Skocz do zawartości

[2500 PLN] Cross - Xenon vs Crossway

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

rozważam zakup crossa do ok 2500 pln. 180cm\80kg. Mialem kilka typow:

Kross EVADO 1.3

Superior RX 640

Mbike Crosser RX

ale w zasadzie na placu boju pozostały

Unibike Xenon

oraz

Merida CROSSWAY TFS 500-V

Podczas pisania tego watku znalazlem jescze:

Mongoose crossway 850 disc ale jakos tego nie czuje

i ew kusi mnie Superior RX 640 - podoba i nie ma problemów z dostaniem go nawet zima (unibika nie moge znalezc).

Jak wypada porównanie tych rowerów sprzetowo ? Który warto wybrać ?

Sporym problemem jest też to że jest kiepska dostepność tych rowerów.

A może wogóle cos takiego Street Scraper 16 na allegro i u mnie w sklepie kosztuje 1300 pln. I dołożyć amora ? Czemu on jest mniej wiecej 1000 pln tańszy od tych które wypisalem ?

p.s Dlaczego nie można umieszczać odnośników do oficjalnej strony mbika ?

Napisano

Własnie najbardziej skłaniałem się ku Unibikowi. Obawiam się tylko o jego cenę jak już się pojawi w sklepach.

Musze powiedzieć że Kellys MASH jest ciekawy. Sporą zaletą jest dostepność od ręki w wwa. Wygąda też zdecydowanie ładniej :D

Jak ma się do tego Crossway TFS 500 ?

Napisano

z tych ww miałem styczność z Mbike , Meridą i Kellysem

z moich obserwacji z jazdy i samego osprzętu to najlepiej wypada Mbike - to naprawdę fajny rower z dobrym osprzętem - ewentualnie amorek trochę odstaje.

ewentualnie można pomyśleć o Meridzie

Napisano

MASH vs. Crossway 700:

- niewątpliwą zaletą MASHA jest powietrzny amortyzator, w Meridzie masz wersję olej/sprężyna

- MASH ma lepsze, sztywniejsze korby (korba zintegrowana), lepsze manetki oraz kasetę

Napisano

Własnie najbardziej skłaniałem się ku Unibikowi. Obawiam się tylko o jego cenę jak już się pojawi w sklepach.

Hmm przecież on już od dawna jest w sklepach, to model 2010. Zobacz też unibike zethos - osprzęt deore, można go za 1800 zl dostac no i nie ma tarcz, zawsze mniej klopotu z serwisem, naprawa i nie trzeba odpowietrzać układu.

Napisano

Hmm przecież on już od dawna jest w sklepach, to model 2010. Zobacz też unibike zethos - osprzęt deore, można go za 1800 zl dostac no i nie ma tarcz, zawsze mniej klopotu z serwisem, naprawa i nie trzeba odpowietrzać układu.

Na tarczach mi wogole nie zależy. Dwonilem do wielu sklepow i nigdzie nie ma Xenona ;)

Napisano

Na tarczach mi wogole nie zależy. Dwonilem do wielu sklepow i nigdzie nie ma Xenona :P

Na tarczach mi wogole nie zależy. Dwonilem do wielu sklepow i nigdzie nie ma Xenona :)

Ja osobiście preferuję tradycyjne v - brakei, tarcze mogą być kłopotliwe w eksploatacji. Wejdź na stronkę unibike, zobacz gdzie są dilerzy i podzwoń do nich. Nie wiem skąd pochodzisz, ale wiem, że w Rokietnicy koło Poznania jest fajna hurtownia, tam mają wiele modeli a jakby co mogą zamówić. Zresztą ja zamawiałem ze zwykłego sklepu (unibika evolution) i nie było z tym kłopotu. A w ogóle unibiki są produkowane w Bydgoszczy. W ogole radze namierzyć żądany model i objeździć go przed zakupem. I jak nie zależy na tarczach to tym bardziej polecam zethos - http://www.unibike.pl/zethos.html

wart tej ceny jak sądzę.

Napisano

Ja osobiście preferuję tradycyjne v - brakei, tarcze mogą być kłopotliwe w eksploatacji. Wejdź na stronkę unibike, zobacz gdzie są dilerzy i podzwoń do nich. Nie wiem skąd pochodzisz, ale wiem, że w Rokietnicy koło Poznania jest fajna hurtownia, tam mają wiele modeli a jakby co mogą zamówić. Zresztą ja zamawiałem ze zwykłego sklepu (unibika evolution) i nie było z tym kłopotu.

Też wole mieć V.

Po Unibika dzwoniłem do wielu sklepów i nigdzie go nie mieli. Pozostałe zresztą też cieżko było gdziekolwiek znaleźć. Może poza Superiorem.

W zwiazku z tym zakupiłem Kellys MASH ktorego polecił kolega @Pitof któremu dziękuje szczególnie ;) Już się nie moge doczekać aż bedzie ciut cieplej.

Dziękuje za wszystkie sugestie i porady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...