Skocz do zawartości

[siodło] Co powiecie o Selle Italia SL XC?

Bleblek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wygląda ładnie , co do wygody to zależy od Twoich 4 liter. Gdzieś kiedyś przeczytałem że twarde siodełka są lepsze, ponieważ pupa szybciej się przyzwyczaja do bólu i potem już ci to przestaje przeszkadzać.

Napisano

Jeszcze nie kupiłeś? :thanks: Ja mam SLK gel flow, po dłuższym czasie trochę pośladki bolą. Może przez te "pracujące" połówki, ale wystarczy na chwilę tyłek unieść i jest ok. Z resztą kwestia indywidualna. A jakie masz teraz?

Napisano

Rowerek już posiadam, Cube LTD PRO tylko trzeba w nim właśnie wymienić siodełko i to prędko bo to co jest w nim podstawowe to masakrycznie sie sciera ... po jezdzie testowej jest juz wygblakłe troche ... wystarczy palcami mocniej przejechac i schodzi farba... także nikomu NIEPOLECAM siodełka Selle Italia Q-Bik.

• 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Tak jak obiecałem napiszę o wrażeniach z jazdy na tym siodełku.

Moja opinia jest taka:

Nigdy nie miałem wygodniejszego siodełka :)

Przejechałem na nim jednorazowo ponad 30km i w ogóle nie odczuły tego moje 4-ry litery.

Pampersa w spodenkach mam już mocno wyświechtanego i na starym siodełku tyłek strasznie bolał już po 10km.

To siodełko oprócz tego, że posiada anatomiczny otwór to dodatkowo ugina się w tym miejscu pod ciężarem.

Mega wygodne a waży tylko 240gram!! Polecam każdemu :)

Ja nie zamienię go już na żadne inne :)

Napisano

Mój pampers ma grubość około 2mm bo jest już mocno wysłużony i nawet nie poczułem na tyłku tych km więc sądzę, że bez pieluchy będzie też OK. :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

psycho jak tam po dłuższym użytkowaniu tego siodełka? Jak tam ( dziwnie to zabrzmi :icon_mrgreen: ) twój tyłek ? Jakie wrażenia po krótkich i długich wyjazdach ? Jakiś komforcik w terenie jest?

Napisano

Super. Mój tyłek jest bardzo zadowolony :)

Nawet przy dłuższych wypadach nie odczuwam bólu. Myślę, że to dzięki otworowi i temu, że to siodełko po środku się ugina delikatnie.

W terenie sprawuje się też fajnie. Na długich podjazdach na których ciężar spoczywa na tyłku jest ok.

Po dłuższym użytkowaniu nadal polecam. Najwygodniejsze siodełko jakie miałem :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...