exocet Napisano 8 Grudnia 2010 Napisano 8 Grudnia 2010 witam http://bicyklon.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=262&category_id=35&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl Mortop Carbon Pro , uzytkuje taką od grudnia 2009, przejechane około 5k, jak na razie bez problemowo, kilka konkretnych gleb zaliczyłem nic złego sie nie dzieje, do kiery przykrecone rogi, moja waga 85-82 kg, cena tez ciekawa, waga realna 112 gr, do tego mam mostek KCNC Fly Ride 90 mm pozdro
kosciczek Napisano 8 Grudnia 2010 Autor Napisano 8 Grudnia 2010 Ja raczej już się zdecydowałem i sprzedam mojego WCS'a OS na rzecz zestawu kiera+mostek od KCNC w standardzie 25,4mm. Mam nadzieję że nie będę tego posunięcia żałował, wkońcu przez wiele lat ludzie śmigali w tym sandardzie i nie było większych problemów. Zostaje mi jeszcze jeden dylemat czy kupić mostek taki jak teraz 110mm czy zaryzykować i wybrać 100mm. Teraz przy dłuższych jazdach bolą mnie plecy, a mostek troche wyprosuje moją sylwetkę na rowerze. Taką przynajmniej mam teorię.
cichy66 Napisano 8 Grudnia 2010 Napisano 8 Grudnia 2010 Ja przeszlo rok czasu śmigam na takim zestawie: -mostek KCNC SC Wing -śr.25,4x100mm -kierownica KCNC SC Bone -śr.25,4x600mm -rogi KCNC Bareends 115mm plus do kompletu -sztyca KCNC TI Pro Lite -śr.30,9x350mm i nie odczuwam,żeby ten zesaw był bardziej wiotki niż standardowy Gianta,za to poczułem znaczną różnicę na korzyść lżejszego przodu. Dodam że moja waga to 78kg
senjiro Napisano 9 Grudnia 2010 Napisano 9 Grudnia 2010 Ja raczej już się zdecydowałem i sprzedam mojego WCS'a OS na rzecz zestawu kiera+mostek od KCNC w standardzie 25,4mm. Mam nadzieję że nie będę tego posunięcia żałował, wkońcu przez wiele lat ludzie śmigali w tym sandardzie i nie było większych problemów. W MTB nie jest to tak odczuwalne, ale w szosie to jednak niebo, a ziemia. Ja w sumie całkowicie przeszedłem na OS za sprawą właśnie odczuć jakie na szosie zyskałem po zmianie z 25,4.Bo niestety jadąc w dolnym chwycie miałem wrażenie jakby mostek był z plasteliny
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.