Skocz do zawartości

[Rura Sterowa] Marzocchi Bomber

Gitala

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałem wymienić rurę sterową , obecną mam lekko za krótką jak wymienię mostek który ma mniejszy wznios to będę prawie 'leżał'.

Czy do FR/DH zalecane jest mieć wyżej kierownice ? . Czy raczej im jest niżej tym lepiej?

Mam dreszcze , myśląc o tym , że gdybym zjeżdżał to przez to że mam kiere za nisko mógłbym 'wyryć dęba'.

Więc jak to jest im wyżej kiera w FR/DH tym lepiej, czy niska może być ?

Napisano

Najłatwiej powiedzieć - JAK WOLISZ. Teraz jest moda na jak najniższe kierownice, ale to wciąż zależy od preferencji. Niektórzy twardo trzymają się wysokich kier i amortyzatorów :)

Co do przelecenia przez kierownicę - naucz się dobrze jeździć (utrzymywać środek ciężkości za przednim kołem), to przez przednie koło będziesz przelatywał tylko w wyjątkowych sytuacjach ;) (jak np. wpadniesz w wielką dziurę lub na przewalone drzewo).

A swoją drogą, to co to znaczy, że "będziesz leżał"? :D "leżeć" można sobie na siedząco, stojąc na pedałach wystarczy ugiąć nogi - i już masz mniej kolarską pozycję (no, chyba że masz szosówkę).

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...