Skocz do zawartości

[Amortyzator Przedni] RST Launch vs XCR

anza123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sathgart twoja wypowiedź została zgłoszona do ekipy moderującej.anza123 do czego chcesz wykorzystywać widelec? I do jakiego to ma być roweru? Skąd wiesz że ja mam dużo pieniędzy? Jeśli ja bym wybierał to nie brał bym żadnego.Wolałbym dopłacić stówke i mieć coś lepszego.Ale to twój wybór.Oba amortyzatory są słabe.Ale jeśli koniecznie chcesz jednego z nich no to raczej XCR,ale podaj jeszcze swój rower ,ponieważ taki skok amortyzatora popsuje ci całą geometrie.

Napisano
Wolałbym dopłacić stówke i mieć coś lepszego

Na przykład co? Wiesz, ile kosztuje ten suntour? Każdy wolałby dopłacić i mieć coś lepszego :) Tego suntoura wykorzystuje mój kuzyn, do jazdy +/- 3k km w roku i po 2 latach działa bez zarzutu.

Napisano

no fajnie a moj kumpel na nim skakal i po miesiacu rozp***yl sobie twarz. Osobiscie mialem epizod z tym RST ale 100mm i mimo tego ze przy normalnej jezdzie praktycznie nie dzialal to moje nieudane ladowania wylapywal i pol roku mojej kompletnej amatorszczyzny wytrzymal.

Napisano

Wole zainwestować raz,a dobrze, niż inwestować w półśrodki jakim jest suntour XCR.Może twojemu kuzynowi działa bez zarzutu,ale płynność,kulture pracy i wytrzymałość zostawmy bez komentarza.Za te pieniądze może warto go kupić .Ja osobiście nie pakowałbym się w coś takiego,aczkolwiek wiem ,że dużo ludzi je ma i sobie poleca.Natomiast widziałem 3 rozwalone XCR-y .Co do launcha to jest to porownywalny widelec do Duro.Troche wytrzyma ale bez przesady.

Napisano

Ano ;) I ma tę fajną manetkę blokady :P A skakanie na XCR pozostawię bez komentarza :) Wiadomo że działa dużo gorzej w porównaniu z lepszymi, ale chłopak zadał pytanie

RST Launch 130mm z regulacją czy Suntour XCR 120mm z regulacją co byście wybrali ?
a nie, ile dopłacić, do czego i co my byśmy wybrali :P Przynajmniej ja to tak rozumiem...
Napisano

Jak jest dobra używka to można wziąć , tylko trza się zastanowić . Ja odnosząc się do samego początku , wybierałbym XCR'a wiadomo ,że nie będzie to klasa typu marzochi , ale jeździłem na nim chwilę i nie narzekam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...