TomaszW Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 Posiadam przerzutkę sram x9 Top swing która przestała zrzucać biegi na niższe- linka się luzuje a przerzutka nie reaguje po ręcznym dogięciu wrzucenie biegu na wyższy działa, jak dla mnie wygląda to na kłopoty z sprężyna i w tym miejscu powstaje pytanie czy jestem sam to naprawić w domu ?
kubek20 Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 Ja to bym ją zdjął z roweru, porządnie wyczyścił ją i nasmarował, poszukał "ciał obcych" (moze jakiś kamyczek tam wpadł i blokuje ruchy sprężyny)
hudy Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 Spryskaj intensywnie WD-40, przesmaruj czerwonym finishline'em sworznie. Coś tam musiało ulec zatarciu. Żeby sprężyna poszła się kochać to przerzutka musi mieć sporo lat, więc pewnie to nie jej wina.
Cox Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 ogólne sram robi lipne przednie przerzutki, ale x9 do czasu XX to był najwyższy model, wiec chyba takiej kichy nie odstawiali, to musi być tak jak koledzy piszą problem mechaniczny czyli błoto, kamyczki, lub po prostu troche przerdzewiała -> umyj i przesmaruj
Wampi Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 ogólne sram robi lipne przednie przerzutki Skąd ten wniosek?
TomaszW Napisano 26 Września 2010 Autor Napisano 26 Września 2010 Dość mocno popryskałem wd 40 i nie za wiele pomogło jutro umyje mocny strumieniem może to pomoże
marsman Napisano 27 Września 2010 Napisano 27 Września 2010 ogólne sram robi lipne przednie przerzutki serio?? to dlaczego ja głoupi zamieniłem XTRa na 9.0?? obecnie mam X.9 top swinga i mimo taplania się w błocie ( kto był na maratonie w Rabce wie jak było ale nie tylko tam ) nic niepokojącego obejrzyj dokładnie te przerzutke bo może coś masz pod śrubą ograniczającą do wewnątrz. nigdy nie miałem z tym problemu ale jest tam taka "półeczka" na której coś może się odłożyć. przerzutke do pewnego stopnia da się rozłożyć ale jeśli nie musisz nie polecam. strasznie ciężko napiąć na nowo sprężyne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.