Bleblek Napisano 11 Września 2010 Napisano 11 Września 2010 Co powiecie o tym siodełku Selle Italia SL XC? Bardzo mi sie ono podoba bo jest takie cienkie ale jak z wygodą? http://allegro.pl/selle-italia-sl-xc-czarne-230g-2010r-xtrabike-i1215386203.html
RooSha Napisano 11 Września 2010 Napisano 11 Września 2010 Wygląda ładnie , co do wygody to zależy od Twoich 4 liter. Gdzieś kiedyś przeczytałem że twarde siodełka są lepsze, ponieważ pupa szybciej się przyzwyczaja do bólu i potem już ci to przestaje przeszkadzać.
Bleblek Napisano 12 Września 2010 Autor Napisano 12 Września 2010 Dokładnie taka sama jak w aukcji? o kurde to skoczyć moge i sprawdzić bo mam niedaleko
Bleblek Napisano 18 Września 2010 Autor Napisano 18 Września 2010 Wygodne są takie siodełka cienkie? Nie boli pupsko po np. 50km?
nieborak Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Jeszcze nie kupiłeś? Ja mam SLK gel flow, po dłuższym czasie trochę pośladki bolą. Może przez te "pracujące" połówki, ale wystarczy na chwilę tyłek unieść i jest ok. Z resztą kwestia indywidualna. A jakie masz teraz?
Bleblek Napisano 18 Września 2010 Autor Napisano 18 Września 2010 Niedługo kupuje ten rower Cube LTD PRO i chciałbym wymienić siodełko odrazu
Bleblek Napisano 23 Września 2010 Autor Napisano 23 Września 2010 Rowerek już posiadam, Cube LTD PRO tylko trzeba w nim właśnie wymienić siodełko i to prędko bo to co jest w nim podstawowe to masakrycznie sie sciera ... po jezdzie testowej jest juz wygblakłe troche ... wystarczy palcami mocniej przejechac i schodzi farba... także nikomu NIEPOLECAM siodełka Selle Italia Q-Bik.
restonfrets Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 Nie chce zakładać nowego tematu więc odświeżę ten. Co sądzicie o tym siodełku? użytkuje ktoś? odświeżam link : http://xtrabike.pl/?co=328&nr=3498&strona=0
Zergonyac Napisano 11 Kwietnia 2011 Napisano 11 Kwietnia 2011 Też się na nie czaję, więc informacje mile widziane Najlepiej i tak wygląda SLR XP . Jak Concorde, no i skóra
psycho Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Dzisiaj odebrałem właśnie z XTRabike'u więc jutro będę miał dla Was opinię na świeżo co do wygody
psycho Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Tak jak obiecałem napiszę o wrażeniach z jazdy na tym siodełku. Moja opinia jest taka: Nigdy nie miałem wygodniejszego siodełka Przejechałem na nim jednorazowo ponad 30km i w ogóle nie odczuły tego moje 4-ry litery. Pampersa w spodenkach mam już mocno wyświechtanego i na starym siodełku tyłek strasznie bolał już po 10km. To siodełko oprócz tego, że posiada anatomiczny otwór to dodatkowo ugina się w tym miejscu pod ciężarem. Mega wygodne a waży tylko 240gram!! Polecam każdemu Ja nie zamienię go już na żadne inne
psycho Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Mój pampers ma grubość około 2mm bo jest już mocno wysłużony i nawet nie poczułem na tyłku tych km więc sądzę, że bez pieluchy będzie też OK.
Ada93m Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 psycho jak tam po dłuższym użytkowaniu tego siodełka? Jak tam ( dziwnie to zabrzmi ) twój tyłek ? Jakie wrażenia po krótkich i długich wyjazdach ? Jakiś komforcik w terenie jest?
psycho Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Super. Mój tyłek jest bardzo zadowolony Nawet przy dłuższych wypadach nie odczuwam bólu. Myślę, że to dzięki otworowi i temu, że to siodełko po środku się ugina delikatnie. W terenie sprawuje się też fajnie. Na długich podjazdach na których ciężar spoczywa na tyłku jest ok. Po dłuższym użytkowaniu nadal polecam. Najwygodniejsze siodełko jakie miałem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.