Adekk Napisano 21 Sierpnia 2010 Napisano 21 Sierpnia 2010 Siemka. Posiadam korbę shimano alivio ale chciałbym mienić na coś sztywniejszego myślałem nad deore, przeglądając allegro trafiłem na taka używaną Shimano XT. Czy opłaca się wziąć ją za taką cenie?? w opisie jest że bez zębatek czyli jeśli bym kupił to musiał bym dokupić zębatki do tego tak? P.S jeśli coś źle napisałem to nie usuwajcie tylko pouczcie albo poprawcie proszę... Z góry dziękuje za odp
Koen Napisano 21 Sierpnia 2010 Napisano 21 Sierpnia 2010 Jak nie ma w zestawie zębatek to raczej będziesz musiał dokupić chyba że lubisz jeździć bez A komplet zębatek i śrub będzie kosztował w przedziale 100-150zł więc łącznie zapłacisz tyle ile wydasz na nowego SLXa z suportem i zębatkami. Edit: A gdybyś jednak zdecydował się na tą korbę z aukcji to musisz się upewnić że szerokość suportu jest taka sama jak szerokość mufy w Twojej ramie.
Adekk Napisano 21 Sierpnia 2010 Autor Napisano 21 Sierpnia 2010 Dzięki za szybkie odp Chyba jednak kupie deore nową za 200zł~ czy jeszcze jest coś godnego polecenia w podobnej cenie np. z truvativa?
MonoVan Napisano 21 Sierpnia 2010 Napisano 21 Sierpnia 2010 turatiw to syf deorka będzie w tej cenie najlepsza
Adekk Napisano 22 Sierpnia 2010 Autor Napisano 22 Sierpnia 2010 temat do usunięcia wszystko wiem co chciałem wiedzieć a tylko zaśmieca forum
Adekk Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Napisano 24 Sierpnia 2010 Siemka. nie będę zakładał nowego tematu tylko tu napisze Kilka tematów przeglądałem i ludzie mieli dosyć dobre opinie na temat korby shimano alivio lepsze niż deore bo niby wytrzymalsza czy jak bym kupił jakiś dobry suport to by była sztywniejsza bo jednak ja jeżdżę kolegi truvativem firexem a moim to na moim pływam dosłownie czy jednie zostaje wymiana na deoreke? na suport mógłbym przeznaczyć coś około 200zł lub deorke jak sądzicie?
premier2 Napisano 24 Sierpnia 2010 Napisano 24 Sierpnia 2010 Bierz Deore. Nowy suport nic Ci tu nie zmieni w sztywności. Deore ze zintegrowaną osią będzie dużo sztywniejsze. Na sztywność wpływ ma również rama, może tu jest pies pogrzebany?
unibikerka Napisano 25 Sierpnia 2010 Napisano 25 Sierpnia 2010 Ciekawe, też mam takowy model:) Proszę o wiecej szczegółów odn. osprzętu. Ewentualnie poradzić w dobraniu do niego lepszego amorka - obecnie fabryczny: SR SUNTOUR XCR. Dzięki
premier2 Napisano 25 Sierpnia 2010 Napisano 25 Sierpnia 2010 Co do amorka, to ważny jest przedział cenowy, jaki cię interesuje, styl jazdy, jaki uprawiasz. Na razie może pozostań przy obecnym amorze, obserwuj, co ci nie pasuje w jego pracy. Chyba, że masz już przeznaczoną kasę na nowy amor, to inna sprawa...
Adekk Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Napisano 26 Sierpnia 2010 zauważę znaczącą różnice miedzy moim alivio a deore (korba)?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.