muszi Napisano 11 Września 2010 Napisano 11 Września 2010 Amor (Reba SL 2008) z niewiadomych przyczyn stał się prawie całkowicie sztywny. Ugina się ledwie kilka mm, a potem jakby natrafia na coś co go blokuje. Słychać lekkie metaliczne (?) stukniecie i ani drgnie dalej. Poplock działa prawidłowo, na goleni blokada zmienia położenie zablokowany/odblokowany tak jak wcześniej. Objawy te występują niezależnie od jej położenia. Zresztą przy blokadzie nie było tego stuknięcia i nie blokowała amora tak brutalnie. Kilka dni temu jeździłem i nie było problemu. Od tamtego czasu stał w garażu. Dziś brak jechał kilka minut i twierdzi, że nic nie robił poza pedałowaniem. Nie jest w stanie powiedzieć czy amor działał, bo nie zwracał uwagi, nie zna się tak na rowerach i nie było możliwości (równa asfaltowa jezdnia). Sam to zauważyłem dopiero po zjechaniu na piaszczystą ścieżkę. Ktoś może cokolwiek doradzić?
muszi Napisano 11 Września 2010 Autor Napisano 11 Września 2010 Tak się najpewniej skończy. Jednak chciałem się czegokolwiek dowiedzieć co mogło się stać.
Koen Napisano 11 Września 2010 Napisano 11 Września 2010 To chyba ten sam problem. Rozwiązanie przewijało się też w tym temacie.
PoleK Napisano 11 Września 2010 Napisano 11 Września 2010 streszcze Ci: w ladze z powietrzem, wymien Oring na tloku i bedzie Si;) powodzenia:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.