Skocz do zawartości

[Obręcze]Lekka obręcz do roweru crossoweg

tompoe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Czy ktoś z was się orinetuje jakie są możliwie lekkie obręcze do rowerów crossowych. Obręcz ma być pod dętkę z prestą, hamulce v-brake, idealnie by było jakby była oczkowana.

Napisano

Kasa powiedzmy, że 400 zł za komplet, ale moze być więcej jeśli by było warto. Kwestia czy rozpatrywać obręcze szosowe,gdyż nie jeżdżę ostro, a mianowicie miasto i kamieniste dróżki typu Ojców i dojazd do niego itp.

Mam spory dylemat bo nie bardzo wiem jaki typ obręczy wybrać tzn.

Z jednej strony AlexRims ACE18 waga około 500g chociaż w rowerze ojca trafiły się 480 i 470 z kawałkiem

Z drugiej przeglądając rowerki cyclocross widzę, że często wykorzystują obręcze stricte szosowe AlexRims AT450, Mavic Open Pro czy CXP-33.

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.

Moja waga 75-77 kg.

Napisano

Miałem obręcze ACE-18 przez ponad 18000 km, ważę w porywach 90 kilogramów i często jeździłem z sakwami, nie narzekałem na nie, są trwałe, przy dobrym zaplocie nie łapią centry, wystarczająco sztywne. Alexowi zdarzyła się wpadka, była seria sporo lżejsza od wagi podanej w katalogu (czasem o 50-60 gram), obręcze pękały wzdłuż markera zużycia.

Do kapslowanych obręczy Mavica zniechęciła mnie lektura mtbr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...