Pyrczu Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam, jak w temacie, podczas jazdy suport mi trzaska i zgrzyta, jak to naprawić? mój suport to Truvativ HOWITZER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Najprawdopodobniej będzie to wina albo za słabo przykręconego(w twoim przypadku)suportu albo efekt zużycia łożysk - jeżeli dokręcenie specjalnym kluczem nic nie da, najlepiej wymienić suport koszt najtańszego to ok 30 kilka złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 31 Sierpnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 koszt najtańszego to ok 30 kilka złotych. Howitzera? 100pln trzeba dać. Wykręcić suport, wyczyścić, nasmarować, skręcić dobrze. Jak dalej bedzie lipa to niestety wymiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Sorki mój błąd nie doczytałem o jaki suport chodzi , jednakże spodziewam się że to trzaskanie będzie spowodowane poluzowanym suportem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyrczu Napisano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Jeżeli dalej będzie trzaskać, to i tak wymienię, bo miałem taki zamiar, ale z tego co słyszałem to te suporty ciężko zjechać, powiedzcie mi jeszcze czy kupić ten sam model czy coś innego? i jaką korbę do tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 1 Września 2010 Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Dowolną korbę z mocowaniem na ISIS czyli 9 wypustów(nie myl z octalinkiem czyli 8 wypustów), lepiej jednak kupić coś z systemem Hollowtech II i zintegrowanym suportem - odpadnie ci zabawa z dobieraniem odpowiedniego suportu. Najtańsze korby Deore z Hollowtech II kupisz już na 240 zł, SLX jest prawie identyczny lecz lżejszy i kosztuje coś 319 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyrczu Napisano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Możesz dać jakiś link?? ja bym chciał wydac nie więcej niż 200zł, chyba że mogło by być coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Lekko powyżej 200 zł http://bikecenter.pl/index.php?p2871,shimano-deore-fc-m590-175mm-44-32-22-czarna lub http://bikecenter.pl/index.php?p1852,shimano-deore-fc-m532-175mm-44-32-22-czarna ,kupując taką korbę nie musisz bawić się już z dobieraniem suportu. Zresztą korby Deore różnią się od innych grup tylko nieco większym ciężarem < 100 g i nieco mniejszą sztywnością. Nie wiem po co chcesz wpinkalać się w Hotwizera nie dość że te suporty są drogie to czytałem że mają tendencję do luzowania się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.