zgrzezly Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 Witam, czy taki zestaw da się prawidłowo zestroić?? przerzutka tył x.9(3x9) manetki x.9 3x9 przerzutka przód x.9 (3x10) męczę się z tym cały dzień i jakoś nie mogę dobrze przedniej ustawić, i się zastanawiam czy nie potrafię czy z powodu że przednia jest 3x10 nie ma prawa to dobrze zadziałać. Tylną zestroiłem w moim odczuciu bezbłędnie. pozdrawiam zgrzezly
netta1987 Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 o ile mnie pamięć nie myli jest minimalna różnica wewnętrznej szerokości wózka ale powinno dawać radę zestroić spróbuj dać linkę z drugiej strony śruby ją trzymającej w niektórych pomaga a nikt nie wie czemu
Sol Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 A czy to nie jest tak, że skoro łańcuch 3x10 jest węższy niż 3x9, to przy okazji węższy jest też prowadnik w przerzutce? Może tu leży przyczyna.
zgrzezly Napisano 27 Marca 2011 Autor Napisano 27 Marca 2011 sol no właśnie, może być mało szerokości wenątrz wózka w na szerszy łańcuch 3x9 i stąd trudności. To tylko teoria ale brzmi sensownie. Jakieś własne doświadczenia macie??
Gość Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 sol no właśnie, może być mało szerokości wenątrz wózka w na szerszy łańcuch 3x9 i stąd trudności. To tylko teoria ale brzmi sensownie. Jakieś własne doświadczenia macie?? A możesz mi powiedzieć, po co przód masz od 10tki? Ona jest węższa, odrobinę ale jednak i będzie Ci zawsze gdzieś ocierać.
Mod Team Puklus Napisano 28 Marca 2011 Mod Team Napisano 28 Marca 2011 Ja mam podobnie tylko ze przerzutke pod 9 a lancuch pod 8. Bywały problemy z regulacją. Musisz mieć dobrze dobrany suport zeby to grało jak nalezy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.