Witek3 Napisano 29 Października 2010 Napisano 29 Października 2010 Witam, zastanawiam się nad zakupem nowego amortyzatora do XC. Zależy mi przede wszystkim na sztywności i pracy [najpierw ,,wybieranie liści", a potem żeby stawał się twardszy i przechodził na wybieranie większych dziur i innych korzeni]. Drugorzędna sprawa jest waga, ale też fajnie jak byłby lekki . Na pewno poniżej granicy 1600g. Kolejną sprawa jest niezawodność. Generalnie nie oszczędzam sprzętu - jeżdżę bez względu na warunki pogodowe, teren też zazwyczaj nie jest mlekiem i miodem płynący. Ważę 55 kg i jeżdżę na ramie kellysa hackera '10 [tu geometria jak coś: http://www.kellys-bicycles.com/index.php?id=pl_archive_detail&product_id=21118&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=243&subcat_id=245] PS. Zależy mi na manetce blokady na kierownicę
tobo Napisano 29 Października 2010 Napisano 29 Października 2010 Liści nie wybiera żaden amortyzator od tego w pierwszym rzędzie jest miotła (ze sprzętów nierowerowych ) a potem sensowne ciśnienie w oponie. na polu bitwy są foxy serii f (są z manetką), niesmiertelna reba i za te pieniądze można zapolować na magurę durina. bardzo fajne są minute manitou, nie wiem jak z adaptacją do manetki starszych modeli.
cynamon Napisano 29 Października 2010 Napisano 29 Października 2010 W temacie napisałeś Fox i kwotę 2500. Możesz brać jeszcze pod uwagę SID-a i Rebę, ale Fox... to Fox, i tyle. Możesz znaleźć wersję z manetką 32 F100RL za kwotę jaką podałeś.
Witek3 Napisano 29 Października 2010 Autor Napisano 29 Października 2010 Manitou minute ciężko znaleźć z manetką, a poza tym większość aukcji dotyczy skoku powyżej 100mm[więcej mi nie potrzeba, a poza tym każdy mm skoku waży ],. A co do reby, nawet XX, to jest dość ciężka [1645g z Xlock'iem], a nowsze modele są dość drogie. Poza tym również ciężko znaleźć taka ze skokiem 100mm [najczęściej jest kombinacja 120mm-100-80], ale w ostateczności będę brał ja pod uwagę. A teraz pytanie do użytkowników w/w amortyzatorów : Czy macie jakieś uwagi i spostrzeżenia z nimi związane? JA np. mogę się podzielić informacją, ze amortyzatory serii Manitou MRD R7 absolute 100 '09 wyszły z wadą fabryczna polegającą na ściekaniu oleju do komory neg. (przekonałem się o tym na własnym rowerze) i chciałbym uniknąć podobnych sytuacji podczas użytkowania nowego amorka.
maroko777 Napisano 30 Października 2010 Napisano 30 Października 2010 Foxa 32 spokojnie dostaniesz poniżej 2000zł (nowy) tylko dobrze poszukaj zwłaszcza na ebay nie tylko na allegro. Ale musisz się liczyć z tym że serwis foxa jest droższy niż reby czy sida.
amperino Napisano 1 Listopada 2010 Napisano 1 Listopada 2010 http://www.chainreactioncycles.com/Categories.aspx?CategoryID=613 moim zdaniem bardzo dobra oferta na aamory foxa ze sklepu chain reaction w anglii wysylaja tez do polski
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.