djdave Napisano 18 Kwietnia 2011 Napisano 18 Kwietnia 2011 Jako że to mój pierwszy post chciałbym wszystkich bardzo serdecznie przywitać. Potrzebuje porady odnośnie zakupu przerzutki. Cena do ok. 100zł. Najważniejsze jest aby nie podskakiwała, tak jak to robi moja obecna, ponieważ dużo skaczę (np. na krawężniki) i zjeżdżam ze schodów. Czy Shimano Sora będzie dobrym wyborem ze względu na jej krótki wózek?
Grand231 Napisano 19 Kwietnia 2011 Napisano 19 Kwietnia 2011 Czy Shimano Sora będzie dobrym wyborem ze względu na jej krótki wózek? Dla jasności Sora jest przerzutką do szosówki, to że przerzutka podskakuje nie wydaje mi się problemem, po prostu nie może być sztywna jeżeli byłaby sztywna nie działała by prawidłowo, do 100 zł masz albo nową Deorkę-link, bądź Alivo-link
Mod Team Puklus Napisano 19 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 19 Kwietnia 2011 Podane powyżej i tak sie bedą telepać jak żyd na (...), Nie chcesz podskakującej zmieniarki ?? Kup sobie Srama. ale w 100zł to chyba X.5 by był. rzecz jasna jeszcze manetki. Albo shadow od shimano np deore shadow. X.5 Shadow Albo szukaj używek
djdave Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Napisano 26 Kwietnia 2011 Po obejrzeniu filmu zdecydowałem się na X.5
Grand231 Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 Tyle że ja nie rozumiem jednego w czym przeszkadza ci to telepanie?.
Mod Team Puklus Napisano 27 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 27 Kwietnia 2011 Chociażby szybsza i dużo pewniejsza zmiana przełożeń przemawia za "nie skaczącą" przerzutką.
Killer206 Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 Technologia Shadow rozwiązuje problem telepania się zmieniary, ale i tak jestem za Sramem. Mocna sprężyna i pewna zmiana biegów a ponadto łatwość regulacji. Sram = regulujesz, zapominasz. A Shimano trzeba podregulowywać, słyszy się o problemach z poprawnym ustawieniem i inne historie...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.