852emil Napisano 13 Lutego 2011 Napisano 13 Lutego 2011 Witam, Mam taki problem ostatnio kupiłem korbę Truvativ Hussefelt wraz z suportem Howitzer, i problem w tym że chyba oś suportu jest chyba za długa gdyż kiedy dokręcam mufy suportu do końca ośka wypycha łożyska. Czy jeżeli dodam jakieś podkładki pod suport rozwiąże to problem i nie wynikną z tego kolejne?
djwiocha Napisano 13 Lutego 2011 Napisano 13 Lutego 2011 Jeżeli masz mufę 68 to normalne bo trzeba dać 3 podkładki: 2 z prawej i jedna z lewej, ja tak mam. Bo ten suport jest przystosowany do muf 68 i 73.
852emil Napisano 13 Lutego 2011 Autor Napisano 13 Lutego 2011 a czy takie podkładki można kupić w sklepie czy trzeba dorobić?
djwiocha Napisano 13 Lutego 2011 Napisano 13 Lutego 2011 Nie wiem, ja nie kupowałem osobno, bo miałem ze suportem, z dorobieniem nie powinno być problemu, tylko trzeba równe zrobić w miarę. Chociaż najpierw spróbował bym poszukać w rowerowym.
852emil Napisano 13 Lutego 2011 Autor Napisano 13 Lutego 2011 oczywiście zapytam w rowerowym, a jakby co to jakich wymiarów miałyby być te podkładki??
enduroriderPL Napisano 14 Lutego 2011 Napisano 14 Lutego 2011 To jest zwykła blacha o grubości ok 2mm i średnicy takiej jak miska łożysk. Kiedyś miałem to dokładnie pomierzone ale nie jestem w stanie tego wygrzebać teraz. Problemem jest wycięcie takiego kształtu bo moim zdaniem to się pod laser kwalifikuje z racji dosyć cienkiej blachy. Rzeźbienie samemu będzie cholernie kłopotliwe. Swoją droga to takich rzeczy trzeba pilnować przy kupnie, podkładki powinny być w zestawie.
PoleK Napisano 17 Lutego 2011 Napisano 17 Lutego 2011 idziesz do sklepu rowerowego prosisz o jakas zajechana kasete... (najlepiej sram bo ma alu dystanse i jest skrecany na imbusy) idziesz do domu rozkrecasz kasete, wyjmujesz przekladki pilujesz zabki masz idealne podkladki;) jak masz w domu zajechana kasete, pomijasz 1 czesc...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.