PsychoticArchitect Napisano 29 Lipca 2010 Napisano 29 Lipca 2010 Witam, Dziś podczas oględzin i podziwiania mojego za######istego rumaka zauważyłem, że po zaciśnięciu tylnego hampla na maxa, rowerem można ruszać przód tył. Pierwsza myśl, to, że luz jest na mocowaniu tarczy, ale patrzyłem, macałem etc. i wygląda, że jak jest hampel zaciśnięty to piasta siedzi na swoim miejscu i się nie obraca [rusza się przód tył, jak cały rower]. Więc problem jak by leżał w szprychach, choć nerki nie dam. Ruchowi przód- tył towarzyszy nieregularne cykanie [ no ewidentnie podpada to pod szprychy ]. Luz ten to jest gdzieś z 1 cm tak na oko. Jak się zakręci swobodnie kołem i naciśnie gwałtownie hamulec to jest też takie charakterystyczne cyknięcie. Innymi słowy i w powiększeniu to przy zablokowanym hamulcu i próbie ruchu kołem ma się wrażenie, ze szprychy zaraz się okręca wokół piasty I teraz zasadnicze pytanie... gdzie konkretnie może leżeć przyczyna problemu i jak to wyleczyć?? Specyfikacja: Obręcz AlexRims Ace 19 Piasta XT 2008 szprychy DT Champion nyple mosiężne Koło ma ponad 2 lata. od kwietnia br jest używane z tarczami [160mm], wcześniej vki. Jakiekolwiek koncepcje mile widziane. Pozdrawiam Jakub
Miecho87 Napisano 29 Lipca 2010 Napisano 29 Lipca 2010 Jesteś pewny, że piasta się nie rusza? Klocki mają na ogół w zacisku lekki luz i się poruszają w w/w sytuacji, co przy promieniu koła przekłada się na większy luz na całym rowerze.
PsychoticArchitect Napisano 29 Lipca 2010 Autor Napisano 29 Lipca 2010 Hmm... po rozkminie w dwóch 'chopa' doszliśmy do wniosku, że to może jednak faktycznie sprawa poluzowanej tarczy... Choć też nie wiem w jaki sposób... bo faktycznie piastą można ruszyć, a tarcza zablokowana. Tylko teraz czy samo dokręcenie tarczy pomoże? Żeby się nie okazało, że jakimś cudem gniazdo CL w piaście ma luzy albo się wyrobiło... dzięki i pozdro
Miecho87 Napisano 29 Lipca 2010 Napisano 29 Lipca 2010 Nie sądzę, żeby tarcza sama w sobie się poluzowała - wielowpust CL jest częścią korpusu piasty. W grę wchodzą: Luz na klockach o czym pisałem Luźny zacisk Jeśli tarcza na CL to pewnie nitowana - luzy na nitach.
PsychoticArchitect Napisano 30 Lipca 2010 Autor Napisano 30 Lipca 2010 Nie sądzę, żeby tarcza sama w sobie się poluzowała - wielowpust CL jest częścią korpusu piasty. czyli wielowypust razem z piastą jest monoblokiem? nie jest, że on jest tak, że np. jest nakładany rogrzany na piastę i potem schładzany i pasowany? W grę wchodzą:Luz na klockach o czym pisałem Luźny zacisk Jeśli tarcza na CL to pewnie nitowana - luzy na nitach. Ale taki wielki ten luz na klockach? Posprawdzam to dziś raz jeszcze... no i obadamy a może stery? lub amorek ma luzy? ke? problem jest zlokalizowany w miarę dokładnie. Nie jest to kwestia ani sterów ani amora. Rzecz się dzieje z tyłu w rejonie piasty
Miecho87 Napisano 30 Lipca 2010 Napisano 30 Lipca 2010 Luz na klockach to mniej niż 1 mm ale, że promień koła jest dźwignią (fizyka się kłania) to na całym rowerze ten luz jest kilkakrotnie większy.
PsychoticArchitect Napisano 30 Lipca 2010 Autor Napisano 30 Lipca 2010 Dokręciłem tarczę i niby jest ok. Zobaczymy, jak się pogoda poprawi i czy w tym problem leżał. Ale mam nadzieję, że tak. Inna kwestia to to dlaczego to dziadostwo się poluzowało i to jeszcze po 2 miechach nieużywania. Luz na klockach to mniej niż 1 mm ale, że promień koła jest dźwignią (fizyka się kłania) to na całym rowerze ten luz jest kilkakrotnie większy. No dobra, doskonale wiem czym jest promień koła. Trochę wiadomości z zakresu mechaniki i fizyki posiadam. Po prostu obrót obręczy był taki, że luz na klockach by musiał być niewyobrażalny Dzięki za pomoc Pozdrawiam Jakub
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.