Skocz do zawartości

[Stery] do ramy Accent El Nino w cenie do 100zł

Jogurcik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Teraz obczaiłem sobie levela a8 2010 roku. Ta sama rama i on ma stery super expres h-142 które podobno są półzintegrowane. Wychodzi na to że mój jednak też takowe ma.

Dobra z jeśli już wiem że mam pół... to jakiś konkretny wymiar jest mi potrzebny przy wyborze nowych? :thumbsup:

Aha tak czy siak jest lipton bo te accent s01 są opisane na stronach jako zintegrowane a mbike napisał że pół...---> so confuseddd...

Napisano

Raczej tak, musisz pomierzyć suwmiarką.

Sprawdziłem, w większości źródeł jest napisane że to są stery zintegrowane.

Napisano

lol wg Bikekatalog'u w moim levelu a4 występuja te super expres h-142- więc zintegrowane WTF :yes:

Sprawdziłem, w większości źródeł jest napisane że to są stery zintegrowane.

No właśnie poza tym jak patrzę na tę moją ramę to pasuje na zintegrowane ale nic...

Swoją drogą to wszystko zmierzało w celu ułatwienia całych procedur a tu taki problem tylko z identyfikacją typu sterów...

Dzięki Earl co 2 głowy to nie 1.

Napisano

Wczoraj była identyczna rozmowa, nie będę się powtarzał, zacytuję:

Skoro wymiary 44 i 50mm to stery półzintegrowane. Inna sprawa, że często są błędnie nazywane zintegrowanymi.

Średnica osadzenia zintegrowanych to głównie 41mm. A wyglądają tak: Stery Jak widać, nie mają tego charakterystycznego dla sterów półzintegrowanych dolnego "kołnierza".

• 2 miesiące temu...
Napisano

WItam czy te stery będą pasować do Accenta El Nino?, oraz czy przy ewentualnym montażu będę musiał wymieniać miski(obecnie posiadam standardowe stery kulkowe dodane do Accneta El Nino).

Napisano

Tak, będą odpowiednie/ Przy ewentualnym montażu nie ma musu wymieniać misek ale trochę nielogiczne jest zostawianie starych elementów- tym bardziej że stare stery masz kulkowe a z czasem one żłobią powierzchnię bieżni. Reasumując wymieniaj razem z miskami. Dodatkowo siłą rzeczy nie będą stare miski pasowały do łożyska zamkniętych które mają swoisty skos.

W zasadzie troche pytanie z d... co do tych misek.:)

Napisano

Grand231...

beda pasowaly, jednak ja nadal nei rozumiem po co ludzie sie pakuja w stery maszynowe - ale nei o tym jest dyskusja:)

jednak MUSISZ wymienic bieznie na te z zestawu ktory pokazales, inaczej... to nei bedzie dzialalo, ale wybicie misek to chwila, godzine temu przekladalem amory w rowerach i w jednym wymienialem stery... glowa do gory, srubokret i mlotek w dlon i jazda!

Napisano
jednak ja nadal nei rozumiem po co ludzie sie pakuja w stery maszynowe - ale nei o tym jest dyskusja:)

A niby czemu nie mają się pakować skoro maszynówki są lepsze od kulek :icon_wink: .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...