mysiak23 Napisano 11 Września 2010 Napisano 11 Września 2010 Jako, że to mój pierwszy post na tym forum, chciałem się przywitać ! Potrzebuję porady zaawansowanych Użytkowników. Niedawno kupiłem rower, zamontowany w nim był amor Suntour XCR LO 100 mm olejowy... Wszystko fajnie działalo, ale że jestem dość cięzki (~100kg, 190 cm wzrostu), po pewnym czasie amor zaczął źle pracowac. Przy odbiciu słychać metaliczny dźwięk jakby pracującej sprężyny oraz dziwne stukanie. Jak się okazało podczas jazdy, jest on trochę zbyt miękki, dlatego musiałem jeździć na wpół włączonej blokadzie. I teraz mam zagwostkę... Zastanawiam się nad wymianą na inny model, najpewniej ogarnę temat późną jesienią/zimą. Jaki amortyzator na moją wagę 100kg? Olejowy czy powietrzny? Skłaniałbym się do Rock Shox'ów. Jazda to XC, czasem sobie poskaczę w lesie na hopkach albo z chodników w mieście. W oko wpadł mi na Allegro RS Tora SoloAir... Troche sporo kasy, no ale powiedzmy, że na niego jeszcze jestem w stanie sie skusić (600-700zł). A może jest coś dobrego, tańszego? Hamulce mam tarczowe z PS'em. Pozdraiwam!!!
tobo Napisano 11 Września 2010 Napisano 11 Września 2010 hm, amortyzatory są olejowo-powietrzne, lub olejowe ze sprężyną stalową. powietrze/spręzyna stalowa odpowiada za amortyzację, olej za kontrole uginania sie widelca/blokadę. w twoim przypadku widelec powinien być raczej olej/powietrze, bo będziesz go mógł ustawić pod swoją wagę bez dalszych inwestycji w wymianie spręzyny, a standartowe zamontowane w widelcach są dla jeźdźców ok 20 kilo lżejszych. tora to dobry wybór, lepsza w wersji z tłumikiem motion control. konkurencja to suntour. sugerowałbym ci pognębić dział w którym założyłeś temat, o widelcach dla twojej wagi było już sporo.
mysiak23 Napisano 12 Września 2010 Autor Napisano 12 Września 2010 Ok, dzięki za wyjaśnienie. Poszukam innych tematów na forum. Wpadł mi jeszcze w oko inny amor, Suntour Epicon RLD. Na forum ma dobre opinie, ale czy na moją wagę dałby radę? Inna sprawa, że trochę się zraziłem do Suntour'a po tym jak mój XCR zaczął szwankować .
Pymyn Napisano 12 Września 2010 Napisano 12 Września 2010 Plusem amortyzatorow powietrznych jest wlasnie to, ze sa dosc uniwersalne jesli chodzi o ich ustawianie. Epicona napompujesz nawet pod 120 kg i bedzie chodzil komfortowo. Ja na swoj amortyzator nie mam co narzekac poniewaz pracuje bardzo dobrze. Jezdze na Epiconie RLD od miesiaca. Dotychczas przejechalem jedynie 550 km wiec trudno jest powiedziec jak bedzie dzialal po 1,2 czy 5 tys km, ale na pewno jest to dosc dobry wybor jesli zalezy ci na dobrze dzialajacym amortyzatorze za nie jakies pieniadze rzedu 1000 zl i wiecej typu RS Reba itd.
WonskiMD Napisano 12 Września 2010 Napisano 12 Września 2010 Nie zrażałbym sie do Suntourów przez to, że XCR padł przy twojej wadze (w dodatku jeżdżenie na pół włączonej blokadzie). To sie musiało stać Epicona moge polecić bo moim zdaniem w konkurencji z innymi z tego przedziału cenowego wypada świetnie i bez problemu będziesz mógł go ustawić tak żeby komfortowo pojeździć.
mysiak23 Napisano 12 Września 2010 Autor Napisano 12 Września 2010 Dzięki za cenne wypowiedzi . Czyli gdybym chciał wybierać pomiędzy Epiconem RLD a Torą SL AIR LO to do czego się skłaniać (nowe nie używane)? Epicon jest trochę lżejszy, oba na sprężynie powietrznej. Chciałbym podczas jazdy mieć możliwość regulowania pracy amortyzatora. Tora ma poplocka, więc jedynie on/off (chyba ze sie dokupi manetkę z plynną regulacją, trochę droga ;/... Czy dla amora będzie to bezpieczne?). W Epiconie mogę sobie to reguloać na koronie? Reba jest wyższym modelem od Tory... z wypowiedzi Pymyn'a można rozumieć, że Epicon jest porównywalny z Rebą, a co za tym idzie, jest wyżej od Tory? Trochę męczę, ale chciałbym mieć rozwiane wszelkie wątpliwości .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.