Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 12

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

odebrałem amor i odchudziłem Narzeczonej rower, montując Recona w miejsce XCM'a. Waga recona 1668 z manetką i gwiazdką. Rower schudł o 820g. Sobie zapodałem NW Aerator oczywiście na carbon'owej podeszwie:) bo po diadorze w carbo nie widzę innej opcji. Po za tym 11km z moją Anną a mi pykło 47km

ps :Odi respect, co prawda opony oszukane ale wynik zacny:) przy moim zeszłorocznym przebiegu 270km na set'cie przód miszelin 2.0 tył tioga 2,35 :icon_mrgreen:

• Mod Team
Napisano

Odi, szaleńcze :)

Mów mi jeszcze :D

evo07 - ja z Tobą w ogóle nie będę dyskutował, jak robisz takie przebiegi na takich oponach :P Trzeba mieć nogi i d... ze stali :P

Dziś będąc w Decathlonie kupiłem sobie skarpetki rowerowe i korki do butów... piłkarskich, 12szt. za całe 14,99zł :D Oczywiście z zamiarem założenia ich do spdów. Po przymiarce okazało się, że gwinty są za długie o jakieś 2mm więc jutro będzie cięcie. Gdyby ktoś poszukiwał klucza do korków, bo wiem że takie pytania pojawiały się na forum, to jest dostępny w Decathlonie za 15zł.

Napisano

Wojtas daj fote :icon_confused: .Wczoraj 29km, musze chyba zaczac jezdzic w czapce bo mi zatoki odmawiaja wspolpracy :wallbash:.A tak to sie przyjemnie jezdzi w taka pogode.

oto one: :confused:

26072011187.jpg

26072011188.jpg

• Mod Team
Napisano

wojtas1982 - zdjęcia wskazują na zbyt mocno wysuniętą sztycę. Rama raczej do wymiany bo nawet pospawać będzie ciężko ze względu na spore odkształcenie.

Napisano

Fakt ,gdyby sztyca była głębiej wsadzona (poniżej spawania górnej ramy i tylnego trójkąta to standard w głębokości osadzania) coś takiego by nie miało miejsca.A tak ,wzorcowe pęknięcie.Pewnie tyłek za mocno wylądował na siodle ;)

Napisano

sztyca byla zalozona prawidlowo (wg znakow ograniczajacych na niej)

chyba, ze ta rura na sztyce w tej ramie jest dluzsza niz normalnie i to przez to. jezdzilem na niej jakies 4-5 lat.

fakt,ze ostatnio troche przytylem i nie zawsze wstawalem na kraweznikach :)

ale z tego co czytalem GF genesis zazwyczaj w tym miejscu pęka. zobaczymy, czy reklamacja przejdzie

nie wiem, czy wytrzymam 2 miechy i nie kupie nowej, a ta co przyjdzie nie pojdzie pod mlotek. chociaz genesis zaj...e mi mi lezy i mam dylemat :icon_cool:

Napisano

35km plus 2,5h grania w siatke, wysilek sporawy ale w taka pogode to az chce sie jezdzic,grac:). Co do ramy to jak koledzy napisali sztyca zrobila swoje, a szkoda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...