aVee Napisano 25 Września 2010 Napisano 25 Września 2010 Cześc Wam , Niedawno kupiłem rower KROSS LEVEL A2 DSC i w zestawie są bardzo słabe pedały Pedały NATTY CS-90KA i dlatego właśnie chcę wymienic je na aluminiowe mam 2 typy Odnośnik 1 Odnośnik 2 proszę o porady może coś innego do 70 zł
Fenthin Napisano 25 Września 2010 Napisano 25 Września 2010 Przede wszystkim ważne by były z metalu, w drugiej kolejności patrz na wagę i firmę. Teraz kwestia modelu: OctaneOne Static to typowe platformy do agresywnej jazdy, raczej nie do typowego XC. Choć jak kto woli, sam zamierzam kupić tego typu pedały do mojego roweru. Wellgo LU-C27 są przeznaczone do mniej "zabawowych" odmian jazdy - spiszą się zarówno w XC jak i na szosie. Aktualnie posiadam model LU-954 i nie mogę narzekać. Najważniejsze jest to, że będą lżejsze od platform z pinami, ale z drugiej strony łatwiej o poślizg stopy na takiej ramce.
aVee Napisano 25 Września 2010 Autor Napisano 25 Września 2010 Przede wszystkim ważne by były z metalu, w drugiej kolejności patrz na wagę i firmę. Teraz kwestia modelu: OctaneOne Static to typowe platformy do agresywnej jazdy, raczej nie do typowego XC. Choć jak kto woli, sam zamierzam kupić tego typu pedały do mojego roweru. Wellgo LU-C27 są przeznaczone do mniej "zabawowych" odmian jazdy - spiszą się zarówno w XC jak i na szosie. Aktualnie posiadam model LU-954 i nie mogę narzekać. Najważniejsze jest to, że będą lżejsze od platform z pinami, ale z drugiej strony łatwiej o poślizg stopy na takiej ramce. Tzn tak jeżdżę zarówno po lesie (bez ekstremalnych skoków czy zjazdów ) jak i po szosie Jakie są zalety tych 1 a jakie tych drugich ??
Wafel Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 Przede wszystkim ważne by były z metalu, w drugiej kolejności patrz na wagę i firmę. Trochę się podczepię: Jaka jest dobra waga dla kompletu pedałów za mniej więcej taką kwotę tzn. ile powinny ważyć pedały żeby można było o nich powiedzieć lekkie (oczywiście biorąc pod uwagę stosunek cena [do 100 zł]/waga)?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.