Skocz do zawartości

[Nalepki]Usuwanie z obręczy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dobrze szukjąc znajdziesz też moje naklejki z EQ21 i ACE16 :thumbsup:

koledze nie podobały się naklejki na Equalizerach. odkleił je od tak bez żadnej chemii.

Napisano

Kupiłem w końcu w OBI specjalistyczny płyn do usuwania naklejek - szkoda że dopiero teraz. Koszt to 29zł chyba, a dużą butelkę z atomizerem, więc lepiej potem komuś opchnąć to ze stratą, bo potrzebujemy może 1/10 z jej pojemności. Po pokryciu pozostałości naklejek płynem i pozostawieniu na parę minut trzeba dość solidnie wycierać, co niestety skończyło się leciutkimi ryskami. Czynność powtarzałem parokrotnie bo jednak nie jest to jakiś magiczny płyn. Ale po kilkudziesięciu minutach w końcu rower gładki i bez śladów kleju. Gość w serwisie przestrzegał mnie, że płyny te lubią reagować z lakierem, dlatego przy ostatnim przeglądzie nie podjął się umycia tego kleju bez konsultacji ze mną. Sam producent płynu sugeruje oczywiście sprawdzenie reakcji lakieru w jakimś mało widocznym miejscu i ewentualnie wymieszanie płynu z płynem do mycia naczyć w stosunku 1:1.

Napisano

Pewnie niewiele lepiej niż benzyna, a 0,5l jest sześć razy tańsze niż 0,2l tego preparatu. Do tego dostępna w każdym malarskim czy castoramie. No i możesz jej użyć do czyszczenia łańcucha. Zawsze kupuję baniak 5l i starcza na rok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...