gandy9 Napisano 31 Października 2010 Napisano 31 Października 2010 Witam znalazłem ciekawą okazje : Tylko mam obawy czy łańcuch 110 ogniw będzie grał z tą kasetą oto link do aukcji: LINK Doradźcie mi czy warto to brać
Sagitt77 Napisano 31 Października 2010 Napisano 31 Października 2010 hej, To zależy do ilu biegowych kaset jest przeznaczony ten łańcuch. Zapytaj o to sprzedawcę albo o oznaczenie łańcucha. Wtedy można będzie w necie sprawdzić do jakich kaset jest przeznaczony.
Miecho87 Napisano 31 Października 2010 Napisano 31 Października 2010 No generalnie Sagitt77 ma rację, ale myślę, że jeśli łańcuch nie jest do napędów jednorzędowych to powinien i tak współpracować (oczywiście nie mówię o różnicach w zużyciu, co może być problemem).
Sagitt77 Napisano 31 Października 2010 Napisano 31 Października 2010 Z moich doświadczeń i wiadomości pochodzących z różnych źródeł (np. artykuły, wstęp do tego wątku na forum oraz wypowiedzi doświadczonych użytkowników forum) wynika, że np. łańcuch 8 biegowy nie nadaje się do kasety 9 biegowej. Czy się mylę?
gandy9 Napisano 31 Października 2010 Autor Napisano 31 Października 2010 Z moich doświadczeń i wiadomości pochodzących z różnych źródeł (np. artykuły, wstęp do tego wątku na forum oraz wypowiedzi doświadczonych użytkowników forum) wynika, że np. łańcuch 8 biegowy nie nadaje się do kasety 9 biegowej. Czy się mylę? ale to sa nowe komponenty
Miecho87 Napisano 31 Października 2010 Napisano 31 Października 2010 No w teorii się nie nadaje, ale w praktyce na ogół działa, choć nie można zagwarantować 100% powodzenia.
RafalB Napisano 31 Października 2010 Napisano 31 Października 2010 Generalnie wezszy lancuch np do 9 bedzie latal na kasecie 8, w druga strone bedzie zonk.
Mod Team mrmorty Napisano 31 Października 2010 Mod Team Napisano 31 Października 2010 hej, a czytanie ze zrozumieniem? "Gratis dodaje łańcuch KMC, ktory takze byl zalozony na tym rowerze." Na aukcji jest wyraźnie opisane że zarówno kaseta jak i łańcuch były założone na nowym rowerze i po zakupie(jak mniemam) zostały zdjęte. Co ma nie grac skoro sklep to złożył?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.