Skocz do zawartości

[rama full] Czy się nadaje do xc?

ZeroCool

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Podaj kwotę jaką możesz wydać na ramę a my postaramy się coś znaleźć dla Ciebie. Jeśli chodzi o Twoje pytanie czy full nadaje się do xc to odpowiem że tak są osoby które jeżdżą w xc na full'ach, ale tą ramę którą podałeś w linku to sobie odpuść.

Napisano

Czy tandetny kloc? To zależy jak na to patrzeć.

Rama jest kompatybilna z amortyzatorem o skoku 50 mm i długości całkowitej 190, co daje 185 mm ugięcia. Łożyska to ślizgi poza głównym punktem obrotu. Waga to trochę ponad 3 kilo.

Mi przez ponad rok dzielnie służyła bardzo dzielnie :) Ale zdecydowanie nie jest to sprzęt do xc.

Napisano

oki i tak już po ptakach bo dopiero wróciłem z TPK apropos mijałem 3 kolarzy na alei zwycięstwa przy wieździe na wiadukt w stronę Gdańska ja Jechałem z kolegą w stronę Wrzeszcza i ciekawi mnie czy to ktoś z forum. a ramy to na razie zmieniać nie chcę chyba że okazja się trafi bo ta dość tanio poszła tylko nie wiedziałem właśnie czy to kloc czy nie.

• Mod Team
Napisano

Gdybyś w przyszłości zmieniał ramę, to zastanów się również nad hardtailem. W XC taka rama jest bardziej popularna od fulla i wydaje mi się, że taniej kupisz dobrego sztywniaka niż amortyzowaną ramę. A z tego co widzę, to chyba zależy ci na kasie. :)

Napisano

Generalnie to się zastanawiać nie muszę bo planuje accenta elnino ale zobaczyłem ze jakiś full w dobrej cenie to zapytałem bo na fullach to się nie znam kompletnie a pomyślałem ze mogło by być na takim jeszcze szybciej na zjazdach :)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Dobra uzbierałem 2k teraz pytanie czy pchać się w fulla czy zostać jednak przy ht i jednak stwierdzam że chyba bardziej chodzi mi o AM niż XC?

Z fulli znalazłem takie ramki pytanie która z nich jest dobra a jakich nie wziąłem pod uwagę ważne żeby była dość wytrzymała i sztywna jeśli to niemożliwe przy tej kwocie to zostanę przy HT

-KELLYS TYKE i FOLLY z damperem ROCKSHOCK MONARCH 4.2 SOLO AIR FLOOTGATE

-Author A-RAY 3.0 L z foxem

-POISON ARSEN + jakiś damper ??

drugie pytanie o jakim najmniejszym skoku amortyzator podejdzie do DunCon AMSTAFF hydro Producent pisze że 100mm ale czy da się z takim normalnie jeździć nie hacząc korbami o wszystkie większe przeszkody i nie robiąc z niego strasznego nerwusa :P

trzecie pytanie jeśli HT to co polecacie poza wymienionym wyżej accentem elnino do 600zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...