Zarax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W rowerze kellys scarpe 2011 jest siodełko Sr Mach o takie (białe, nie czarne) :

2_egkNaNJVfYXZFVRSgWAb.jpg

Pod siodełkiem jest śrubka imbus bodajże 6mm, dzięki której po odkręceniu można regulować kąt nachylenia siodełka. Jest ona dokręcona na maxa... I tu pojawia się problem. Gdy siedzę na siodełku i:

- zjeżdżam z krawężnika

- siadam na siodełko

- wstaje z niego (nie zawsze)

- jeżdżę po nierównościach

- lekko na nim podskocze itd.

- stoję obok roweru i łokciem pcham mój ciężar ciała na siodełko

to wydaję taki charakterystyczny dźwięk jakby skrzypiało i mam wrażenie, iż się przechyla lekko do tyłu o hmm 1mm~

No tylko, że jest na maksa wszystko dokręcone. W czym polega problem skrzypienia? :icon_confused:

• Mod Team
Napisano

Odkręć siodełko, posmaruj pręty cienka warstwą smaru i skręć z powrotem. Możliwe też że to sztyca skrzypi, wyciągnij ją i powierzchnię która będzie schowana w kominie również przesmaruj cienką warstwą smaru.

Napisano

Bardzo możliwe też, że skrzypi jarzmo jak u mnie. Siodło mam bardzo podobne(a może i nawet to samo), tylko stylizowane pod konkretny rower i skrzypi, tez myślałem, że to siodło, ale okazało się, że jarzmo jest do pupy i jak bym tego nie skręcił, to będzie se skrzypieć. Jako, że chcę sobie i tak wymienić siodło, i sztyce na coś mocniejszego, to chwilo rozwiązałem problem skrzypienia prawie całkowicie tak, że owinąłem owe pręty warstwą dętki, praktycznie nie widać, a pomaga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...