Demid54 Napisano 7 Lutego 2011 Napisano 7 Lutego 2011 Tak jak w temacie. Czy manetka tylna sram x-5 (9biegów) będzie pasować do przerzutki sram x-9?
Mod Team mrmorty Napisano 7 Lutego 2011 Mod Team Napisano 7 Lutego 2011 Z przerzutką będzie działać, natomiast nie wiem jak to będzie z "przerzytką" może nie być kompatybilna bo to nowa nanotechnologia
damian1310 Napisano 7 Lutego 2011 Napisano 7 Lutego 2011 Działać będzie jak najbardziej tylko wiadomo "pełną precyzję" uzyskasz z oryginalną manetką. Ale myślę ,że nie powinno byc zadnych problemów
speq Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 Ale ta manetka x-5 to jest oryginalna zapewne Koledze chodzi pewnie o wyższy model manetki, dedykowany do grupy x-9
rmn1 Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Naprawdę jest różnica w działaniu tylnej x9 między manetkami x5 i x9? Mam u siebie triggery X4, przednia przerzutka X9, tylna X4. Do wczoraj miałem w rowerze manetki deore i przerzutki xt. Co jest odpowiednikiem tego w Sramie? Bo pierwszy dzień mam do czynienia z tą firmą.
Mod Team Puklus Napisano 30 Kwietnia 2011 Mod Team Napisano 30 Kwietnia 2011 no tu historia podobna jak w shimano do slxa manetki są dobre ale XT to już co innego. podobnie w sramie. X.5 bedzie działało z X.9 spokojnie ale optimum bedziesz miał z x.9 albo X.0
darecki Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 mogę spytać o to samo ale dla przerzutki SX4 i manetki SX3? Bo planowałem wymienić starą manetkę SX4 (7b) na nową (8b) SX3 żeby było taniej... Z wyglądu są b.podobne. Na czym może w ogóle polegać jakakolwiek niekompatybilność w takich przypadkach?
Mod Team Puklus Napisano 1 Maja 2011 Mod Team Napisano 1 Maja 2011 Obie bedą ze soba kompatybilne. W 8s bedziesz miał jedno puste przełożenie jeżeli masz kasetę 7 rzędową. Różnica moze sie pojawić w działaniu, precyzji, szybkości i ogolnie kultury pracy manetki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.