Skocz do zawartości

[mostek] problem z długością mostka

detonator

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No mi też się tak wydaję, choć z drugiej strony, cały czas na podkładkę działa jakaś tam siła.

Na pewno, największa w momencie kontrowaniem topcap'em.

Napisano

No mi też się tak wydaję, choć z drugiej strony, cały czas na podkładkę działa jakaś tam siła.

Na pewno, największa w momencie kontrowaniem topcap'em.

Ja bym się nie przejmował. Jak Ci się podobają to kup.

Napisano

Ja mam w swoim biku taką podkładkę i jest ok. :P

Ooo...no proszę. To fajnie :D

Możesz wkleić fotkę jak się prezentują te podkładki pod mostkiem ??

Napisano

Sorki ze post pod postem, ale też mam problem z bólem pleców i chcę zmienić mostek WCS 4axis 110mm na krótszy 100mm KCNC i nie dokońca wiem czy to wogóle coś mi da.

Mój rower do Merida HFS 20' a mój wzrost 186cm. Najbardziej dokucza mi ból pleców i karku, a także drętwienie nadgarstków :thumbsup:

Napisano

kosciczek jeśli sterówkę Masz na tyle długą, to może spróbuj wsadzić jeszcze podkładkę pod mostek ( 5mm )

Może to coś zmieni.

Jeśli nie, to może zmiana mostka pomoże, jednak nie wiem czy nie lepiej by było nabyć taki, który ma o 1-2 stopnie większy kont podniesienia.

Co do samych mostków firmy KCNC to się nie wypowiem, ale chyba bym poszukał czegoś innego. Osobiście z KCNC to zaufałbym tylko śrubom do korb i ewentualnie top capom ;)

Napisano

To może ja też się wypowiem bo jestem właśnie po zmianie mostka ze 120mm na 100mm (Boplight Team) - rama Author Instinct 17,5. Ponoć najlepszy sposób na określenie tego czy długośc mostka jest prawidłowa to spojrzenie czy oś kierownicy pokrywa się z osią przedniej piasty. U mnie kierownica była za bardzo wysunięta, więc krótszy mostek załatwił sprawę. Co do samej jazdy to żadnym odkryciem nie będzie to że na krótszym mostku dużo lepiej się zjeżdża i przynajmniej w moim przypadku polepszyła się nieco praca amortyzatora. Podjeżdżanie też jest bardziej komfortowe jednak bardziej wyprostowana sylwetka przesuwa środek ciężkości w tył i na stromych podjazdach może czasem uciekać przednie koło. Jestem zdania że zamiana mostka na 1cm krótszy może nie być bardzo odczuwalna, jednak 2cm to już spora różnica w pozycji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...