Skocz do zawartości

[amortyzator] Nie działa w rowerze Utara

Szakal15

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam rower firmy "Utara"

Rower stał z rok bez jeżdżenia,ale był garażowany.

Parę miesięcy temu wyciągnąłem go i jeździłem.

Po pewnym czasie zauważyłem,że przedni amortyzator w ogóle nie chce się uginać.

Jeździłem,próbowałem rozruszać,lałem olej żeby go jakoś ruszyć i nic.

Ten amortyzator jest chyba nie rozbieralny czyli mogę się przyszykować na kupno nowego czy jest jakaś rada?

Napisano

Wiem,że ten rower to rzęch,ale na razie nie mam czym jeździć i nim jeździć muszę aż do zakupu innego roweru ;]

I co da się to jakoś naprawić?

Napisano

Oczywiście że można to naprawić, lecz byś musiał go rozebrać, zobaczyć co tam w środku nie gra, przesmarować. Podejrzewam że lepiej się będzie jeździło tym rowerem, właśni gdy ten "amortyzator" jest sztywny.

• Mod Team
Napisano

Lepiej zrobisz jak wy...walisz ten amor i kupisz sobie sztywny stalowy widelec, zaoszczędzisz pewnie z kilogram na masie a praca bedzie lepsza ;)

Napisano

Drogi kolego. Prawda jest taka, ze to amorek najnizszej klasy, i jak wspomnieli da sie go naprawić, ale przyniesie to wiecej problemow niż kożyści. Prawdopodobnie sa jakieś imbusy od spodu, i mozna z nimi coś pokombinować. Jednak nie wiem czy jest sens to robić, bo on i tak nie bedzie dzialal, co ci po amorze ktory sie tylko ugina jeszcze w zakresie 2-3cm. Wjedziesz w jakaś dziure, to on nie zdąrzy odbić i jeszcze mozesz przelecieć kierownik :icon_lol: co mało prawdopodobne ale jest taka opcja, lub poprostu spaść z roweru. W dodatku po jakims czasie na pewno złapie luzy, a to juz igranie z zyciem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...