Skocz do zawartości

[siodło żelowe] Selle Royal Lookin vs Selle Royal Respiro

Miguelix

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

W ramach upgrade'u mojego TREK'a, wypatrzyłem oba te siodła.

Potrzebuję je do jazdy szosa/XC (większość szosa), moje obecne fabryczne TREK'a, ma wymiary 270x169 mm i mówiąc szczerze, kości miednicy po 30 km jeździe czuję przez kilka dni, nie mówiąc o dłuzszych wypadach. Teraz stoję przed rozterką - oba siodła w wersji Athletic, różnią się ceną ok 80 PLN, opinie na amerykańskich forach wyglądają tak samo - mnóstwo zadowolonych i zawsze jeden taki, któremu nie spasowały.

Czy ktoś z Was używa któregoś z tych siodeł (albo ma doświadczenie ogólnie w tej materii) i może się wypowiedzieć na temat komfortu i tego jak się zachowują pod 4ma literami?

- wiem, że siodło to kwestia indywidualna, ale w KRK nie widzę opcji testowania siodła ani nawet wypróbowania na ekspozycyjnym rowerze, zatem kupuję w ciemno i skłaniam się ku tańszej wersji (na zasadzie - jak coś to sprzedam na alledrogo)

Napisano

nie lepiej kupic cos z WTB? sprawdzone i wiele zadowolnych tyłków :)

rozważam każdą opcję, także spoza Selle ;) jakiś konkretny godny polecenia model masz na myśli?

Napisano

To co, jest ktoś, kto używa selle royal? Ja akurat wybieram pomiędzy lookin, a freccia pod kąt 30 stopni, czyli athletic. W domu mam lookin sport (15 stopni), jest całkiem fajne z tym, że żel ma tylko z przodu, co mi nie odpowiada. Wie ktoś gdzie (i czy w ogóle) jest żel w siodełku freccia? W lookin widać, że jest po środku.

Napisano

W tej kwestii było ok, ale nie wiem czy to zasługa siodełka, czy mojej pozycji na rowerze (nie jeżdżę pochylony nisko jak zawodnik, tylko bardziej wyprostowany - zgaduję, że 30 stopni).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...