siwy84 Napisano 13 Lutego 2011 Napisano 13 Lutego 2011 Witam, mam problem z prezentacją. Mam powiedzmy 300 slajdów, które z jednego pliku prezentacji wkleiłem do drugiego. Zostały one zaktualizowane pod względem "schematu kolorów". Wszystko ładnie, pięknie, ALE na tych 300 doklejonych slajdach pole tekstowe z tytułem danego slajdu jest nie w tym miejscu, w którym być powinno. Czy jest jakiś sposób żeby automatycznie przesunąć te tytuły slajdów za jednym zamachem? Przy okazji - czcionka w tych polach tekstowych jest 24, a w nowej prezentacji jest 25, da się to też jakoś automatycznie zmienić? Próbowałem użyć makra, ale makro robi te zmiany w obrębie jednego slajdu, a czasami zmieniało mi rozmiar czcionki np. tylko w 2 z 3 słów tytułu slajdu... Porażka jakaś. Proszę o pomoc jeśli ktoś wie. Pozdrawiam, Marcin
ProEvolution Napisano 14 Lutego 2011 Napisano 14 Lutego 2011 Pewnie slajdy kopiowałeś z Open Office do MS Office albo odwrotnie? Jak tak to nie da rady na twój problem. Trzeba ręcznie przerabiać, już nie raz tak musiałem robić.
siwy84 Napisano 14 Lutego 2011 Autor Napisano 14 Lutego 2011 Nie, slajdy kopiowane między "ofisami"... Microsoft dał dupy jesli sie tego nie da zrobic, a jak sie nawet da, to jest to tak cholernie skomplikowane, ze trzeba chyba zdac ich egzamin i dostac certyfikat zeby do tego dojsc, bo nawet "pomoc" nie pomaga.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.