nieborak Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 Benzyna powinna sobie poradzić. Wystarczy nasączyć porządnie szmatkę i przyłożyć na chiwlę na klej, dopiero później ścierać.
lukas76 Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 Przepraszam za moją ignorancję wagi , do tego tylko opony helem napompować i w droge
ukaniex Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 Marsman, nie wiem czy tak na serio, kto na lb ważył naklejki z ztrów. Sent from my HTC Magic using Tapatalk
marsman Napisano 23 Lipca 2011 Napisano 23 Lipca 2011 dobrze szukjąc znajdziesz też moje naklejki z EQ21 i ACE16 koledze nie podobały się naklejki na Equalizerach. odkleił je od tak bez żadnej chemii.
Grendel Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Kupiłem w końcu w OBI specjalistyczny płyn do usuwania naklejek - szkoda że dopiero teraz. Koszt to 29zł chyba, a dużą butelkę z atomizerem, więc lepiej potem komuś opchnąć to ze stratą, bo potrzebujemy może 1/10 z jej pojemności. Po pokryciu pozostałości naklejek płynem i pozostawieniu na parę minut trzeba dość solidnie wycierać, co niestety skończyło się leciutkimi ryskami. Czynność powtarzałem parokrotnie bo jednak nie jest to jakiś magiczny płyn. Ale po kilkudziesięciu minutach w końcu rower gładki i bez śladów kleju. Gość w serwisie przestrzegał mnie, że płyny te lubią reagować z lakierem, dlatego przy ostatnim przeglądzie nie podjął się umycia tego kleju bez konsultacji ze mną. Sam producent płynu sugeruje oczywiście sprawdzenie reakcji lakieru w jakimś mało widocznym miejscu i ewentualnie wymieszanie płynu z płynem do mycia naczyć w stosunku 1:1.
marsman Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 http://sklep.avt.pl/p/pl/70935/label+off+50+200ml.html
nieborak Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 To raczej do naklejek papierowych na folie chyba nie zadziała
nieborak Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Pewnie niewiele lepiej niż benzyna, a 0,5l jest sześć razy tańsze niż 0,2l tego preparatu. Do tego dostępna w każdym malarskim czy castoramie. No i możesz jej użyć do czyszczenia łańcucha. Zawsze kupuję baniak 5l i starcza na rok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.