Skocz do zawartości

[Kask] do około 250zl

malcu88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Mam zamiar zacząć jezdzic w kasku i nie wiem jaki kask kupic. Wiem tylko, że chce zwykły kask(nie full face) musi być bardzo przewiewny i żeby wyglądał w maire ladnie. Kask dość lekki i wygodny. Przeznaczenie do enduro? Jak i do codziennej lajtowej jazdy rekreacyjnej. Hmmmm?

Napisano

1. jak do enduro to raczej ff

2. przejedź się po sklepach rowerowych i przymierzaj, każdy ma inną głowę i co innego pasuje.

Sam ma giro rift kosztował koło 250 zł i nie narzekam

Napisano

Dokładnie tak, przejedź się po tylu sklepach po ilu się da i przymierzaj wszystko co wpadnie Ci w oko, najlepiej dopasować kask do głowy, każdy inaczej leży. Także Twój wybór będzie pewnie zawężony do tych kasków które znajdziesz w sklepach.

Ja za 179 wyrwałem rok temu Specialized Aligh. Dobrze i "głęboko" siedzi na głowie, nie mam powodów do narzekać. Inne były "za płytkie"

Jeśli chcesz/możesz dołożyć to warty uwagi jest Fox Flux, świetnie dopasowany, przynajmniej do mojej głowy, też pewnie siedział ale cena 350, w tym sezonie za 300 można kupić.

Napisano

daid - za Giro Rift zapłaciłem 159 ; ) Ogólnie nie wiem czy mogę ale polecam Ci porozglądać się za kaskami na stronie: www.bike-center.pl naprawdę fajne ceny mają tam.

Sam mam także Giro Rift i jest to mój 4 kask, jak na razie najlepszy.

edit: Wyżej wymieniony kask Giro Phase na stronie która podałem bez przeceny kosztuje prawie 30 zł mniej.

Napisano

mi siedzi na głowie ładnie, jak się pochylę nad ziemią to nie spada także jest ok. Myślę że da radę na te 54, najwyżej poczytasz przed wyjazdem książkę do matmy to od razu Ci się obwód zwiekszy

Napisano

Pepe91 - Tez je widziałem, przecena o 25%, a tam właśnie gdzie kupiłem swój Rift to kosztuje 109zł...

Napisano

Witam! Mam zamiar zacząć jezdzic w kasku i nie wiem jaki kask kupic. Wiem tylko, że chce zwykły kask(nie full face) musi być bardzo przewiewny i żeby wyglądał w maire ladnie. Kask dość lekki i wygodny. Przeznaczenie do enduro? Jak i do codziennej lajtowej jazdy rekreacyjnej. Hmmmm?

siema,

zobacz tutaj

bardzo dobra cena jak na ten kask.

R

Napisano

Pepe91 - Tez je widziałem, przecena o 25%, a tam właśnie gdzie kupiłem swój Rift to kosztuje 109zł...

To tak z ciekawości co to był za sklep? Bo myślałem że taniej już nie znajdę niż w intersporcie

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja polecam Lazer'a X3M - takiego posiadam.Podczas poszukiwań kasku przymierzałem kilka sztuk np. Author,który nie leżał dobrze(uciskał w niektórych miejscach głowę),Kellys itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...