tomaler Napisano 29 Marca 2011 Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Witam forumowiczow:) Chcialbym na wakacje czyli sierpien-lipiec w tych miesiacach zorganizowac wycieczke rowerowa w bieszczady na kilka dni. na razie z pomyslem jestem sam. Mysle o wyprawie juz od dluzszego czasu i to decyzja juz nie do odwolania przeze mnie. Mysle dziennie pokonywac ok 70-90km nie wiecej bo niema po co sie zameczac. To ma byc przyjemna wycieczka w celu pozanania troce okolicy i sprawdzenia swojej wytrzymalosci fizycznej jak i psychicznej. Oczywiscie miejscem docelowym sa Ustrzyki Gorne:) Mysle o mieszkaniu na dziko. Mam namiot wiec nie bedzie wiekszego problemu:) Chyba ze komus nmie pasuje to zmienimy to. Droga jaka bedziemy podazac to asfalt (niestety mam kolarke). Jednak na niektore szczyty mozna wiechac i podziwiac piekno gór. Jesli by ktos byl chetny na wyprawe prosze pisac:P Potrzebuje takze wskazowek odnosnie gor. Jesli ktos mial przyjemnosc bycia juz tam na rowerze prosze o wskazowki i rady. Z checia dowiem sie czegos nowego:) Moje gadu to 11012067 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
btrx Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 17-24 lipca jade ze znajomymi w bieszczady i na slowacje, na szosach ale w planach mamy do pokonania okolo 200 km dziennie, takze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trojan93 Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Popieram pomysł. Sam myślałem, żeby zorganizować taką wyprawę na wakacjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaler Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 200 Km dziennie w górach? ty jakimś zawodowcem jesteś? ja szukam ludzi do spokojnej jazdy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekp Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 200 Km dziennie w górach? ty jakimś zawodowcem jesteś? ja szukam ludzi do spokojnej jazdy:) jak jada bez przesadnego bagazu to pewnie i tak zostanie im sporo czasu na rozne rozrywki. Szosowy rower lubi szybkosc a wolno sie nim chyba nie da Ja chyba tez pobede na wakacjach w Bieszczadach ale chyba nocleg w jednym miejscu i dzienne wypady MTB po gorach Mozna by rozwijac watek i gdy ktores wycieczki beda sie zbiegac czasowo mozna jakies spotkania organizowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaler Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Wlasnie poto stworzony jest ten post:P Aby zebrac jakas grupe i wspolnie wyruszyc w trase w bieszczady:P Pewnie kazdy marzy o jezdzie przy zachodzie slonca w gorzystych terenach w cieply wieczor:P Chocbym mial jechac sam to pojade:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trojan93 Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 tomaler możliwe że ja bym mógł się wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaler Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 No pewnie to wszystko jeszcze jest do zorganizowania sie bo jeszcze sporo czasu:) więc na spokojnie powoli:) a teraz trzeba coś po zimie nadrobić formę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mansi Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Można się zastanowić nad taką opcją, ja do ustrzyk mam 120 km- byłem rok temu 2 razy i spokojnie słabym tempem można to pokonać, jestem zainteresowany na 2-3 dniowy wypad, jak zgrają sie terminy mogę dołączyć na ostatni odcinek trasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudek93 Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Ja się dopisuję Jak coś to biorę się z wami jak mnie weźmiecie ;P Z Tomkiem już na gg o tym pisaliśmy mniej więcej, mnie się pomysł podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaler Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Dudek widzę że jesteś już pewniakiem co do wyprawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudek93 Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Do tej tak, jak pisałem, nawet sobie wolne w szkole zrobię ;P Sakwy, bagażnik dokupię motywacja jakaś będzie, coś załatwię hehe. No ale najlepiej jakby to był jednak początek czerwca, od czerwca całkowicie wolny będę Maj to jeszcze tak pasuje coś poprawić w szkole, wiadomo ^^ byle jakich ocen nie chcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaler Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 No to wiesz można wybrać sie w czerwcu dla mnie to nie problem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadam31 Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Witaj, wprawdzie planuję wyprawę w Polskę, no ale jak nie dojdzie skutku to ja chętnie wybiorę się w Bieszczady... Napisz tylko skąd chcesz wyruszyć i ile dni planujesz przebywać w Bieszczadach.... Odnośnie wskazówek do Bieszczadów służę pomocą, bardzo dobrze znam te góry, dużo na pieszych szlakach schodziłem .