ArielZielonka Napisano 3 Stycznia 2011 Napisano 3 Stycznia 2011 Witam, Moja dziewczyna planuje kupić rower, wybór padł na "mbike fitness pro". Ma ona 169 cm wzrostu. Są 2 rozmiary ramy w tym modelu: 17' i 19'. Wg tego co wygooglowałem to powinna być to 17' ale jestem laikiem i stąd moje pytanie i prośba o pomoc. Nawet dzwoniłem do sklepu gdzie mają ten model ale gość powiedział że ten wzrost pasuje do obydwu rozmiarów ramy (więc nie pomógł a nawet bardziej namieszał). Będę wdzięczny za pomoc pozdrawiam
iwo1281 Napisano 3 Stycznia 2011 Napisano 3 Stycznia 2011 Na 2 rozmiarach będzie ok. Najlepiej wybrać się do sklepu i przejechać na tym i na tym. A jak się nie da to ja bym był za 17. Ja mam 195 cm wzrostu i też na 17 jeżdżę . Pozdro!
Klosiu Napisano 3 Stycznia 2011 Napisano 3 Stycznia 2011 Tylko siedemnastka. 19 cali to rozmiar dla bikera w okolicach 180cm wzrostu i wyzej. Tak jest przy ramach meskich, tem Mbike to rower typowo kobiecy o ile sie nie myle, byc moze jest tam troszke inaczej. No ale dziewczyna tez super wysoka nie jest i 17 cali powinno byc idealne. Sprzedawcy w sklepach znani sa z upodobania do wciskania zbyt duzych rozmiarow ram .
ArielZielonka Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Napisano 12 Stycznia 2011 Za Waszą radą kupiliśmy ramę 17' i jest idealna. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.