Miguelix Napisano 19 Kwietnia 2011 Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam, W ramach upgrade'u mojego TREK'a, wypatrzyłem oba te siodła. Potrzebuję je do jazdy szosa/XC (większość szosa), moje obecne fabryczne TREK'a, ma wymiary 270x169 mm i mówiąc szczerze, kości miednicy po 30 km jeździe czuję przez kilka dni, nie mówiąc o dłuzszych wypadach. Teraz stoję przed rozterką - oba siodła w wersji Athletic, różnią się ceną ok 80 PLN, opinie na amerykańskich forach wyglądają tak samo - mnóstwo zadowolonych i zawsze jeden taki, któremu nie spasowały. Czy ktoś z Was używa któregoś z tych siodeł (albo ma doświadczenie ogólnie w tej materii) i może się wypowiedzieć na temat komfortu i tego jak się zachowują pod 4ma literami? - wiem, że siodło to kwestia indywidualna, ale w KRK nie widzę opcji testowania siodła ani nawet wypróbowania na ekspozycyjnym rowerze, zatem kupuję w ciemno i skłaniam się ku tańszej wersji (na zasadzie - jak coś to sprzedam na alledrogo)
onkiel Napisano 19 Kwietnia 2011 Napisano 19 Kwietnia 2011 nie lepiej kupic cos z WTB? sprawdzone i wiele zadowolnych tyłków
Miguelix Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Napisano 19 Kwietnia 2011 nie lepiej kupic cos z WTB? sprawdzone i wiele zadowolnych tyłków rozważam każdą opcję, także spoza Selle jakiś konkretny godny polecenia model masz na myśli?
tiomek Napisano 24 Kwietnia 2011 Napisano 24 Kwietnia 2011 To co, jest ktoś, kto używa selle royal? Ja akurat wybieram pomiędzy lookin, a freccia pod kąt 30 stopni, czyli athletic. W domu mam lookin sport (15 stopni), jest całkiem fajne z tym, że żel ma tylko z przodu, co mi nie odpowiada. Wie ktoś gdzie (i czy w ogóle) jest żel w siodełku freccia? W lookin widać, że jest po środku.
Miguelix Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Napisano 24 Kwietnia 2011 rzeczywiscie w Lookin'ie widac ze zel jest posrodku: http://www.realcyclist.com/selle-royal-lookin-athletic-saddle Mam pytanie odnosnie wersji 15 stopni - wygodnie Ci sie na nim jezdzilo? nie czules odrętwienia czy tez ucisku na wiadomo co?
tiomek Napisano 24 Kwietnia 2011 Napisano 24 Kwietnia 2011 W tej kwestii było ok, ale nie wiem czy to zasługa siodełka, czy mojej pozycji na rowerze (nie jeżdżę pochylony nisko jak zawodnik, tylko bardziej wyprostowany - zgaduję, że 30 stopni).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.