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudek93 Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Ps. mam propozycję, można by z Rzeszowa ekspresem pojechać na Przemyśl, i stamtąd wyruszyć, lub spotkać się np. w Rzeszowie, a potem w trasie na Przemyśl zgarnąć chętnych. Ja byłbym w Kosinie Ostatnio pisali do mnie chłopaki, czy w Bieszczady pojechałbym bo jeden od nich odpadł. Niestety ale plany miałem inne. Ciekawe czy wypaliła im trasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaler Napisano 9 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 na razie mamy 4 osoby chetnt ja dudek93 marcin i konrad. Kadam jakbys chcial to na 5 mozesz do nas wbijac:p Tyle ze my bedziemy jechac ciagle szosa. I plan jest nastepujacy: wyjazd gdzies pod koniec czerwca z rzeszowa, w pierwszy dzien chcemy dojechac gdzies za sanok i nocowac na dziko, drugiego dnia odwiedzic soline i ruszyc na ustrzyki dolne fajna trasa:p w 3 dzien do ustrzyk gornych w kolejne dni przekroczyc nieco granice chodzi o fakt przekroczenia a nie czegos zobaczenia:p Chcialbym takze zajechac na spotkanie sie 3 granic:p wypad mysle liczyc tak w okolicach 5-6dni. Nocliegi oczywiscie na dziko. Jesli ktos ma jakies pomysly niech pisze:pp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudek93 Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Mnie się plan podoba - jaki Marcin? Tak poza tym to potrzebne jakie są dokumenty do przekroczenia granic? Nie orientuje się niestety jak to jest obecnie, dowód osobisty wystarczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaler Napisano 9 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 z tego co wiem na ukraine wystarczy sam dowod ale w razie czego mozna wziasc paszport:p Jaki marcin to niewiem jakis na gg mam go zapisanego:P mysle aby z jedna noc przenocowac w jakims agroturystycznym osrodu placisz tam w okolicy 15-20zl ale mamy mozliwosc wykapania sie:pp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudek93 Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 OOo a to by się przydało hehe, chociaż jakieś rzeczki czyste na pewno spotkamy, jeziorka itd. Bo po dziennej jeździe cały będziesz się lepił ;/ a to nie jest przyjemne. A ten Marcin to może z Leżajska jest? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaler Napisano 9 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 tu masz jego blog http://cinuus.bikestats.pl/ no na pewno mysle ze jakies jeziora spotkamy ale przeciez niebedzie ich przy glownych szosach:p mysle ze trzeba popatrzec na google maps i znalesc jakies jeziora:P Dudek poszukaj cos jak bedziesz mial chwile ja tez bede szukał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudek93 Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Heh, a ja znów pewnie sam na MTB ;/ nie dobrze, oj nie dobrze ^^ zawsze więcej na pedałować się muszę by dorównać tempa ;P Solina to pierwsze jeziorko jeśli byśmy tam rozbili pierwszy "obóz" spokojnie dojedzie tam za dnia. Ale etapy podróży do ustalenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadam31 Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 "wyjazd gdzies pod koniec czerwca z rzeszowa, " Witam Panowie, ja na ten wyjazd bym się pisał,,, jeśli nie macie jeszcze ustalonej dokładnej daty to proponowałbym wyjazd 23 czerwca. Z tego co pamiętam jest to jakiś "niepracujący dzień", a ze ja pracujący wiec mniej urlopu do wybrania ... Jeśli planujecie 5-6 dni to wyjdzie 23-24-25-26-27-28, no to mi pasuje, wybiorę tylko 3 dni urlopu...,, co wy na taką propozycję daty wyjazdu ? Aha, ja też preferuję bardziej jazdę po drogach asfaltowych.... ... Jeśli chcecie przekraczać granice na Ukrainę to lepiej zabrać paszport, w sumie to przekraczanie granicy Unii,, chyba że podjedziemy na słowację , to tylko dowodzik... lub nawet nie trzeba nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudek93 Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Ee to Słowacja ;P Albo ja zaczekam na granicy a wy sobie pojedziecie, potem wrócicie Ja tylko dowodzikiem obecnie będę mógł się posługiwać, paszport w sumie mógłbym wyrobić bo planuję w wakacje też za Polskę wyjechać. Jak się wyrobię w miesiąc to będzie załatwione. Co do terminu - kiedy jest zakończenie szkoły? Mnie to nie przeszkadza bo świadectwo byle kto może odebrać heh. Moim zdaniem lepiej wybrać się na 5-6 dni, w krótszym czasie dużo nie zdziałamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadam31 Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Kiedy ustalamy dokładną trasę ? A i panowie, widzę ze z was młodziki, po 17-19 lat.. Jakie rowery bierzecie?, kolarki?,, bo ja na Unibike'u crossfire w terenie płaskim pojadę 25-35 km/h,, jeśli macie szybsze tempo to nie chciałbym spowalniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudek93 Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Jadę podobnie, ja mam model evo. Wiek 18. Heh, a w czym Ci On przeszkadza? Dogadamy się ;P Tomek chyba ma już wolne bo On jest po maturach, reszta to nie wiem. Mam jeszcze kolegę z Przeworska, muszę zagadać do niego, 24 lata chyba ma. Sądząc po nicku masz 31 hym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.