nieborak Napisano 30 Grudnia 2010 Napisano 30 Grudnia 2010 Dziwna adnotacja. Mostek i tak jest przykręcony śrubami do rury sterowej więc na co mają wpływać podkładki. Mi one się nie podobają
detonator Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Napisano 30 Grudnia 2010 No mi też się tak wydaję, choć z drugiej strony, cały czas na podkładkę działa jakaś tam siła. Na pewno, największa w momencie kontrowaniem topcap'em.
Fenthin Napisano 30 Grudnia 2010 Napisano 30 Grudnia 2010 Jakoś nie widzę podkładek o takim kształcie przy okrągłym mostku. No, chyba, że jedna nad nim. Choć same w sobie są ładne, a cena jest niewielka.
nieborak Napisano 30 Grudnia 2010 Napisano 30 Grudnia 2010 No mi też się tak wydaję, choć z drugiej strony, cały czas na podkładkę działa jakaś tam siła. Na pewno, największa w momencie kontrowaniem topcap'em. Ja bym się nie przejmował. Jak Ci się podobają to kup.
detonator Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Napisano 30 Grudnia 2010 Ja bym się nie przejmował. Jak Ci się podobają to kup. A może zaryzykuję...
kosciczek Napisano 30 Grudnia 2010 Napisano 30 Grudnia 2010 Ja mam w swoim biku taką podkładkę i jest ok.
detonator Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Napisano 30 Grudnia 2010 Ja mam w swoim biku taką podkładkę i jest ok. Ooo...no proszę. To fajnie Możesz wkleić fotkę jak się prezentują te podkładki pod mostkiem ??
kosciczek Napisano 30 Grudnia 2010 Napisano 30 Grudnia 2010 @detonator, mówisz masz http://picasaweb.google.com/PawelKosciow/PodkAdkiAmoeba#
detonator Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Napisano 30 Grudnia 2010 kosciczek dziękuję. Faktycznie wygląda to całkiem fajnie. Jutro chyba zamówię te podkładki.
kosciczek Napisano 30 Grudnia 2010 Napisano 30 Grudnia 2010 Ja też jak kupowałem miałem obawy czy będą wystawały poza okrąg sterów i mostka ale jest ok.
kosciczek Napisano 31 Grudnia 2010 Napisano 31 Grudnia 2010 Sorki ze post pod postem, ale też mam problem z bólem pleców i chcę zmienić mostek WCS 4axis 110mm na krótszy 100mm KCNC i nie dokońca wiem czy to wogóle coś mi da. Mój rower do Merida HFS 20' a mój wzrost 186cm. Najbardziej dokucza mi ból pleców i karku, a także drętwienie nadgarstków
detonator Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Napisano 1 Stycznia 2011 kosciczek jeśli sterówkę Masz na tyle długą, to może spróbuj wsadzić jeszcze podkładkę pod mostek ( 5mm ) Może to coś zmieni. Jeśli nie, to może zmiana mostka pomoże, jednak nie wiem czy nie lepiej by było nabyć taki, który ma o 1-2 stopnie większy kont podniesienia. Co do samych mostków firmy KCNC to się nie wypowiem, ale chyba bym poszukał czegoś innego. Osobiście z KCNC to zaufałbym tylko śrubom do korb i ewentualnie top capom
senjiro Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 To może ja też się wypowiem bo jestem właśnie po zmianie mostka ze 120mm na 100mm (Boplight Team) - rama Author Instinct 17,5. Ponoć najlepszy sposób na określenie tego czy długośc mostka jest prawidłowa to spojrzenie czy oś kierownicy pokrywa się z osią przedniej piasty. U mnie kierownica była za bardzo wysunięta, więc krótszy mostek załatwił sprawę. Co do samej jazdy to żadnym odkryciem nie będzie to że na krótszym mostku dużo lepiej się zjeżdża i przynajmniej w moim przypadku polepszyła się nieco praca amortyzatora. Podjeżdżanie też jest bardziej komfortowe jednak bardziej wyprostowana sylwetka przesuwa środek ciężkości w tył i na stromych podjazdach może czasem uciekać przednie koło. Jestem zdania że zamiana mostka na 1cm krótszy może nie być bardzo odczuwalna, jednak 2cm to już spora różnica w pozycji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.