Skocz do zawartości

[Buty] Specialized Sport MTB czy Sidi Tork?

pawelll

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

planuję na dniach zakup swoich pierwszych butów SPD :icon_lol: . I zastanawiam się między wymienionymi w temacie. Spece kosztują 301 zł, Sidi 399 zł. Oba modele w centrumrowerowe.pl. Oczywiście zakup będzie poprzedzony przymiarką, chciałbym poznać Wasze opinie, które buty będą lepszym wyborem. Zależy mi na sztywnej podeszwie i trwałości. Kwestię wygody wyjaśni przymiarka. O Specach czytałem wiele dobrych opinii, Sidi do tej pory nie brałem pod uwagę ze wzgledu na cenę. Pytanie czy warto dokładać do Sidi i dlaczego?

Pzdr

• 2 tygodnie później...
Napisano

kupilem dokladnie te spece ostatnio o 2zl taniej hehe. baaardzo przewiewne, 3 rzepy sa na plus, legendy glosza ze wkladki speca oszczedzaja kolana, podeszwa calkiem sztywna choc w shimano nie czulem tak pedalow. nie dodaja jednak w zestawie kolcow do wkrecenia. duzo w nich nie posmigalem ale poki co polecam

• Mod Team
Napisano

nie dodaja jednak w zestawie kolcow do wkrecenia.

Pewnie dlatego, że buty nie mają miejsca na kołki :c

Spece są ok, używam od roku i dają radę, jest dużo tematów na ich temat, wystarczy poszukać.

• 2 tygodnie później...
Napisano

mam te Spece i są naprawdę fajne wygodne - bardzo przewiewne wiec na chłodniejsze dni nie bardzo

mimo braku kołków całkiem trwałe !!!

Napisano

ja mam starszy model ale jak patrze na stronę ski-team to sa dwa rodzaje sport mtb jedne takie jak w Twoim linku a drugie takie jak ja mam

a compy kosztują też 299zł więc chyba lepiej wziąć compy............

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...