cegla1213 Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 Witam! Szukam dobrego amortyzatora który by się sprawdził w dosc nierównym terenie - koleiny, dziury, ale również na asfalcie. Czasem zdarzaja mi sie jakieś niewielkie skoki, więc też żeby się nie rozleciał. Waga bez znaczenia. proszę o pomoc.
Fenthin Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 Z nowych pod stery 1 1/8" tylko Suntour XCR. Chyba, że sporo ważysz, wtedy trzebaby szukać jakiegoś RS Dart 3 czy czegoś powietrznego, ale to droższa zabawa.
Andrew Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 niedrogi ale dobry to tylko w biedronce. Dołóż trochę i kup torę 302
Earl Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 Ja mam duro i powiem ci że fajny amortyzator ale trzeba go trochę przerobić.
Lollex Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 Na ten temat mozna dlugo polenizować. Duro na zime? niezabardzo. Do XC tez sie nie nada. Jak nie jesteś wybredny, nie masz tarczy 203mm, moze i by dał rade, ale musisz badziej okreslic styl jazdy, Ja mam, nie narzekam, choć nie ukrywam ze na przyszly rok planuje zmiane na cos lepszego i troche bawiłem sie w tuning, ale jakos działa. @Earl nie wiem czy byles to ty ale kiedys byl podobny topic i wrecz sie ktoś urzalał na duracza. Raz chwalisz raz nie?
Artursx1 Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 SR Suntorki sobie odpuść ( duracze , xcr i jego pochodne ) może by i Epicon podszedł . Ja na twoim miejscu bym dozbierał na Tore .
cegla1213 Napisano 4 Października 2010 Autor Napisano 4 Października 2010 Tory mi się nie opłaca kupić ponieważ byłaby warta tyle co połowa roweru, zreszta nie potrzebny mi aż taki amortyzator. Mój styl jazdy? Taki bardziej agresywny, wyciskam z roweru ile się da i troche więcej pomimo tego że nie jest to nic specjalnego (Rower X-Pro kosztował 800zł). Ogólnie daje radę. Jeżdżę głównie po terenie - piasek, kamienie, drogi leśne zazwyczaj jako dojazd do zjazdu. Oczywiście są też koleiny i różnego typu dziury i przeszkody które siłą rzeczy czasem trzeba przeskoczyć. Jeśli chodzi o te skoki to w zasadzie nie jest to nic wysokiego. Jets to raczej takie wybicie się z jakiejś małej 'hopki" jeśli jest ku temu okazja. Przelot max kilka metrów. No i oczywiście asfalt ok. 40-50% nawierzchni po której jeżdżę.
Mod Team Puklus Napisano 5 Października 2010 Mod Team Napisano 5 Października 2010 Doceniłbyś amor warty poł roweru jak bys sie na takim przejechał. A co do amora bierz najwyższy model jaki sie da ale na nowy nie licz. Mi sie udało mojego manitou kupic za 160 i nawet był nowy ale to była okazja i na takową musisz polowac ze skromnym budżetem.
Earl Napisano 9 Października 2010 Napisano 9 Października 2010 Lollex jeśli chcesz sprawdzić kto się użalał na Duro to poszukaj tego tematu ale to nie byłem ja bo nie przypominam sobie żebym się użalał na duro. I wybaczcie za to małe OT.
ugupu Napisano 11 Października 2010 Napisano 11 Października 2010 Epicon to chyba za delikatny będzie do Twojej jazdy.
fariass Napisano 15 Października 2010 Napisano 15 Października 2010 łykaj śmiało Suntour-a XCR sam kupiłem bo kumpel miał, sprawdzałem jak chodzi, a teraz sam smigam na nim i jestem zadowolony w 100% z niego, polecam Ci go !!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.