tompoe Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Witam. Czy ktoś z was się orinetuje jakie są możliwie lekkie obręcze do rowerów crossowych. Obręcz ma być pod dętkę z prestą, hamulce v-brake, idealnie by było jakby była oczkowana.
zeflo Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Ile masz kasy do wydania ? Może Equalizer 21 ? Lub jak kasy wiecej to Mavic xc717 ?
Fenthin Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Coś mi się wydaje, że te obręcze nie występują w wersjach 28/29".
tompoe Napisano 2 Lutego 2011 Autor Napisano 2 Lutego 2011 Kasa powiedzmy, że 400 zł za komplet, ale moze być więcej jeśli by było warto. Kwestia czy rozpatrywać obręcze szosowe,gdyż nie jeżdżę ostro, a mianowicie miasto i kamieniste dróżki typu Ojców i dojazd do niego itp. Mam spory dylemat bo nie bardzo wiem jaki typ obręczy wybrać tzn. Z jednej strony AlexRims ACE18 waga około 500g chociaż w rowerze ojca trafiły się 480 i 470 z kawałkiem Z drugiej przeglądając rowerki cyclocross widzę, że często wykorzystują obręcze stricte szosowe AlexRims AT450, Mavic Open Pro czy CXP-33. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi. Moja waga 75-77 kg.
moojmisiu Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Miałem obręcze ACE-18 przez ponad 18000 km, ważę w porywach 90 kilogramów i często jeździłem z sakwami, nie narzekałem na nie, są trwałe, przy dobrym zaplocie nie łapią centry, wystarczająco sztywne. Alexowi zdarzyła się wpadka, była seria sporo lżejsza od wagi podanej w katalogu (czasem o 50-60 gram), obręcze pękały wzdłuż markera zużycia. Do kapslowanych obręczy Mavica zniechęciła mnie lektura mtbr.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.