ZeroCool Napisano 6 Lutego 2011 Napisano 6 Lutego 2011 http://allegro.pl/czterozawiasowa-amortyzowana-rama-mtb-aluminium-i1438080347.html i czy ta firma jest coś warta
Mod Team Franio Napisano 6 Lutego 2011 Mod Team Napisano 6 Lutego 2011 To jakiś tandetny kloc. Ile masz do wydania na ramę?
Sonix Napisano 6 Lutego 2011 Napisano 6 Lutego 2011 Podaj kwotę jaką możesz wydać na ramę a my postaramy się coś znaleźć dla Ciebie. Jeśli chodzi o Twoje pytanie czy full nadaje się do xc to odpowiem że tak są osoby które jeżdżą w xc na full'ach, ale tą ramę którą podałeś w linku to sobie odpuść.
tobo Napisano 6 Lutego 2011 Napisano 6 Lutego 2011 Czy tandetny kloc? To zależy jak na to patrzeć. Rama jest kompatybilna z amortyzatorem o skoku 50 mm i długości całkowitej 190, co daje 185 mm ugięcia. Łożyska to ślizgi poza głównym punktem obrotu. Waga to trochę ponad 3 kilo. Mi przez ponad rok dzielnie służyła bardzo dzielnie Ale zdecydowanie nie jest to sprzęt do xc.
ZeroCool Napisano 6 Lutego 2011 Autor Napisano 6 Lutego 2011 oki i tak już po ptakach bo dopiero wróciłem z TPK apropos mijałem 3 kolarzy na alei zwycięstwa przy wieździe na wiadukt w stronę Gdańska ja Jechałem z kolegą w stronę Wrzeszcza i ciekawi mnie czy to ktoś z forum. a ramy to na razie zmieniać nie chcę chyba że okazja się trafi bo ta dość tanio poszła tylko nie wiedziałem właśnie czy to kloc czy nie.
Mod Team Franio Napisano 6 Lutego 2011 Mod Team Napisano 6 Lutego 2011 Gdybyś w przyszłości zmieniał ramę, to zastanów się również nad hardtailem. W XC taka rama jest bardziej popularna od fulla i wydaje mi się, że taniej kupisz dobrego sztywniaka niż amortyzowaną ramę. A z tego co widzę, to chyba zależy ci na kasie.
ZeroCool Napisano 7 Lutego 2011 Autor Napisano 7 Lutego 2011 Generalnie to się zastanawiać nie muszę bo planuje accenta elnino ale zobaczyłem ze jakiś full w dobrej cenie to zapytałem bo na fullach to się nie znam kompletnie a pomyślałem ze mogło by być na takim jeszcze szybciej na zjazdach
ZeroCool Napisano 9 Kwietnia 2011 Autor Napisano 9 Kwietnia 2011 Dobra uzbierałem 2k teraz pytanie czy pchać się w fulla czy zostać jednak przy ht i jednak stwierdzam że chyba bardziej chodzi mi o AM niż XC? Z fulli znalazłem takie ramki pytanie która z nich jest dobra a jakich nie wziąłem pod uwagę ważne żeby była dość wytrzymała i sztywna jeśli to niemożliwe przy tej kwocie to zostanę przy HT -KELLYS TYKE i FOLLY z damperem ROCKSHOCK MONARCH 4.2 SOLO AIR FLOOTGATE -Author A-RAY 3.0 L z foxem -POISON ARSEN + jakiś damper ?? drugie pytanie o jakim najmniejszym skoku amortyzator podejdzie do DunCon AMSTAFF hydro Producent pisze że 100mm ale czy da się z takim normalnie jeździć nie hacząc korbami o wszystkie większe przeszkody i nie robiąc z niego strasznego nerwusa trzecie pytanie jeśli HT to co polecacie poza wymienionym wyżej accentem elnino do 600zł
MonoVan Napisano 9 Kwietnia 2011 Napisano 9 Kwietnia 2011 poszukaj ramki Giant Anthem Co do ht mogę Ci polecić No Saint Urian, mam jeżdżę i jestem zadowolony.
ZeroCool Napisano 9 Kwietnia 2011 Autor Napisano 9 Kwietnia 2011 ten giant jakoś mi wyglądem nie podchodzi jakieś inne propozycje??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.