Borys47 Napisano 24 Września 2010 Napisano 24 Września 2010 Witam. Mam w planach wymianę amortyzatora, bo stary zupełnie nie spełnia moich wymagań. Myślałem nad zakupem właśnie Axona. I tu moje pytanie: co o nim myślicie? Zachęca mnie tłumienie olej/powietrze w cenie za którą nie kupiłbym chyba nic takiego bardziej "renomowanych" marek. Do tego niska stosunkowo waga (koło 1700 g). Z tym wiąże się kolejne pytanie, czy amor o takiej wadze nie będzie zbyt "wiotki" dla kogoś kto waży ok. 75 kg? Będę wdzięczny za opinie, zwłaszcza posiadaczy i użytkowników Axona. P.S. Amorek ma być stosowany do XC i maratonów, treningi przeważnie na szosie.
Mod Team Puklus Napisano 26 Września 2010 Mod Team Napisano 26 Września 2010 Zależy jaki model dokładnie. Axon jest klasowo wyższy od Epicona i jest to bardzo dobry i chwalony amortyzator. Wiotki na pewno tez nie bedzie.
ugupu Napisano 27 Września 2010 Napisano 27 Września 2010 Ja mam Epicona LOD z 2009, 1670g realnej wagi z 19.5cm rurą sterową, powietrze/olej, ważę 110 kilo i za wiotki nie jest. Jeżdżę lasy i bunkry w okolicach Wawy, często też stare nasypy kolejowe po kamieniach i nie narzekam.
moojmisiu Napisano 27 Września 2010 Napisano 27 Września 2010 Axon, mimo iż lżejszy od Epicona, jest ciut sztywniejszy. Imo ważne jest też, że w Polsce jest serwis, któremu przynajmniej w ramach napraw gwarancyjnych nie ma co zarzucić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.